Οι Maestro της ζωής του Χριστόφορου Παπακαλιάτη είναι ο πατέρας του και τα αδέλφια του

Κατερίνα Μπούσιου
Οι Maestro της ζωής του Χριστόφορου Παπακαλιάτη είναι ο πατέρας του και τα αδέλφια του

H συμβολική φωτογραφία του Χριστόφορου με τον πατέρα του Μανώλη. Πώς τον επηρέασε ο χωρισμός των γονιών του στην παιδική του ηλικία και πως έχει ένα δυνατό δέσιμο με τα αδέλφια του. 

Λίγο πριν τον δούμε τηλεοπτικά στον Maestro και πριν ξεκινήσει τα γυρίσματα του δεύτερου κύκλου στους Παξούς, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, έκανε ένα ταξίδι στην Κρήτη, εκεί που γεννήθηκε και έχει περάσει αρκετά από τα καλοκαίρια του. Για να περάσει λίγες στιγμές με τον πατέρα του και maestro της ζωής του αλλά και τα αδέλφια του με τα οποία έχει δημιουργήσει έναν ισχυρό δεσμό. Μαζί με την μητέρα του και την γιαγιά του, δημιουργούν τον υπέροχο του κόσμο, που τον καθόρισε σε ότι έχει κάνει στη ζωή του.

https://www.instagram.com/p/CUZtlT0gGKn

Το πριν και το μετά

Ο κύριος Μανώλης Παπακαλιάτης υπήρξε από πάντα το στήριγμα του Χριστόφορου. Όπως άλλωστε και η μητέρα του, Βίλλυ. Αυτές τις ημέρες που βρίσκεται στην Κρήτη, στην ξενοδοχειακή μονάδα που έχει ο πατέρας του, ξύπνησαν αναμνήσεις από το παρελθόν.

https://www.instagram.com/p/CiX8MbAtJ4P

Και ο δημιουργός των μεγαλύτερων επιτυχίων στην τηλεόραση, απολαμβάνει την σπάνια ηρεμία του τοπίου μαζί με εκείνον, χωρίς περιττά λόγια, παίζοντας ένα παιχνίδι με τον χρόνο και δημοσιεύοντας και μία φωτογραφία από το παρελθόν με τον πατέρα του όταν ήταν μικρός και τον κρατούσε προστατευτικά στους ώμους του.

papakaliatis_pateras2.jpg

Το πριν και το μετά της ζωής του με την οικογένειά του, είναι εκείνο που τον καθόρισε, όπως συχνά λέει στις συνεντεύξεις του. Παρά το διαζύγιο των γονιών του όταν ήταν μόλις 4 ετών και την μετακόμιση με την μητέρα του και τον μεγαλύτερο αδελφό του Φίλιππο στην Αθήνα, διατήρησε πολύ ισχυρούς δεσμούς με τον πατέρα του. «Φυσικά και το διαζύγιο των γονιών μου με καθόρισε. Όλα αυτά φτιάχνουν ένα χαρακτήρα, έναν ψυχισμό. Αν δεν υπήρχαν όλα αυτά, μπορεί και να μην έγραφα σήμερα», έχει πει πολύ χαρακτηριστικά σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Στην οικογένεια του Χριστόφορου προστέθηκαν λίγα χρόνια μετά από τον δεύτερο γάμο του πατέρα του και τα άλλα δύο του αδέλφια, ο Στέφανος και η Νάρα. Και έτσι δημιουργήθηκε η ευρύτερη οικογένεια του, η ασφάλειά του και το λιμάνι του στις δυσκολίες. Αλλά και ένα γεωγραφικό εύρος αγάπης από τους Παξούς όπου μένει μόνιμα η μητέρα του μαζί με την αγαπημένη του γιαγιά, μέχρι την Κρήτη όπου ζει ο πατέρας του και τα δύο από τα τρία αδέλφια του.

https://www.instagram.com/p/B6gM3rGhLHQ

Στους Παξούς άλλωστε επέλεξε να δημιουργήσει και το νέο του τηλεοπτικό θαύμα, το Maestro. Όπως έχει πει και η μητέρα του Βίλλυ Μαλάμη σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της «Ερχόμασταν με τα παιδιά εδώ, τον Φίλιππο και τον Χριστόφορο τα καλοκαίρια. Έπαιζαν, έτρεχαν, κολυμπούσαν. Έκαναν τις διακοπές που λατρεύουν όλα τα μικρά παιδιά. Μέναμε για λίγες εβδομάδες και φεύγαμε. Κάποια στιγμή αποφάσισα και εγώ να κάνω κάτι επαγγελματικό στους Παξούς».

Οι 3 γυναίκες στη ζωή του Χριστόφορου Παπακαλιάτη είναι ο λόγος που όλοι θα μιλούν για τον Maestro

1662969970112-611153805-papakaliatis_goneis.jpg

Η μητέρα του διατηρεί και εκείνη μία μικρή ξενοδοχειακή μονάδα, δίπλα από το πατρικό της, το οποίο μάλιστα χρονολογείται από τον 17ο αιώνα και κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της νέας του σειράς, ήταν η εμψυχώτριά του και εκείνη που τον βοήθησε και σε πρακτικά θέματα της παραγωγής. Παραμένει η πρώτη και παντοτινή του θαυμάστρια, από τότε που στην ηλικία των 16 ετών ο Χριστόφορος έκανε την πρώτη του απόπειρα να ασχοληθεί με την τηλεόραση. Από τους «10 μικρούς Μήτσους», μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά, αλλά εκείνη παραμένει σταθερή αξία στην ζωή και στην καρδιά του.