Η Ρεγγίνα Μακέδου δείχνει τις αλλαγές στην εμφάνισή της και κάνει (ξανά) τον κόσμο ομορφότερο

Η Ρεγγίνα Μακέδου δείχνει τις αλλαγές στην εμφάνισή της και κάνει (ξανά) τον κόσμο ομορφότερο
Instagram

«Σε όλες τις φώτο είναι η ίδια γυναίκα πριν και μετά τις θεραπείες».

Αν υπάρχει ένας σημαντικός λόγος να διαθέτει κανείς social media, είναι για να ακολουθεί άτομα όπως η Ρεγγίνα Μακέδου. Άτομα που εμπνέουν, που μας δίνουν λίγη από τη δύναμη ψυχής τους με κάθε τους ανάρτηση και μας υπενθυμίζουν ποια είναι η ουσία της ζωής.

https://www.instagram.com/p/CcxEzRUMy7q

Η γυμνάστρια δίνει τη δική της μάχη με τον καρκίνο και ως γενναία πολεμίστρια, μας εντυπωσιάζει συνεχώς με τις ικανότητές της. Τις ικανότητές της να αψηφά τα προγνωστικά, τις κακοήθειες και την έμφυτη ανθρώπινη τάση να θυματοποιείται μπροστά στις καταστάσεις. Η λευχαιμία είναι πολύ «λίγη» μπροστά της.

Μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram και το Tik Tok δίνει κουράγιο σε όσους βιώνουν κάτι ανάλογο ή και όχι: Καθένας έχει τη δική του μάχη να δώσει, αλλά όλοι είμαστε warriors.

Ευρύτερα γνωστή η Ρεγγίνα Μακέδου έγινε μέσα από το Dancing with the stars και αυτό από μόνο του μοιάζει τεράστια σύμπτωση, αφού και η ίδια μια ζωή «χορεύει με αστέρια».

Στις 9 Απριλίου, έγραψε σε ανάρτησή της με φόντο τη θάλασσα:

«Λίγες μέρες πριν μπω έπαιζα με τα κύματα….Και ήρθε η φουρτούνα τελικά!!! Ναι υπάρχει υποτροπή. Ναι με τους γιατρούς μου θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο. Ναι εννοείται δεν τα παρατάμε για κανένα λόγο. Αλλά να θυμάστε ότι είναι ανθρώπινο και να ξεσπάς και να κλαις και να θυμώνεις αρκεί να επιστρέφεις στην αισιόδοξη πλευρά πάντα το έλεγα !!! Κανείς μας δεν είναι ρομπότ ούτε εγώ! Όλα θέλουν τον χρόνο τους και όλα θα πάνε καλά !!! Σας υπερευχαριστω για όλα τα όμορφα μηνύματα !!!! Γίνετε δότες μυελού των οστών σήμερα!!!!Το λέω ασταμάτητα και κοίτα να δεις η ζωή μου εξαρτάται από κάποιον άλλον 🙏🏻 χαρίστε ζωή σε μας που το χρειαζόμαστε».

https://www.instagram.com/p/CcH0hkjsjpX

Πλέον, κατόπιν της μεταμόσχευσης μυελού των οστών στην οποία υποβλήθηκε, της νοσηλείας και των επιπλοκών που προέκυψαν, εξακολουθεί να μην το «βάζει κάτω». Το βράδυ της Πέμπτης 18 Αυγούστου λοιπόν, θέλησε να μας δείξει τις αλλαγές που έχει φέρει όλο αυτό στην εξωτερική της εμφάνιση. Ανεβάζοντας φωτογραφίες από το παρελθόν κατά το οποίο δεν αντιμετώπιζε θέματα με την υγεία της αλλά και πιο πρόσφατες, έγραψε:

«Σε όλες τις φώτο είναι η ίδια γυναίκα πριν και μετά τις θεραπείες. Δεν έχω φωτο από τώρα αλλά θα βγάλω. Παίρνω πολλά μηνύματα από εσάς που το περνάτε για το σώμα σας. Παλεύει τόσο για να ζήσετε. Μη σας νοιάζουν τα πολλά ή λίγα κιλά, αυτά αλλάζουν. Κερδίζετε τη ζωή σας. Θα σας δείξω κάποια στιγμή πως είμαι και τώρα. Να σας αγαπάτε. Μαλλιά πριν – μετά… Πριν και πάλι μετά και με παραμορφωμένο πρόσωπο από το πρήξιμο. Ναι αλλάζεις, ναι, δεν σε αναγνωρίζεις όμως είσαι εσύ. Αγάπη μου σας καταλαβαίνω όλες και όλους. Θα βγουν τα μαλλιά. Θα φύγει το πρήξιμο. Τώρα και εγώ και πολλοί από εσάς έχουμε άλλο να παλέψουμε. Αγαπήστε το σώμα που παλεύει για να ζήσετε, είστε υπέροχοι».

