Ρεγγίνα Μακέδου στο Queen.gr: Χόρεψα 155 μέρες με τη λευχαιμία αλλά είμαι ακόμη warrior όχι survivor

Κατερίνα Μπούσιου
Ρεγγίνα Μακέδου στο Queen.gr: Χόρεψα 155 μέρες με τη λευχαιμία αλλά είμαι ακόμη warrior όχι survivor

To κορίτσι που αγαπήσαμε στο DWTS, η γυναίκα που θαυμάσαμε απεριόριστα όταν πέρυσι κάθε της μέρα στο νοσοκομείο πολεμώντας τη λευχαιμία, ήταν μια μέρα χαράς, μια γιορτή, την οποία ζούσε χορεύοντας και τραγουδώντας στο TikTok. 

Στην περίπτωσή της δε χωρούν μελοδραματισμοί και μεγάλες κουβέντες. Η πρώην προπονήτρια της κολύμβησης και νυν γυμνάστρια, με τη δική της στάση ζωής, όταν μετά το διαβήτη διαγνώστηκε με λευχαιμία, την οποία πολέμησε 155 μέρες, μας δείχνει το δρόμο για το πώς πραγματικά κερδίζουμε τη ζωή στην ουσία της και όχι σε ανούσιες λεπτομέρειες.

Με το κέφι της και τη ζωντάνια της, χόρεψε στο DWTS στο Star, μέχρι και την περασμένη Κυριακή και αν μας ρωτάτε, ναι, μας στεναχώρησε η αποχώρησή της. Γιατί τέτοιους ανθρώπους θα πρέπει να τους βλέπουμε σε κάθε ευκαιρία στην μικρή μας οθόνη, για να μας θυμίζουν τι σημαίνει σημαντικός άνθρωπος. Και στην συνέντευξή μας παρουσιάζει μόνο ένα μικρό μόνο κομμάτι της σπουδαίας της προσωπικότητας και της ζωής της.


dwts

Σε είδα στο πρώτο live του DWTS να δακρύζεις, λίγο πριν χορέψεις. Ένιωθες περισσότερο συγκίνηση παρά άγχος;

Συγκινήθηκα πολύ, όταν είδα το βίντεο με πλάνα από την περίοδο που ήμουν στο νοσοκομείο και θυμήθηκα όσα έζησα τότε. Το πρώτο live ήταν αρκετά δυνατή στιγμή για εμένα κυρίως λόγω τραγουδιού. Ο στίχος έλεγε «μέσα από τον πόνο εγώ έμαθα να πιστεύω. Ο πόνος με έριξε, αλλά ο πόνος με ξαναγέννησε»... Αυτό με αντιπροσωπεύει 100%. Ήταν μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για εμένα.

Γνώριζες χορό ή έμαθες τώρα λόγω του DWTS;

Σε κάποιες κινήσεις, η μόνη ενασχόλησή μου με το χορό, ήταν περισσότερο αθλητική. Έκανα αερόβια και zumba αλλά δεν είχα καμία σχέση με το χορό. Κάποια βηματάκια τα ξέρω τώρα πια! (γελάει). Θα ήθελα όμως κάποια στιγμή να συνεχίσω το χορό και να μάθω περισσότερα. Μου αρέσει η κίνηση και ο ρυθμός.

Επειδή όμως τα πήγες πολύ καλά, η αποχώρησή σου ήταν μια έκπληξη...

Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις! (γελάει) Παρόλο που δεν ήταν κάτι ευχάριστο για εμένα να αποχωρήσω γιατί πέρασα πάρα πολύ ωραία στο DWTS, πιστεύω ότι όλα για κάποιο λόγο γίνονται στη ζωή μας. Μόνο για καλό λόγο όμως.

DWTS: Αποχώρησε η μαχήτρια της ζωής - Ο Edward με τον Αιμιλιάνο από το GNTM στο πλευρό του





https://www.instagram.com/p/CV_Q-byqi1X/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading


Όταν σου έκαναν την πρόταση για να συμμετάσχεις, παραξενεύτηκες;

Από τη μία μου φάνηκε περίεργο, αλλά από την άλλη το θεώρησα φυσικό μετά από την συνέντευξη που είχα δώσει πέρυσι μιλώντας για την περιπέτεια με την λευχαιμία, γιατί το DWTS γίνεται για φιλανθρωπικό σκοπό και για την ενίσχυση του συλλόγου «Πίστη» και των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο. Tι καλύτερο από το να καλέσουν εμένα στο DWTS που... χόρεψα με την λευχαιμία για 155 μέρες;



https://www.instagram.com/p/CHr8dvsAA29/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading



Έμαθες τυχαία ότι νοσείς ή σε θορύβησαν κάποια συμπτώματα που είχες;

Κουραζόμουν εύκολα, αυτό ήταν το μόνο σύμπτωμα που είχα. Την ασθένεια την βρήκαμε σε μια εξέταση ρουτίνας που έκανα με το γιατρό μου για το διαβήτη, γιατί είχα πολύ χαμηλό αιματοκρίτη.

