Η Ρεγγίνα Μακέδου για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη: «Θα παλεύουμε όσο μπορούμε για εσένα υπέροχε άνθρωπε»

Η Ρεγγίνα Μακέδου για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη: «Θα παλεύουμε όσο μπορούμε για εσένα υπέροχε άνθρωπε»

Το συγκινητικό και ενδυναμωτικό μήνυμα της Ρεγγίνας Μακέδου, που νοσεί από λευχαιμία, για τον πρόωρο χαμό του Ολυμπιονίκη του Tae Kwon Do, οι αναρτήσεις του Μιχάλη Μουρούτσου και της Σοφίας Μπεκατώρου και τα δάκρυα της Πηγής Δεβετζή.

Με ένα κείμενο που ο ίδιος είχε γράψει και ήθελε να δημοσιευθεί τη μέρα που θα έφευγε από τη ζωή έγινε σήμερα το πρωί γνωστός ο θάνατος του Ολυμπιονίκη του Tae Kwon Do, Αλέξανδρου Νικολαΐδη. Ο 42χρονος έφυγε πρόωρα από τη ζωή έπειτα από σκληρή μάχη με σπάνια και επιθετική μορφή καρκίνου – το καρκίνωμα NUT- αφήνοντας πίσω του τη σύζυγό του και τα δύο ανήλικα παιδιά του.

Η Ρεγγίνα Μακέδου, η οποία νοσεί από λευχαιμία και δίνει τη δική της μάχη τον τελευταίο χρόνο, απέτισε φόρο τιμής στον Αλέξανδρο κάνοντας μια απλή, λιτή αλλά πολύ ουσιαστική δημοσίευση στα social media και στέλνοντας το δικό της μήνυμα.

Α. Νικολαΐδης: Υπόκλιση στον Ολυμπιονίκη που έφυγε πρόωρα – Η ζωή και η τελευταία επιθυμία του

Το μήνυμα της Ρεγγίνας Μακέδου μετά τον πρόωρο χαμό του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

Η Ρεγγίνα Μακέδου δημοσίευσε σε Insta Story μία φωτογραφία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη με την ελληνική σημαία και μια ατάκα του από το κείμενο με το οποίο ο ίδιος ήθελε να γνωστοποιηθεί ο θάνατός του: «Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει». Η 37χρονη γυμνάστρια σχολίασε για την απώλεια του Ολυμπιονίκη, αποτίοντάς του φόρο τιμής: «Αν σωθεί ένα παιδί… αξίζουν όλα, θα παλεύουμε όσο μπορούμε για σένα υπέροχε άνθρωπε».

nikolaidis_makedoy.jpg

Αξίζει να σου υπενθυμίσουμε ότι η Ρεγγίνα είναι μαχήτρια της ζωής, νοσεί από λευχαιμία αλλά δεν το βάζει κάτω. Το παλεύει, ακολουθεί τις θεραπείες της, ξεκουράζεται και κάνει ακριβώς ό,τι τη συμβουλεύουν οι θεράποντες ιατροί της για να τα καταφέρει. Και, σίγουρα, μπορεί να καταλάβει όσο κανένας άλλος όλα τα δύσκολα που πέρασε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, τη μάχη και τον αγώνα που έδωσε, τον πόνο και την ταλαιπωρία που βίωσε.

Δεβετζή, Μπεκατώρου και Μουρούτσος «λύγισαν» με τον θάνατο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

Ο αθλητικός κόσμος της χώρας «λύγισε» στο άκουσμα της είδησης ότι ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έχασε τη μάχη με τον καρκίνο. Η Πηγή Δεβετζή ξέσπασε σε κλάματα στον αέρα της εκπομπής του ALPHA, Super Katerina, ο Μιχάλης Μουρούτσος δημοσίευσε ένα πολύ συγκινητικό μήνυμα για τον «αδελφό» του – όπως χαρακτήρισε τον Ολυμπιονίκη- και η Σοφία Μπεκατώρου είπε το δικό της «αντίο» με ένα υπέροχο κείμενο.

