Η Αθηνά Οικονομάκου έχει τα σουβλάκια για πρωινό - Η διατροφή στο Γύθειο και τα κιλά της

Η Αθηνά Οικονομάκου έχει τα σουβλάκια για πρωινό - Η διατροφή στο Γύθειο και τα κιλά της

Να τι τρώει η 36χρονη ηθοποιός και influencer. 

Τις διακοπές της απολαμβάνει η Αθηνά Οικονομάκου, μαζί με την οικογένειά της, σε διάφορα υπέροχα μέρη της χώρας μας. Φυσικά όλα ξεκίνησαν και το φετινό καλοκαίρι από τη Μύκονο, το αγαπημένο της νησί. Εκεί διατηρεί ο σύζυγός της, Φίλιππος Μιχόπουλος, την ξενοδοχειακή του μονάδα, εκεί γνωρίστηκαν, εκεί ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου. Βέβαια, πλέον η αλυσίδα ξενοδοχείων έχει επεκταθεί και στη ρομαντική Σαντορίνη.

https://www.instagram.com/p/ChPmw_bNKnI
https://www.instagram.com/p/ChNY4X2N4R1
https://www.instagram.com/p/Cg9M0u4NQGY
https://www.instagram.com/p/ChE0O7jtdXB
https://www.instagram.com/p/ChASHontRBe

Οπότε, δεν έλειψε μια απόδραση και στη Θήρα. Μαζί τους φυσικά ο τεσσάρων ετών Μάξιμος και η 1,5 έτους Σιένα. Τα παιδιά που απέκτησαν μετά από πολλά χρόνια κοινής πορείας.

https://www.instagram.com/p/ChKHHHDtumi

Και ενώ πολλές αναρωτιόμασταν τι τρώει και διατηρεί αυτό το σώμα, εκείνα μας έχει πολλές φορές «εκνευρίσει» παραδεχόμενη ότι καταναλώνει μεγάλες ποσότητες φαγητού και αρκετά junk. Μάλιστα, το αγαπημένο της cheat meal είναι οι τηγανητές πατάτες. Βέβαια, αν αναλογιστεί κανείς πως έχει αυτό το σώμα μετά από δύο μάλιστα γέννες, είναι απορίας άξιον.

https://www.instagram.com/p/Cd-rwZHtref
https://www.instagram.com/p/Cg2HJRVNrKj

Η απάντηση έρχεται από την πολλή, συχνή και εντατική γυμναστική που ακολουθεί, αφού η ηθοποιός και σχεδιάστρια κάνει τακτικά μαθήματα aerial yoga και pilates, χωρίς να αμελεί το ραντεβού της με το γυμναστήριο.

https://www.instagram.com/p/CaPSfn5N8H_

Τώρα λοιπόν και ενώ βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα της, το μαγικό Γύθειο, μοιράστηκε μαζί μας το πρωινό γεύμα που απόλαυσε με υπέροχη θέα στη θάλασσα. Ίσως σκεφτεί κανείς γάλα με δημητριακά, ένα τοστ ολικής αλέσεως ή κάποια άλλη υγιεινή επιλογή. Ωστόσο εκείνη επέλεξε μία πίτα με σουβλάκι.

https://www.instagram.com/p/ChUO6e6shAT
1660657369069-596881243-Untitled.png

Δεν πρόκειται όμως για μια οποιοδήποτε, τυχαία πίτα με καλαμάκι, αλλά για ένα δημοφιλές τοπικό φαγητό της Μάνης. Ο λόγος για την τριπλέτα, ένα από τα πιο ξακουστά πιάτα του τόπου που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσει όποιος βρεθεί εκεί. Είτε για μεσημεριανό γεύμα είτε για βραδινό είτε ακόμη και (γιατί όχι) για πρωινό, όπως η Αθηνά Οικονομάκου.

Πολλοί μιλούν για ένα από τα πιο νόστιμα φαγητά που έχουν δοκιμάσει, οπότε δεν είναι τυχαίο που η ηθοποιός ανυπομονούσε να πάει για να το απολαύσει και πάλι. Η παραδοσιακή αυτή λιχουδιά, όσο «αμαρτωλή» κι αν φαίνεται, είναι εν τέλει μια πολύ καλή επιλογή για πρωινό, ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι όπου εκ των πραγμάτων ξυπνάμε και λίγο πιο αργά. Με παραδοσιακή πίτα φτιαγμένη από τοπικό αλεύρι της Μάνης και χοιρινό κρέας ως πηγή πρωτεΐνης, είναι ό,τι πρέπει για την απαιτούμενη ενέργεια πριν την εξόρμηση στη θάλασσα.