Ποια είναι η πρώτη σκέψη που έκανες;

Ότι θα πεθάνω.

Και πως πήγες στο «πρέπει να ζήσω;»


Άργησα πολύ να πάω σε αυτό. Ήμουν σίγουρη πως θα πεθάνω και έπρεπε να πάρω απόφαση στο πώς θα γίνει. Δεν ήθελα να πεθάνω ξαπλωμένη, αυτό ήταν το μόνο σίγουρο. Είπα στον εαυτό μου ότι αν μου απομένουν από μια μέρα έως έξι μήνες ζωής, θα το κάνω όπως θέλω εγώ.


«Eίμαι ακόμη warrior, όχι survivor. Προσπαθώ να κάνω ότι καλύτερο για εμένα

για να μην ξαναγυρίσει ο καρκίνος»




makedou1

Το πάλεψες μόνη σου ή βρέθηκαν άνθρωποι δίπλα σου που σε ώθησαν να τα καταφέρεις και σου έδωσαν δύναμη;

Μόνος σου δεν μπορείς να το παλέψεις αυτό. Το πρώτο που έκανα, ήταν να βοηθήσω εγώ καταρχάς τον εαυτό μου και μετά να δεχθώ τη βοήθεια των άλλων, της οικογένειάς μου και των φίλων μου δηλαδή.

Έδωσες ένα πολύ μεγάλο αγώνα και έδωσες και ένα πολύ ωραίο μήνυμα θάρρους σε όσους παλεύουν παρόμοια προβλήματα υγείας, τώρα που το έχεις ξεπεράσει...

Η λέξη «ξεπεράσει» είναι μια λάθος έκφραση σε αυτές τις περιπτώσεις. Η ασθένειά μου βρίσκεται σε ύφεση, αυτό είναι το σωστό. Αν δεν περάσουν πέντε χρόνια μετά το τέλος των χημειοθεραπειών, δεν μπορείς να θεωρηθείς survivor. Είμαι ακόμη warrior. Η υποτροπή, είναι ο καθημερινός φόβος ενός καρκινοπαθή. Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι. Προσπαθώ να κάνω ότι καλύτερο για εμένα για να μην ξαναγυρίσει.



https://www.instagram.com/p/CTSozQ-sxVZ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading




«Δεν χάνεις την ομορφιά σου επειδή χάνεις τα μαλλιά σου. Για αυτό λέω στις γυναίκες που νοσούν...«σήκω, ντύσου, βάψου» Η αυτοπεποίθηση μιας γυναίκας είναι στο χαμόγελό της»


Τη μεγάλη αλλαγή στην εικόνα σου λόγω της χημειοθεραπείας, πως την αντιμετώπισες;

Είχα μαύρα μακριά μαλλιά, τα οποία όταν ξεκίνησα τις χημειοθεραπείες έφυγαν, για αυτό, αποφάσισα να ξυρίσω το κεφάλι μου. Και όταν πια είχα....τρίχες στο κεφάλι μου αποφάσισα να κάνω ανταύγειες και να κάνω μια μεγάλη αλλαγή. Ο στόχος μου δεν ήταν να έχω ωραία μαλλιά. Ο στόχος μου ήταν να δείξω αρχικά ότι έχω...τρίχες. Πάρα πολλές γυναίκες αρνούνται να μπουν σε χημειοθεραπείες, γιατί δεν θέλουν να χάσουν τα μαλλιά τους. Και αυτό ήθελα να περάσω ως μήνυμα όταν ξύρισα το κεφάλι μου. Η αυτοπεποίθηση μιας γυναίκας και η δύναμή της, δεν είναι στα μαλλιά της. Είναι στο χαμόγελό της. Για αυτό και στην πρώτη εκπομπή που μίλησα, βγήκα χωρίς την μπαντάνα. Ήθελα να περάσω αυτό το μήνυμα. Δεν χάνεις την ομορφιά σου επειδή χάνεις τα μαλλιά σου. Αυτό το λέω σε πολλές γυναίκες που νοσηλεύονται με παρόμοιο πρόβλημα υγείας. Τους λέω «σήκω, ντύσου, βάψου» Δεν πέρασε ούτε μια μέρα όταν ήμουν εγώ στο νοσοκομείο που να φόρεσα πιτζάμες. Φορούσα τις φόρμες μου και τα ρούχα μου. Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο αυτό στην ψυχολογία μας.

