Η Μαρία Μπακοδήμου μπορεί πολύ καλύτερα από το «Γεια σου» - To «αντίο» από το Twitter

Κατερίνα Μπούσιου
Η Μαρία Μπακοδήμου μπορεί πολύ καλύτερα από το «Γεια σου» - To «αντίο» από το Twitter

Η νέα της εκπομπή στον ΣΚΑΙ, δεν είναι αυτό που περιμέναμε από την Μαρία Μπακοδήμου και για όσα την έχουμε αγαπήσει όλα αυτά τα χρόνια. 

Είναι η χρονιά των αλλαγών, των πολλών εκπομπών, άρα και των πολλών επιλογών για τον τηλεθεατή. Σε αυτό το πνεύμα έκανε πρεμιέρα το Σαββατοκύριακο και η νέα εκπομπή της Μαρίας Μπακοδήμου «Γεια σου». Σημείωσε χαμηλές πτήσεις στην τηλεθέαση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν αντίστοιχη ούτε του ταλέντου, της ούτε και της πορείας της μέχρι στιγμής στην τηλεόραση. Ούτε και των προσδοκιών των τηλεθεατών που την ακολουθούν και κυριώς πιστεύουν σε αυτά που πρεσβεύει ως τηλεοπτικό πρόσωπο.

https://www.instagram.com/p/CiXlxo-ghmQ

Κάθε αρχή και δύσκολη απέναντι στην Ναταλία Γερμανού

Η αλήθεια είναι ότι το «Γεια σου» ξεκίνησε από το καλοκαίρι την προετοιμασία του, για να είναι μία καθημερινή πρωινή εκπομπή. Η έλευση της Φαίης Σκορδά στον ΣΚΑΙ, άλλαξε τα δεδομένα και η εκπομπή πήγε το Σαββατοκύριακο, σε μία μεσημεριανή ζώνη που έχει έναν δυνατό αντίπαλο όπως η Ναταλία Γερμανού και επίσης δυνατούς ανταγωνιστές από τα άλλα κανάλια, που είτε παίζουν επαναλήψεις σειρών ή ελληνικές ταινίες. Η Μαρία Μπακοδήμου με τόσο μεγάλη τηλεοπτική εμπειρία και με μία γενικότερη μεγάλη εμπειρία στα media, γνώριζε πολύ καλά σε ποιο περιβάλλον θα κινηθεί και τις δυσκολίες που θα αντιμετώπιζε.

Το πρόβλημα υγείας της Μαρίας Μπακοδήμου λίγο πριν την πρεμιέρα της εκπομπής «Γεια σου»

https://www.instagram.com/p/CdBW9ycM-VR

Μόνο που ανεξάρτητα από τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης που έκανε τις δύο πρώτες ημέρες της πρεμιέρας της - καθόλου καθοριστικό αυτό για την συνέχεια - δεν κατανοήσαμε ποιος είναι ο στόχος και το προφίλ της εκπομπής. Είναι αμιγώς χιουμοριστική; Είναι infotainment; Είναι στο μοτίβο ενός κλασσικού πρωινού; Προς το παρόν είδαμε μία μίξη εκπομπών του Θέμου Αναστασιάδη, του ΦΜ live που η ίδια δημιούργησε και είναι σταθμός στην καριέρα της και λίγο από την εποχή της Φωλιάς των Κου Κου από το Star, copy σε ορισμένες στήλες. Με λίγα λόγια, η εκπομπή δεν έχει σαφή προσανατολισμό.

Το πάνελ σαφέστατα δεν έχει χημεία - αλλά και πιο πάνελ στην ελληνική τηλεόραση είχε από την αρχή; - και στο μόνο που σταθήκαμε ήταν στον λόγο της Μαρίας. Ατού της, αλλά όχι και η σωτηρία της σε μία τέτοια εκπομπή. Το άγχος της ήταν εμφανές στην πρώτη εκπομπή - ειδικά όταν έπεσε ένα λάθος video από αυτό που είχε προλογίσει - αλλά ήταν εξαιρετική στην συνέντευξη με τον Νίκο Αλιάγα. Η οικειότητα που έχουν και λόγω συγγένειας μεταξύ τους, δημιούργησε ένα πολύ ωραίο κλίμα και μας έδειξε πως η Μαρία θα μπορούσε στο μέλλον, αν το ήθελε να έκανε με επιτυχία ένα late night show.

Τα video της εκπομπής παρότι καλομονταρισμένα, δεν μας έδωσαν κάτι πολύ σημαντικό για μία τέτοια εκπομπή: γέλιο. Ήταν ελάχιστες οι περιπτώσεις που έγινε ένα σχόλιο το οποίο μας έκανε να χαμογελάσουμε. Και το λέμε αυτό, γιατί το τρέιλερ της εκπομπής, μας είχε προιδεάσει για κάτι εντελώς διαφορετικό, σίγουρα πρωτότυπο και σαφέστατα με το χιούμορ που έχει και μας δείχνει όλα αυτά τα χρόνια η Μαρία. Καθόλου καλά αντανακλαστικά δεν είχε η εκπομπή στην είδηση του θανάτου της Μάρθας Καραγιάννη με μία σύντομη και διεκπαιρεωτική αναφορά, δεν βρίσκουμε ακόμη νόημα στον ρόλο της ηθοποιού που κάνει την κυρά Κατίνα που εισβάλλει στο στούντιο, με εξαίρεση την ρεπόρτερ Νεφέλη που προσπαθεί να κάνει το διαφορετικό με τα ρεπορτάζ της.

Δύσκολη η αρχή του «Γεια σου» και εμείς ακόμη πιστεύουμε ότι δεν είναι ακόμη καιρός για να πούμε το οριστικό αντίο ως τηλεθεατές σε αυτή την εκπομπή. Δείτε στη photo gallery που ακολουθεί και ορισμένα σχόλια των τηλεθεατών.