Η Κατερίνα Γερονικολού κουράστηκε να τη ρωτούν αν θα κάνει παιδί και έχει απόλυτο δίκιο

Μαρία Ροδίτη
Η Κατερίνα Γερονικολού κουράστηκε να τη ρωτούν αν θα κάνει παιδί και έχει απόλυτο δίκιο

Ειδικά τα τελευταία 4 χρόνια, που η ηθοποιός έχει σχέση με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη, δέχεται αυτήν την ερώτηση ξανά και ξανά. Και έφτασε η ώρα να παραδεχθεί ότι δεν θέλει να τη ρωτούν συνέχεια το ίδιο πράγμα.

Τα μικρά μυστικά της μοιράστηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν» η Κατερίνα Γερονικολού. Η ηθοποιός, που πρωταγωνιστεί στη σειρά «Κι όμως είμαι ακόμα εδώ» στο πλευρό του συντρόφου της, Γιάννη Τσιμιτσέλη, μοιράστηκε τη μία και μοναδική συνήθεια που την εκνευρίζει στον αγαπημένο της, τη συμβουλή που θα έδινε σε έναν ανήλικο που βιώνει την απώλεια- μην ξεχνάς ότι η Κατερίνα έχασε τον μπαμπά της όταν ήταν 13 ετών- αλλά και την ερώτηση που δεν θα ήθελε να της κάνουν τόσο συχνά. Ποια είναι αυτή; Το αν και πότε θα κάνει παιδιά.

Η αλήθεια είναι πως τη γνωστή ηθοποιό ρωτούν πολύ συχνά πότε και αν ονειρεύεται να κάνει τη δική της οικογένεια, αν και πότε θα αποκτήσει παιδιά και με το δίκιο της αισθάνεται πίεση. Και το λέει ανοιχτά. Και δεν είναι αυτή η πρώτη φορά που το εκφράζει η Κατερίνα Γερονικολού. Και έχει απόλυτο δίκιο.

Το μάθημα που πήρε η Κατερίνα Γερονικολού είναι η σωστή αντιμετώπιση για να ζεις τη ζωή σου

Η ερώτηση που δεν θέλει πια η Κατερίνα Γερονικολού να της κάνουν

«Μία ερώτηση που δεν θα ήθελα να μου κάνουν τόσο συχνά είναι αν θα παντρευτώ και αν θα κάνω παιδιά. Θεωρώ ότι είναι μια ερώτηση και αρκετά προσωπική, αλλά-εκτός αυτού- θεωρώ ότι είναι μια ερώτηση που στην κοινωνία την οποία ζούμε πια δίνει πάρα πολλή πίεση και προσφέρει άγχος σε ένα ζευγάρι και σε μία γυναίκα πολύ περισσότερο», ανέφερε αρχικά η Κατερίνα Γερονικολού.

Και συνέχισε: «Από τη μία, γιατί υπάρχουν πολλοί λόγοι που ένα ζευγάρι δεν κάνει παιδιά ή δεν μπορεί να κάνει παιδιά – και μιλάω εντελώς γενικά για να μην παρεξηγηθώ. Αλλά ειδικά για μια γυναίκα είναι σαν να της προβάλεις με αυτήν την ερώτηση, σαν να της υποδεικνύεις με αυτήν την ερώτηση ότι αυτός είναι ο δρόμος που οφείλει να ακολουθήσει για την κοινωνία. Επειδή, λοιπόν, δεν είναι αυτός ο δρόμος, ο μοναδικός, ο αποκλειστικός ή αυτός που προσφέρει την ευτυχία, θεωρώ ότι είναι μια ερώτηση εντελώς κατευθυνόμενη και την κάνουν συνήθως οι δημοσιογράφοι επειδή δεν την έχουν σκεφτεί καλά ή επειδή έχουν συνηθίσει να τη λένε. Νομίζω ότι είναι μια ερώτηση που πρέπει να αλλάξει».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η 37χρονη ηθοποιός μιλά για το ενδεχόμενο να γίνει μητέρα και όλα όσα σκέφτεται γύρω από τη μητρότητα. Πολλές φορές την έχουν ρωτήσει οι δημοσιογράφοι- όπως άλλωστε και η ίδια παραδέχθηκε.

https://www.instagram.com/p/Cgjq6ulNGJP

Όσα έχει πει για τη μητρότητα η Κατερίνα Γερονικολού

Τον περασμένο Μάιο και μιλώντας στην εκπομπή Happy Day, η Κατερίνα Γερονικολού είχε παραδεχθεί ότι δεν επιθυμεί ακόμα να γίνει μαμά λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχει χτυπήσει καμπανάκι μητρότητας. Αγαπώ πολύ τα παιδιά. Θα δείξει ο χρόνος κι η πορεία».

Ενώ τον Νοέμβριο του 2021 μιλώντας στο περιοδικό ΟΚ! και τον δημοσιογράφο Γιάννη Πουλόπουλο, η Κατερίνα Γερονικολού είχε αναφέρει για τον γάμο και τη μητρότητα: «Όχι, δεν έχουμε μπει σε τέτοιες σκέψεις (σ.σ. γάμου). Προς το παρόν όχι (σ.σ. δεν σκεφτόμαστε να κάνουμε παιδί). Είμαστε καλά και πορευόμαστε μαζί, χωρίς σχέδια και ανακοινώσεις».

https://www.instagram.com/p/Cb-yWrHNWwy

Τον Οκτώβριο του 2019 και μετά από περίπου έναν χρόνο σχέσης με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη, η Κατερίνα Γερονικολού είχε πει για το ενδεχόμενο απόκτησης παιδιού: «Όχι, δεν έχω κάνει τέτοιες σκέψεις. Μου αρέσουν πολύ τα παιδιά, είμαι υπέρ της οικογένειας και χαίρομαι όταν βλέπω ανθρώπους που προχωρούν σε κάτι τέτοιο, ειδικά όταν το θέλουν πολύ. Για μένα, αυτό που μπορώ να σου πω, είναι ότι πραγματικά είμαι χαρούμενη που όλα στη ζωή μου είναι τόσο ισορροπημένα και δεν θα ήθελα να τα αλλάξω. Αν είναι όνειρο ή στόχος, το να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν στη σχέση μου και στη ζωή μου, τότε ναι, αυτό θέλω. Ζούμε μία πολύ όμορφη περίοδο με τον Γιάννη, που δεν θεωρώ ότι έχει εξαντληθεί σαν μορφή για να πεις ‘’και μετά;’’».