«Πληροφορήθηκα την είδηση πολύ νωρίς το πρωί από τη μαμά μου. Η μαμά μου με έπαιρνε και έκλαιγε και μου έλεγε ''έφυγε ο Αλέξανδρος’’. Εγώ, δυστυχώς, δεν το ήξερα αυτό και συγγνώμη που κλαίω. Στενοχωρήθηκα. Στενοχωριέμαι πάρα πολύ που χάθηκε ένα τόσο αξιολάτρευτο πλάσμα», κατάφερε – κλαίγοντας με λυγμούς- να πει η Πηγή Δεβετζή.

Η αθλήτρια αποκάλυψε ότι με τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη βρέθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και στο Πεκίνο το 2008. «Έχω ζήσει απίστευτες στιγμές μαζί του στους αγώνες. Αυτό που τον χαρακτήριζε ήταν η γενναιοδωρία του, η ευγένειά του», συμπλήρωσε η Πηγή Δεβετζή.

Η Σοφία Μπεκατώρου δημοσίευσε μια φωτογραφία του Ολυμπιονίκη του Tae Kwon Do να κρατά την ελληνική σημαία και έγραψε για τον Αλέξανδρο που κατάφερε να βγει μπροστά μέσα σε αυτές τις περίεργες μέρες που ζούμε στη χώρα μας. «Σε μία περίοδο όπου έχουμε φρίξει από τα εγκλήματα βίας που εξελίσσονται δίπλα μας και εμείς συνεχίζουμε να "κοιμόμαστε", ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης μπαίνει πάλι μπροστά. Μέσα από τον προσωπικό του Γολγοθά μάς υπενθυμίζει τη σημασία της προσφοράς, της αλληλεγγύης, της σημασίας να είμαστε παρόντες στη ζωή βοηθώντας τους ανθρώπους γύρω μας, όπως έκαναν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό για αυτόν. Έφυγε μαχητής, αφήνοντας στην οικογένειά του, αλλά και όλους εμάς, ένα μήνυμα που εύχομαι να μην ξεχάσουμε γρήγορα…"Να προσφέρω ελπίδα μέσα από όσα κατάφερα στη ζωή μου, από τα όμορφα μέχρι τα άσχημα», έγραψε η Σοφία Μπεκατώρου.

https://www.instagram.com/p/CjsOttBu9-J

Και συνέχισε με τα λόγια του ίδιου του Αλέξανδρου στο μήνυμα για τον θάνατό του: «Τελευταία επιθυμία μου είναι, τα δύο αυτά μετάλλια, να βγουν σε δημοπρασία και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί σε δομές για τα παιδιά που θα επιλέξει η οικογένειά μου. Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου. Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου", έγραψε… Η κοινωνική αλλαγή είναι ομαδικό άθλημα και χρειαζόμαστε όλοι!».

https://www.instagram.com/p/CjrtQoOqWtz

Ο Μιχάλης Μουρούτσος, με τη σειρά του, αποχαιρέτησε τον φίλο του με ένα «σ’ αγαπώ». «Αδερφέ μου καλό ταξίδι. Ήσουν από την ώρα που γεννήθηκες μέχρι αυτή τη μαύρη μέρα ένας μαχητής. Ξεκίνησες από το μηδέν και έφτασες στην κορυφή των μεγαλύτερων αθλητών του κόσμου. Είμαι τυχερός που έζησα δίπλα σου τη μεγαλύτερη αθλητική πορεία σου. Από το 1996 που γνωριστήκαμε, ζήσαμε μαζί παρά πολλές στιγμές. Ευχάριστες , χαρούμενες, δύσκολες, αστείες, στενάχωρες αλλά πάντα συνοδοιπόροι στο ταξίδι του πρωταθλητισμού. Θα μπορούσα να γράφω ασταμάτητα αλλά θα σταματήσω εδώ. Συλλυπητήρια και καλή δύναμη στην οικογένειά σου. Σε ευχαριστούμε για όλα. Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ. Να μας προσεχείς τώρα από ψηλά. Σ’ αγαπώ αδερφέ μου», έγραψε ο αθλητής του Tae Kwon Do.