Ένας άλλος λόγος να την ακολουθεί κανείς, είναι ότι αποτελεί μια ύπαρξη πολύχρωμη. Φορά συνεχώς χρώματα, fancy ρούχα και πολλές ζωντανές αποχρώσεις.

Ενίοτε ποζάρει με πολύχρωμα φορέματα, ενίοτε με πράσινα, ενίοτε με φλοράλ. Με ό,τι όμως κι αν ποζάρει έχει πάντα κάτι σημαντικό να πει. Όπως όταν μας συμβούλεψε:

«Η Δευτέρα δεν είναι η μέρα γκρίνιας είναι η μέρα μιας νέας αρχής έτσι να το βλέπετε… νέα μέρα… νέα βδομάδα …. Νέοι στόχοι … ίσως διακοπές… κάτι νέο όμως ξυπνά λοιπόν χαμογέλα και ζήσε».

https://www.instagram.com/p/Cg_Nmd8szXS

Ή «Έστω και οι μικρές νίκες είναι νίκες»

https://www.instagram.com/p/Cgy5a4PsPvW

Ακόμη και όταν μιλά για τα δύσκολα, δίνει ένα μήνυμα φωτός και αισιοδοξίας:

«Πέρασα λίγο δύσκολα…είχα μια παρενέργεια μέσα στο πρόγραμμα είναι όλα. Δεν το έπαθα μόνο εγώ… αφού πάρουμε το μόσχευμα ξεκινάει ο αγώνας για να κερδίσουμε τη ζωή μας… μέσα έξω στο νοσοκομείο το μόσχευμα κάνει ‘’επιθέσεις ‘’ οι γιατροί έχουν λύσεις . Δίπλα μου σε όλο ήταν άνθρωποι που το πέρασαν η το περνάνε.

Πυρετός να σαι Ιούλιο με 2 κουβέρτες. Τρέμουλο τόσο που να δεν μπορείς καν να πιάσεις την ινσουλίνη .. το κινητό .. το νερό.. φάρμακα που ούτε μπορούσα να μετρήσω.. δεν είμαι όμως μόνο εγώ !!!!!! Έτσι είναι οι ήρωες είναι γύρω μας!!!

Μικροί και μεγάλοι!!! Έκλαψα ξέσπασα δεν είχα καμία διάθεση να σηκωθώ να πω κάτι να χορέψω. Είπα σε μια νοσηλεύτρια εγώ ήμουν η δύναμη για άλλους και κοίτα με δεν μπορώ να πάω τουαλέτα. «Τώρα είσαι πιο δυνατή μου πε» με έκανε να γελάσω μου πε τόσο όμορφα λόγια…

Δεν είμαι όλα χοροί και χαμογέλα υπάρχουν μέρες που θες να σαι μόνος σου να πονέσεις να κλάψεις να κάνεις τη προσευχή σου! 30 περίεργες δύσκολες μέρες που εύχομαι να μην ξανάρθουν στη κατάσταση μας όλα είναι πιθανά!

Ευτυχώς ήταν η Μαμά εκεί όποτε ήμουν χάλια έκανε τα πάντα να μαι καλά.

Κοίτα τώρα είμαι έξω εδώ και λίγες μέρες και σήμερα βγήκα στην αυλή ντύθηκα έβγαλα τις πιτζάμες και είπα να σας θυμίσω ό,τι ό, τι μας και αν περνάμε πάντα το φως θα κερδίζει!!!

Γίνετε δότες μυελού των οστών!!! Σήμερα !!!! Θα βοηθήσεις έναν σαν εμένα να έχει το δικαίωμα να παλέψει για τη ζωή του!!!! Καλοκαίρι πάντα η χώρα δεν έχει αίμα σας παρακαλώ πάτε είναι 10’ από το χρόνο σας! Σας ευχαριστώ για όλα και συγγνώμη για το σεντόνι. Για πάντα ένα τεράστιο ευχαριστώ στη κλινική Στοργή του νοσοκομείου Παπανικολάου για ολααααα και όλους».

