H τηλεθέαση της πρεμιέρας έφερε πρωτιές στην Ελεονώρα Μελέτη και στην Κατερίνα Καινούργιου

Κατερίνα Μπούσιου
H τηλεθέαση της πρεμιέρας έφερε πρωτιές στην Ελεονώρα Μελέτη και στην Κατερίνα Καινούργιου

Η Μαρία Αναστασοπούλου έφερε γούρι στην πρωινή ζώνη του ΑΝΤ1. Οι εντυπώσεις για την πρώτη μέρα των ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών. 

Με κέφι και μπρίο, με πολλά αποκλειστικά, με νέα πρόσωπα, ανανεωμένα πλατώ και ανεβασμένη διάθεση, οι ενημερωτικές και ψυχαγωγικές πρωινές εκπομπές έκαναν χθες την πρεμιέρα τους με στόχο να κερδίσουν τις καρδιές και την προτίμηση των τηλεθεατών. Η χθεσινή πρώτη μέρα, έφερε την Ελεονώρα Μελέτη και την Κατερίνα Καινούργιου στην κορυφή. Εκτός από τα νούμερα, υπήρξαν και εκείνες οι εκπομπές που μας κίνησαν το ενδιαφέρον και έχουν προοπτική να κάνουν την ανατροπή.

Καλημέρα με το δεξί

Με τις διαφορές στην ώρα της έναρξης και στην ώρα της λήξης των εκπομπών τους, είναι δύσκολο και πάλι να κάνουμε την σύγκριση μεταξύ των ανταγωνιστών. Χωρίς να έχουμε αυτό στο μυαλό μας και μιλώντας με τα πρώτα νούμερα τηλεθέασης που γνωστοποιήθηκαν το πρωί στο δυναμικό κοινό, η Ελεονώρα Μελέτη έκανε την καλύτερη αρχή για την φετινή σεζόν. Χωρίς να έχουμε τα τελικά νούμερα (τα καθαρά όπως ονομάζουμε στην τηλεοπτική ορολογία, δίχως να συμπεριλαμβάνονται και οι ενδιάμεσες διαφημίσεις) η παρουσιάστρια επικράτησε στην ζώνη από τις 08.00 μέχρι τις 10.50 το πρωί, ξεκινώντας με ένα 25,8% και κλείνοντας στο 19.2%, με τις υπόλοιπες εκπομπές, πιο χαμηλά στις προτιμήσεις των τηλεθεατών.

https://www.instagram.com/p/CiIuIEgLjPG

Η Μαρία Ανασταστοπούλου έφερε γούρι στον Γιώργο Παπαδάκη και η πολυαναμενόμενη μεταγραφή του καλοκαιριού, δείχνει τον δρόμο για την πλήρη ανανέωση της πρωινής ενημερωτικής ζώνης του ΑΝΤ1. Ο Γιώργος Παπαδάκης το είπε άλλωστε ξεκάθαρα πως αυτή τη σεζόν και μόνο, θα είναι ακόμη στο «Καλημέρα Ελλάδα». Η διάδοχός του Μαρία, έχει ζωντάνια, είναι μία ωραία παρουσία και ξέρει ακριβώς το ζητούμενο της επικαιρότητας. Η εκπομπή ξεκίνησε με ένα 23.9% και έκλεισε στο 17.4%.

https://www.instagram.com/p/CiJgClRIMlb

Η Κατερίνα Καινούργιου έχει κάθε λόγο να χαμογελά, γιατί ξεκίνησε με ένα 20.3% και έκλεισε με ένα 13.8%. Οι διαφορές με τον κυριότερο αντίπαλό της Γιώργο Λιάγκα ήταν μικρές, καθώς το Πρωινό ξεκίνησε με ένα 11.7% αλλά σημείωσε ένα 17.6%. Η πρώτη μάχη μεταξύ των εκπομπών δεν είναι σε καμία περίπτωση ενδεικτική. Φαίνεται όμως να είναι τα δύο μεγάλα φαβορί, με μία πρώτη κόντρα, στα αποκλειστικά. Η είσοδος της Δούκισσας Νομικού και η προσθήκη της Άριας Καλύβα, έφεραν αέρα ανανέωσης και ο Γιώργος Λιάγκας έχει μία δεμένη και λειτουργική ομάδα. Βασικό και απαραίτητο.

https://www.instagram.com/p/CiH3GFOoFf7

Η Ζήνα Κουτσελίνη από την άλλη πλευρά, ήταν η κυρίαρχη του μεσημεριού από τις 11.45 μέχρι τις 14.00. Ξεκίνησε μεν με ένα 11.6% στην αρχή αλλά έκλεισε με 21%. Είναι το μεγάλο ατού του Star Channel.

Αν επιστρέψει η παλιά καλή Φαίη Σκορδά, η άνοιξη στο πρωινό του ΣΚΑΙ δεν θα αργήσει να έρθει

Οι εντυπώσεις πριν έρθει η Φαίη

Η Ελένη Χατζίδου και ο Ετεοκλής Παύλου στο Breakfast@star μας κέρδισαν με την άνεση που έχουν στο φακό, την αποφυγή των υπερβολών και την ευχάριστη διάθεση. Η εκπομπή που κινείται σε θεματολογία όπως παλαιότερα η «Φωλιά των Κου Κου», έχει περιθώρια βελτίωσης, γιατί το ζευγάρι έχει μεγάλη χημεία εκτός από την ζωή του και στην τηλεόραση. Μπορούν να κάνουν την έκπληξη, γιατί είναι τόσο ευχάριστο να τους βλέπεις, αλλά κυρίως να τους ακούς.

https://www.instagram.com/p/Ch6vlNbtvjR

Η Δανάη Μπάρκα μας έδειξε ξανά το πόσο καλή είναι στο ρόλο της οικοδέσποινας και η θετική της ενέργεια πέρασε ξανά στους τηλεθεατές. Ωραίες συνεντεύξεις, ωραία χημεία στο πλατώ με τους συνεργάτες της, αν και χρειάζεται μία ανανέωση στην θεματολογία. Φανταζόμαστε ότι αυτή θα έρθει εν καιρώ.

https://www.instagram.com/p/CiKISQosJao

Μένει να δούμε φυσικά τι θα συμβεί μετά την πρεμιέρα της Φαίης Σκορδά στις 12 Σεπτεμβρίου με το «Πρωινό μας» στον ΣΚΑΙ. Το τρέιλερ προσωπικά, δεν μας ικανοποίησε και είναι κατώτερο των προσδοκιών, μίας τέτοιας μεταγραφής και ενός τέτοιου τηλεοπτικού brand. Όσο για τον τίτλο, γιατί να έχουμε μία ακόμη επανάληψη της λέξης του πρωινού; Πρωινό mou ήταν στο Mega, Το Πρω1νό στον ANT1, Πρωινό μας τώρα στον ΣΚΑΙ. Μετά τι; Πρωινούλι; Αναμένουμε ωστόσο την τελική επικύρωση του πάνελ της και να δούμε την πρεμιέρα της. Για να καταλάβουμε το στόχο και το αν θα φέρει μία νέα πνοή το φιλόδοξο πρωινό του ΣΚΑΙ. Να δούμε αν όντως θα γίνει...πρωινό μας.