Η Ευγενία Δημητροπούλου ζει τις αγωνίες της ως νέα μαμά και ως μία σκληρή ηρωίδα στον «Γλυκάνισο»

Κατερίνα Μπούσιου
Η Ευγενία Δημητροπούλου ζει τις αγωνίες της ως νέα μαμά και ως μία σκληρή ηρωίδα στον «Γλυκάνισο»

Η ηθοποιός μιλά στο Queen.gr για την κόρη της, αλλά και για τον νέο της ρόλο στο πλευρό του Γιώργου Παπαγεωργίου. 

Η Ευγενία Δημητροπούλου είδε την ζωή της να αλλάζει ολοκληρωτικά τα τελευταία χρόνια. Μετά τον γάμο της με τον νευροχειρουργό Στέλιο Βλατάκη, υιοθέτησε ένα κοριτσάκι από την Σιέρρα Λεόνε και μετά από μεγάλη προσπάθεια, έγινε η περήφανη και ευτυχισμένη μαμά, της δίχρονης σήμερα κόρης της, Εύας. Η διπλή προσωπική της ευτυχία, συμπληρώνεται με τον καλύτερο τρόπο και με ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα. Η ηθοποιός πρωταγωνιστεί φέτος στην σειρά του ΣΚΑΙ «Γλυκάνισος» και στα πλαίσια της πρώτης δημοσιογραφικής προβολής, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί της για τον διπλό της ρόλο. Ως η Ελεάννα και σύζυγος του υποπλοίαρχου Στρατή και ως μαμά Ευγενία, που ζει τις αγωνίες της, όπως κάθε άλλη μαμά που μεγαλώνει ένα παιδί.

https://www.instagram.com/p/Ch0EjVWMYEk

Ο «Γλυκάνισος» είναι η ιστορία ενός απαγορευμένου και παγιδευμένου σε δύσκολες συνθήκες, έρωτα. Εξελίσσεται στην Μυτιλήνη, εκεί που μένει η ηρωίδα μας η Ραζάν, Σύρια πρόσφυγας (Έλενα Πιερίδου). Ο δεύτερος ήρωας από την άλλη πλευρά, ο υποπλοίαρχος Στρατής Δεμίρης (Γιώργος Παπαγεωργίου) θα βιώσει μία δύσκολη στιγμή με το ναυάγιο του πλοίου του και τον θάνατο του πλοιάρχου, αδελφό της συζύγου του Ελεάννας, την οποία υποδύεται η Ευγενία Δημητροπούλου. Εν μέρει έχει ευθύνη για την αυτοκτονία του, καθώς ως ευσυνείδητος αξιωματικός, δεν θέλησε να καλύψει τα λάθη του.

https://www.instagram.com/p/CiovvgQIPqA

Η δουλειά και ο γάμος του δέχονται ένα ισχυρό πλήγμα και έτσι αναγκάζεται να μετακομίσει στην Μυτιλήνη. Η Ραζάν θα βιώσει και εκείνη μετά από μία φωτιά στον καταυλισμό όπου μένει, μία μεγάλη απώλεια, χάνοντας τον μικρό της αδελφό. Η μοίρα θα τους ενώσει στην πιο δύσκολη στιγμή τους. Μία μουσουλμάνα και ένας Έλληνας θα παλέψουν για χάρη του έρωτά τους, τόσο με τις οικογένειες τους όσο και με τους συντρόφους τους. Θα δώσουν μάχη σε προκαταλήψεις, ήθη και έθιμα. Δύο διαφορετικοί κόσμοι προσπαθούν να ενωθούν. «Η καρδιά δεν κάνει λάθη» όπως λέει και ο Στρατής. Η Ελεάννα ωστόσο θα τον διεκδικήσει. Και όπως μας λέει η Ευγενία, δεν είναι καθόλου εύκολα όσα βιώνει η ηρωίδα που υποδύεται: «Είναι δύσκολα αυτά που περνάει και πολύ απαιτητικά, γιατί ο μοναδικός πυλώνας της οικογένειας εκτός από τον άντρα της ήταν ο αδελφός της και θεωρεί ότι ο Στρατής, δηλαδή ο Γιώργος Παπαγεωργίου, του έδωσε την χαριστική βολή. Μένει μόνη της και αυτό θα την κάνει να αντιδράσει στη συνέχεια και να σκληρύνει πολύ».

Είναι πολύ διαφορετικό από ότι έχεις κάνει μέχρι στιγμής στην τηλεόραση. Έτσι το βιώνεις και εσύ;

Μου άρεσε από την πρώτη στιγμή που μου εξήγησαν το σενάριο και ήθελα πάρα πολύ να το κάνω. Έχει πολύ καλούς συντελεστές αυτή η σειρά και ένα πολύ ωραίο σενάριο από τον Γιώργο Κυρίτση.

https://www.instagram.com/p/ChEl9JsLKtN

Τον φοβάσαι τον ανταγωνισμό; Η σειρά θα παίζει στις 21.00 και έχει να αντιμετωπίσει εξίσου αξιόλογες σειρές.

Ο τηλεθεατής θα έχει φέτος πολλές επιλογές. Εμένα η ευθύνη μου για την σειρά περιορίζεται στο τι πρέπει να κάνω ως ηθοποιός, για να βγει όσο το δυνατόν καλύτερο το αποτέλεσμα. Εύχομαι να πάμε όλοι καλά!

Ζορίστηκες λίγο και στην καθημερινότητά σου ως μαμά, με τα γυρίσματα μεταξύ Αθήνας και Μυτιλήνης;

Όλα μπορούν να συνδυαστούν. Ως μαμά, ο ρόλος μου έχει μεγάλη ευθύνη και αγωνίες, δεν είναι εύκολο. Καλείσαι να τα συνδυάσεις όλα, αλλά έχω και εγώ τα πάνω και τα κάτω μου συναισθηματικά.

https://www.instagram.com/p/ChR3D5Csh9l

Δείχνεις πολύ ψύχραιμη ως χαρακτήρας και οργανωτική...

Δεν είμαι πάντα έτσι (γελάει). Οργανωτική οφείλω να είμαι γιατί έχω μία δύσκολη καθημερινότητα. Το παιδί θέλει πρόγραμμα και μέτρο, αλλά πιστεύω πως τα καταφέρνω.

Η κόρη της Ευγενίας Δημητροπούλου έγινε 2 και το γιόρτασε για πρώτη φορά στην αγκαλιά της μαμάς της

H σειρά έχει μία ιδιαίτερη κινηματογραφική αισθητική, με την σφραγίδα της Tanweer Productions, της εταιρείας που εκτός από την σειρά της ΕΡΤ «Τα καλύτερά μας χρόνια», έχει δημιουργήσει δύο μικρά θαύματα της μεγάλης οθόνης τα τελευταία χρόνια. Τις ταινίες «Ευτυχία» και «Σμύρνη μου αγαπημένη». Στο ρόλο του αδελφού της Eλεάννας είχαμε την συμμετοχή του Theo Alexander και ξεχωρίζουν στους πρώτους ρόλους, ο Κώστας Κόκλας με την Τάνια Τρύπη, όσο και ο Αιμίλιος Σταματάκης και η Κάρμεν Ρουγγέρη. Ο «Γλυκάνισος» κάνει πρεμιέρα σήμερα στις 21.00