Εδώ για σένα - Με αυτό το αφιέρωμα οι γυναίκες του Queen.gr στεκόμαστε εδώ, δίπλα σου στον αγώνα σου






makedou2

Δεν γνωρίζω αν είσαι δεσμευμένη, αλλά ένα σημαντικό ρόλο στον αγώνα που κάνει μια καρκινοπαθής, έχει και ο σύντροφός της ή ο σύζυγός της. Είναι όμως δύσκολο για έναν άντρα να βρει τον σωστό τρόπο για να βοηθήσει μια γυναίκα που το βιώνει. Η εμπειρία σου τι λέει;

Δεν είμαι δεσμευμένη. Αλλά θα είμαι πολύ αυστηρή και πολύ κάθετη στην απάντηση που θα σου δώσω. Δεν έχει καμιά δικαιολογία κάποιος που θέλει να λέγεται άντρας και θέλει να τιμά τα παντελόνια που φορά, όταν η γυναίκα και η σύντροφός του νοσήσει. Πρέπει να είναι ο στυλοβάτης της εκείνη τη στιγμή. Αν την αφήσεις μόνη της, είσαι ένα μηδενικό.





Θέλεις να αλλάξουν οι συνθήκες στην προσωπική σου ζωή;

Δεν είναι κάτι που το ψάχνω, αν θα έρθει, θα έρθει! (γελάει)... Θέλω να είμαι χαρούμενη στη ζωή μου. Οτιδήποτε πάει να μου κλέψει αυτό το χαμόγελό μου, άμεσα το αποβάλλω. Όποιος άντρας θα αποφασίσει να είναι δίπλα μου, θα πρέπει να τα έχει πολύ καλά με τον εαυτό του και ότι είναι εδώ μαζί μου για τη σχέση. Αλλιώς δεν θα χάσω καθόλου το χρόνο μου, γιατί έχω καταλάβει πόσο πολύτιμος είναι! (γελάει)

Ποια είναι τα επαγγελματικά σου σχέδια;

Η βασική μου δουλειά είναι γυμνάστρια και μαζί με την συνέταιρό μου, έχουμε ανοίξει μια διαδικτυακή εταιρεία με τα προγράμματα γυμναστικής και με αθλητικά ρούχα. Συνεχίζω να δουλεύω και ως personal trainer. Και έρχονται ακόμη ωραιότερα πράγματα στο μέλλον. Οτιδήποτε κάνω θέλω να έχει ένα θετικό πρόσημο. Αρκετά από τα χρήματα που έχουμε από τις πωλήσεις στην εταιρεία, τα δίνουμε και σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Από τα αρχικά των ονομάτων μας με την συνέταιρό μου, έχουμε φτιάξει την επωνυμία DARE που σημαίνει τολμώ. Αυτή η λέξη έχει μεγάλη σημασία για εμένα.

Μπήκες στον πειρασμό κάποια στιγμή να παρακολουθήσεις μαθήματα life coaching ή να πας σε ψυχολόγο;

Όχι αλλά έχω διαβάσει πολλά βιβλία που αφορούν στην ψυχολογία. Επειδή έχω υπάρξει προπονήτρια κολύμβησης και στη σχολή όταν σπούδαζα είχα λάβει τέτοιες γνώσεις. Παροτρύνω, όμως, τους ανθρώπους που το χρειάζονται να πηγαίνουν σε ψυχολόγο. Εγώ κατάφερα να μάθω τον εαυτό μου, όταν έμεινα στο νοσοκομείο. Μακάρι να μην υπήρχε αυτή η αφορμή για να τον μάθω.

Με ποιον από τους συμπαίκτες σου ήρθες πολύ κοντά στο DWTS;


Με όλους, δεν μπορώ να ξεχωρίσω κανέναν! Νιώθω ευλογημένη γιατί γνώρισα υπέροχα πλάσματα στο show. Ο κάθε ένας ήταν μοναδικός και χαρισματικός! Θα κρατήσω με αρκετούς επαφή στη συνέχεια, με χορευτές ή με τους επώνυμους. Δεν θα χαθούμε!