Όσον αφορά γενικότερα τη διατροφή της, σε παλαιότερη συνέντευξή της η Αθηνά Οικονομάκου, είχε αποκαλύψει μιλώντας στο περιοδικό ΟΚ, ότι δεν έχει κάνει ποτέ δίαιτα και ότι δεν μπορεί να αντισταθεί στις τηγανητές πατάτες.

- Πώς καταφέρνεις να διατηρείς σε άψογη φόρμα το σώμα σου;

«Δεν έχω κάνει ποτέ δίαιτα στη ζωή μου. Μάλλον είναι θέμα γονιδίων γιατί τρέφομαι μόνο με λιπαρά φαγητά και παρ' όλα αυτά δεν παχαίνω. Δεν υπάρχει μέρα που να μη φάω πατάτες τηγανιτές. Αφού καμιά φορά με παίρνουν από περιοδικά που ασχολούνται με την άθληση και την ευεξία και με ρωτούν ποιες είναι οι διατροφικές μου συνήθειες, και τους προτρέπω να μην γράψουν καλύτερα τίποτα, γιατί δεν θα πιστεύουν οι αναγνώστες αυτά που θα διαβάσουν.»

- Είσαι από τις γυναίκες που περιποιούνται τον εαυτό τους;

«Θα αστειεύεσαι, βέβαια, Έχω έξι χρόνια να πάω στο κομμωτήριο. Από τότε που επανέφερα τα μαλλιά μου στο φυσικό τους χρώμα, δεν ξαναπήγα. Οπότε σε φωτογραφίσεις που μπορεί να με χτένιζε κάποιος φίλος μου κομμωτής, του έλεγα να μου κόψει και λίγο τις άκρες. Για να καταλάβεις, καθαρισμό προσώπου έκανα πρώτη φορά φέτος. Ακόμα και όταν κανονίζω να κάνω αποτρίχωση με λέιζερ, αναβάλλω τουλάχιστον πέντε φορές το ραντεβού. Γελάω πολύ με τις συνομήλικές μου που δεν τις έχει δει ποτέ κανένας άβαφες. Βλέπω συναδέλφους αλλά και γενικότερα κυρίες της τηλεόρασης που κάθονται ακούνητες και αγχώνονται αν η φούστα τους κάθεται καλά, αν ξεκόλλησε η βλεφαρίδα ή αν το λουράκι του παπουτσιού τους είναι στη θέση του. Δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω τίποτα από όλα αυτά.»

Όσον αφορά τα κιλά της, η ίδια είχε αποκαλύψει σε παλαιότερο Q&A της ότι ζύγιζε 53-54 κιλά. Το καλοκαίρι του 2021, λίγους μήνες μετά τη δεύτερη εγκυμοσύνη της, σε ένα άλλο Q&A είχε αποκαλύψει ότι ζύγιζε 57, και πως δεν είχε χάσει όλα τα κιλά της εγκυμοσύνης της. «Δεν τα έχω χάσει ακόμη όλα, αλλά δεν ασχολούμαι πια γιατί είναι λίγα. Πιστεύω είμαι 3-4 κιλά πάνω, αλλά θα φύγουν με τον καιρό. Έχω καλή διάθεση, που αυτό έχει σημασία, και από χειμώνα λέω να ξεκινήσω κάποιο είδος γυμναστικής», είχε πει διδάσκοντας ψυχραιμία σε όλες.

eeee.png

Βέβαια, αν κρίνουμε από το σώμα της στις τελευταίες φωτογραφίες, δείχνει στα καλύτερά του, πολύ δυνατό, fit και υγειές, οπότε καταλήγουμε για ακόμη μια φορά στο συμπέρασμα πως τα κιλά καμία σημασία δεν έχουν. Είτε έχασε αυτά τα ελάχιστα κιλά είτε όχι, είναι body goals και φαίνεται να σφύζει από υγεία, χαρά και ζωή για το σώμα που της χάρισε δύο πανέμορφα παιδιά.

gggg.png
https://www.instagram.com/p/CSuJLHDtuqJ

Τέλος, σε μια ακόμη συνέντευξή της στο περιοδικό People, η Αθηνά Οικονομάκου είχε αποκαλύψει: «Τρώω τα πάντα, γιατί δεν θέλω να στερούμαι καμία τροφή. Όμως, αποφεύγω τα γλυκά, τα αναψυκτικά και το αλκοόλ. Η γυμναστική που ακολουθώ είναι aerial yoga. Πραγματικά μου φτιάχνει τη διάθεση και ταυτόχρονα γυμνάζω όλο μου το σώμα».

https://www.instagram.com/p/CgrlmaoN4ZX