https://www.instagram.com/p/CgltbkWsvZP

Η ειρωνεία είναι ότι μας ζητά συγγνώμη για αυτό το «σεντόνι», όπως αποκάλεσε το μακροσκελές της κείμενο, ενώ εμείς έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη empowering σεντόνια σαν αυτό. Σεντόνια ενδυνάμωσης, που μας καλύπτουν από κάθε τι που έρχεται να μας «κλέψει» την ενέργεια.

https://www.instagram.com/p/CedMHPesBRp

Όταν συμπλήρωσε τα 37 της χρόνια, μας έδωσε τις πιο μαγικές ευχές:

«Το κοντέρ έγραψε 37!!!! Πολύ διαφορετικά γενέθλια… το δώρο μου ηταν 120 δότες μυελού των οστών σε μια υπέροχη εκδήλωση που έγινε στην πόλη μου!!! 83 δότες μυελού των οστών από την υπέροχη Κρήτη (Σητεια και Ιεραπετρα).

Τα πιο ουσιαστικά γενέθλια μου !!!! Ξέρεις ο χρόνος περνάει και πρέπει να καταλάβεις ότι όλο το νόημα είναι η αγάπη , το να δίνεις , να χαμογελάς , να εκτιμάς εσένα αλλά και τους γύρω σου , να νιώσεις επιτέλους ότι η καλοσύνη είναι αρετή !!! Δύσκολες στιγμές περνάμε όλοι και κλαίμε και πέφτουμε αλλά… πάντα υπάρχει κάπου το φως να μας γεμίσει !!!

Άπειρες οι ευχές σας και όλες έλεγαν υγεία και αυτό με γέμισε χαρά !!! Όχι ακόμα δεν γιατρεύτηκα η αποκατάσταση είναι μεγάλη μάχη! Στη μεταμόσχευση δεν τελειώνουν όλα με ένα εξιτήριο … ξεκινάει ο αγώνας μόλις βγεις εύχομαι σήμερα στα γενέθλια μου να με αγαπήσει το μόσχευμα όσο το αγαπώ!!! Άλλη μια φορά ευχαριστώ για τις ευχές και τις προσευχές εσείς με βοηθάτε και δεν το ξέρετε !!! Γίνετε δότες μυελού των οστών δώστε αίμα και αιμοπετάλια ελάτε να κάνουμε τον κόσμο λίγο πιο όμορφο!».

https://www.instagram.com/p/CfHdE0qMHfv

Το καλύτερο για το τέλος:

«Όταν αγαπάς κάτι ούτε ο ουρανός είναι όριο! Αν αγαπάς τη ζωή χαμογέλα. Αν αγαπάς τη δουλειά σου είσαι τυχερός. Αν σε αγαπάνε είσαι ευλογημένος. Ακόμα και εδώ μέσα μπορώ να είμαι δημιουργική αφού χαμογελάω και με την αγαπημένη μου φίλη δουλεύουμε για την εταιρία μας. Η ζωή δεν σταματάει με μια ασθένεια 😜 σας ευχαριστώ για την αγάπη και την στήριξη».

https://www.instagram.com/p/CeBAsdbMerd

Μιλώντας στην εκπομπή της Ελένης Τσολάκη «Open Weekend», είχε πει: «Ξέραμε ότι είναι ένα πρόβλημα αιματολογικό. Χωρίς να ξέρω τη σοβαρότητά του. Κάπου μέσα μου ήξερα τι είναι και δεν ήθελα ούτε εγώ να το δεχτώ. Με το που έβαζα στο μυαλό μου τη λευχαιμία, κατευθείαν μου ερχόταν άνθρωποι πονεμένοι, χωρίς μαλλιά, που πεθαίνουν.

Έκλαψα, προσπαθούσα να κρατήσω βέβαια και κάποιες ισορροπίες για τους γονείς και την οικογένειά μου, αλλά μέσα μου σκοτείνιασα πολύ. Μερικές ημέρες ήταν δύσκολο να σηκωθώ από το κρεβάτι και να πάω στην τουαλέτα. Που ήταν ένα βήμα κυριολεκτικά. Παρόλα αυτά έλεγα πως την ημέρα που δε θα σηκωθώ θα με έχει κερδίσει αυτό.

Ήρθε η στιγμή που δεν ήθελα να χορεύω. Εκείνη την ημέρα πήρα ένα μήνυμα από μία μαμά στο Ελπίδα με την κόρη της να χορεύει πάνω στο κρεβάτι, όπου το κοριτσάκι μου έλεγε “Ρεγγίνα, χορεύουμε μαζί”. Καταλαβαίνεις ότι δε σταμάτησα ποτέ να χορεύω. Και αυτή η μικρή είναι η δική μου δύναμη».