Η Ευγενία Δημητροπούλου υιοθέτησε κοριτσάκι από τη Σιέρα Λεόνε - Στο δρόμο των Κοντοβά και Βολιώτη

Η Ευγενία Δημητροπούλου υιοθέτησε κοριτσάκι από τη Σιέρα Λεόνε - Στο δρόμο των Κοντοβά και Βολιώτη

Η Ευγενία Δημητροπούλου είχε μιλήσει για την ιδέα της υιοθεσίας πριν λίγο καιρό.

Η ηθοποιός Ευγενία Δημητροπούλου, η Λήδα από τον Ήλιο στον ΑΝΤ1 με μια ανάρτηση στο Instagram ενημέρωσε τους διαδικτυακούς της fans για τον ερχομό στη ζωή της, της κόρης της Εύας.

«Παναγία μου σε ευχαριστώ! Εδώ και λίγες μέρες κρατάω στην αγκαλιά μου ό,τι ονειρεύτηκα,ευχήθηκα και προσευχήθηκα, την κόρη μας! Μπορεί να γεννήθηκε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά υπήρχε όμως πάντα μέσα στις καρδιές μας! Εύα μου, καλωσόρισες να μας ζήσεις», έγραψε χαρακτηριστικά η ηθοποιός και δέχτηκε δεκάδες ευχές για τον ερχομό της κόρης της.

Η υιοθεσία που είχε προαναγγείλει άτυπα

Στην πρόσφατη συνέντευξή της, στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, η Δημητροπούλου είχε εξηγήσει πως η υιοθεσία αποτελεί την πρώτη της επιλογή και είχε τονίσει χαρακτηριστικά:



Ο πολιτικός γάμος της Ευγενίας Δημητροπούλου και το απρόοπτο μία μέρα πριν την τελετή

«Τα αγαπώ πολύ τα παιδιά και σας θαυμάζω όσους έχετε τον ρόλο του γονιού, θα ήθελα πολύ να το ζήσω, είμαι πολύ υπέρ της υιοθεσίας, στο δικό μου μυαλό η υιοθεσία είναι πρώτη επιλογή. Πιστεύω πως όποιος θέλει να αποκτήσει ένα παιδί από όπου μπορεί να κατάγεται, μπορεί να ακολουθήσει την διαδικασία και να τελεσφορήσει για όποιον το θέλει.

Τα παιδιά είναι όλου του κόσμου και πρέπει το κάθε παιδί να έχει μια αγκαλιά και μια οικογένεια. Για μένα δεν υπάρχει διαφορά στο γεννάω ένα παιδί ή υιοθετώ ένα παιδί».

H ηθοποιός του Ήλιου, είχε παντρευτεί τον αγαπημένο της νευροχειρουργό Στέλιο Βλατάκη, στις 11 Ιουνίου 2021 στο δημαρχείο της Κηφισιάς και είχε αποκαλύψει για τον γάμο της:

«Όσοι με ξέρουν, ξέρουν πως είμαι ένας άνθρωπος που δεν τα φωνάζω τα πράγματα. Αντίστοιχα είναι και ο σύζυγός μου. Θέλαμε να το κρατήσουμε για εμάς. Έτσι κι αλλιώς έχουμε σκοπό να κάνουμε θρησκευτικό γάμο κάποια στιγμή, απλώς θέλαμε να κάνουμε αυτόν τον πολιτικό πάρα πολύ μαζεμένα. Και είπαμε ότι θα το κάνουμε», είπε και πρόσθεσε: «Δεν ήταν κρυφό, απλώς θέλαμε να το κρατήσουμε για εμάς»



Η Βίκυ Βολιώτη και η κόρη της από την Αιθιοπία

Η Βίκυ Βολιώτη και ο σύζυγός της, Σίμος Σαρκετζής έχουν υιοθετήσει ένα παιδάκι από την Αιθιοπία. Η ηθοποιός είναι μαμά ενός επτάχρονου σήμερα κοριτσιού και έχει πολλές φορές μιλήσει για την απόφασή της να υιοθετήσει την κόρη της:

«Ενδιαφερθήκαμε να υιοθετήσουμε ένα παιδί από την Ελλάδα. Η χώρα μας -ευτυχώς- δεν έχει πολλά παιδιά προς υιοθεσία. Δεν είναι τόσα παιδιά όσα περιμένουμε και τα μωρά είναι πολύ λίγα.Τα ζευγάρια που ψάχνουν μωρό είναι 400 κάθε χρόνο.

Η διαδικασία και η γραφειοκρατία για υιοθεσία είναι σχεδόν κοινή σε όλες τις χώρες. Η Αιθιοπία έχει 6 εκατομμύρια ορφανά. Δύο τρόποι υπάρχουν για να κάνεις διακρατική υιοθεσία. Ο ένας είναι μέσω της περιφέρειας στην οποία ανήκεις, με τους κοινωνικούς λειτουργούς του δημοσίου. Και ο άλλος είναι μέσω της διεθνούς κοινωνικής υπηρεσίας. Είναι διεθνής οργανισμός, πιστοποιημένος από το ελληνικό κράτος», είχε τονίσει η Βολιώτη ενώ στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη νωρίτερα φέτος είχε αποκαλύψει:.


https://www.instagram.com/p/CWiwniqsI3A

«Δεν είχα ποτέ τον διακαή πόθο να κυοφορήσω, παρόλο που μεγαλώνουμε με την πεποίθηση ότι πρέπει να διαιωνίσουμε το δικό μας DNA. Η διαδικασία της υιοθεσίας είχε πολλές δυσκολίες, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να μην τις ξεπεράσω για την κόρη μου. Εάν κάποιος δεν μπορεί να κάνει παιδιά, δεν υπάρχει ωραιότερη απόφαση από το να υιοθετήσει. Είναι δικό σου παιδί».

H υιοθεσία της Ada από την Χριστίνα Κοντοβά

Τον τελευταίο έναν χρόνο, η σχεδιάστρια Χριστίνα Κοντοβά έχει αφιερωθεί στην διαδικασία υιοθεσίας της μικρής Άντα.

«Τους τελευταίους μήνες ζω στην Ουγκάντα, εκτός από λίγες εβδομάδες που έχω επιστρέψει στην Ελλάδα κυρίως για επαγγελματικούς λόγους. Ζω στην Καμπάλα για το κοριτσάκι που κρατώ στην αγκαλιά μου, για την οποία αυτή τη στιγμή είμαι ανάδοχη μητέρα έως ότου την υιοθετήσω. Είναι ένα ταξίδι που έχει ξεκινήσει πριν περίπου ένα χρόνο και είναι το ταξίδι της ζωής μου», είχε αναφέρει στο αρχικό της post τον Απρίλιο του 2021 η Χριστίνα Κοντοβά.


https://www.instagram.com/p/CTpFscasIn4

Πριν από μερικές εβδομάδες, η Χριστίνα Κοντοβά ανακοίνωσε πως η υιοθεσία της Άντα βρίσκεται πια σε τελικό στάδιο και σε λίγο καιρό θα επιστρέψει οριστικά πια στην Αθήνα μαζί με την κόρη της.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι συγκινητικές αναρτήσεις της Χριστίνας Κοντοβά για τη μικρή Ada (photos)

Χριστίνα Κοντοβά: Η αγκαλιά με τη μικρή Ada «έλιωσε» το Instagram (photo)

Χριστίνα Κοντοβά: Η νέα φωτογραφία της μικρής Ada και το μήνυμα για τον πλανήτη μετά τις φωτιές