Η Χάρις Αλεξίου έχει σχέση λατρείας με τον γιο της και στέλνει το δικό της μήνυμα για την υιοθεσία

Κατερίνα Μπούσιου
Η Χάρις Αλεξίου έχει σχέση λατρείας με τον γιο της και στέλνει το δικό της μήνυμα για την υιοθεσία

Ο Μάνος Θεοφίλου είναι το διαμάντι της και η Χάρις Αλεξίου από την πρώτη μέρα που τον κράτησε στην αγκαλιά της, φώτισε τη ζωή της με έναν άλλο τρόπο. 

«Είναι η μεγαλύτερη λαϊκή φωνή του αιώνα μας μετά την Μαρίκα Νίνου», είχε πει κάποτε για την Χάρις Αλεξίου, την δικιά μας Χαρούλα, ο γνωστός στιχουργός Λευτέρης Παπαδόπουλος. Είναι η γυναίκα τραγουδίστρια με τις περισσότερες πωλήσεις σε όλη την Ελλάδα, αλλά συνάμα ένα πρόσωπο τόσο οικείο σε εμάς, σχεδόν συγγενικό. Φέτος, έχουμε έναν ακόμη λόγο για να την αγαπάμε, με την εμφάνισή της στο Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

https://www.instagram.com/p/CjFsQ2kKBFl

Στην πολύπλευρη προσωπικότητά της, ο ρόλος της μητέρας, είναι εξίσου αξιοθαύμαστος. Όχι μόνο για την λατρεία που έχει στο γιο της Μάνο, αλλά για τον τρόπο που σε μία σπάνια κατάθεση ψυχής μας μίλησε ανοιχτά για την υιοθεσία του. Το μήνυμα δύναμης που έδωσε τότε σε όλες τις γυναίκες, μας έκανε να την θαυμάσουμε ακόμη περισσότερο. Ακόμη και όταν μίλησε και για την σύντομη περιπέτειά της με τον καρκίνο.

https://www.instagram.com/p/CVXRQN3K9wG

«Είχα φόβο για το αν θα φανώ αντάξια του»

Ο Μάνος μπήκε στη ζωή της, όταν ήταν παντρεμένη με τον γνωστό μουσικό παραγωγό Αχιλλέα Θεοφίλου. Και μαζί και χωρίς δεύτερη σκέψη πήραν τότε την απόφαση να τον υιοθετήσουν. Η Χάρις, του έδωσε το όνομα του καλού της φίλου, γνωστού συνθέτη Μάνου Λοϊζου με τον οποίο πορεύτηκαν μαζί για πολλά χρόνια και ως συνεργάτες. «Οι φίλοι σου γερνάμε χωρίς εσένα κι ακόμη και σήμερα παίρνουμε αξία όταν διηγούμαστε στιγμές που ζήσαμε μαζί σου. Σχεδόν σαράντα χρόνια μετά που μας άφησες δεν μπορώ να σε τραγουδήσω όπως σου πρέπει, να πω «τα τραγούδια της Χαρούλας». Μπορώ όμως και είμαι ακόμη η Χαρούλα σου και θα είμαι μέσα στον κόσμο που θα ακούει τα τραγούδια σου - τα τραγούδια μας», έγραψε για εκείνον φέτος τον Απρίλιο, 40 χρόνια μετά την απώλειά του.

Μaestro: Η σκηνή που θα γίνει viral με την Χαρούλα Αλεξίου και η συγκίνηση του Παπακαλιάτη

https://www.instagram.com/p/Cc8CsIqqAm_

Μπορεί με τον Αχιλλέα Θεοφίλου να χώρισαν όταν ο Μάνος ήταν μόλις 6 χρονών, αλλά τίποτε δεν άλλαξε στη ζωή του γιου τους, γιατί ήταν πάντα δίπλα του. Η σχέση αγάπης που είχαν μεταξύ τους ήταν παράδειγμα για εκείνον. Τον θεωρεί αδελφό της. Έτσι έγραψε στην λεζάντα της ανάρτησής της, όπου η ερμηνεύτρια ποζάρει ανάμεσα σε εκείνον και την τωρινή σύζυγό του Μαρία: «Ο Αχιλλέας και το Μαράκι του. Αδέλφια μου για πάντα».

https://www.instagram.com/p/Cg4xmY5KBzH

Η τραγουδίστρια και συνθέτης, μετά από πολλά χρόνια και όταν ο γιος της Μάνος Θεοφίλου, έκανε τα πρώτα του ανεξάρτητα βήματα ως παραγωγός και ως manager στην δισκογραφία (όλα του τα παιδικά χρόνια τα έζησε άλλωστε μέσα σε ένα στούντιο ηχογράφησης λόγω των γονιών του), αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για την υιοθεσία του:

«Είχα έναν και μοναδικό φόβο όταν υιοθέτησα το παιδί μου, για το εάν θα είμαι ικανή να το αγαπήσω. Αν θα είμαι αντάξια αυτού του παιδιού. Γιατί παίρνεις ένα πλασματάκι, ένα μωρό που γεννιέται και έχεις όλη την ευθύνη να το μεγαλώσεις και να του δώσεις μία σωστή ζωή και έναν σωστό δρόμο».

Και έδωσε ένα υπέροχο μήνυμα ενδυνάμωσης προς όλες τις γυναίκες που δεν έζησαν το θαύμα της μητρότητας: «Θα συμβούλευα όλα τα ζευγάρια που θέλουνε να έχουν παιδάκια και δεν μπορούν να τα έχουν «φυσικά» να μη το σκεφτούνε καθόλου. Αλλά πρώτα να κοιτάξουν βαθιά μέσα τους και να δούνε αν πραγματικά θέλουν να γίνουν γονείς και τίποτε άλλο να μην τους απασχολήσει. Το παιδί δεν είναι κτήμα μας. Γιατί πολλοί λένε «θέλω να έχω ένα δικό μου παιδί». Τι θα πει δικό μου παιδί; Δεν είναι κτήμα κανενός το παιδί, είναι ένας άνθρωπος που μεγαλώνει, για να κάνει τη δική του οικογένεια. Και εσύ βλέπεις αυτόν τον άνθρωπο, καμαρώνεις και χαίρεσαι».

«Είναι ευλογία να είσαι ο γιος της Αλεξίου»

Ο ίδιος ο Μάνος Θεοφίλου σε παλαιότερη συνέντευξή του στο περιοδικό People είχε ανταποδώσει την αγάπη προς την μητέρα του: «Την συζήτηση για το αν είμαι υιοθετημένος, θυμάμαι ότι την έκανα με την μητέρα μου. Δεν με ένοιαζε ποτέ το ότι είμαι υιοθετημένος. Είχα τόση αγάπη, γιατί να αναρωτηθώ; Αυτό δεν είναι το ζητούμενο σε μία οικογένεια; Να νιώθεις ότι σε αγαπούν οι γονείς σου, σε αποδέχονται και αυτό που έχεις είναι πραγματική οικογένεια. Δεν χρειάζεται να ψάξεις κάτι άλλο».

https://www.instagram.com/p/B8_tiJiJSWl

Ο γιος της, είχε πάντα μία υπέροχη σχέση με τους γονείς του και εκείνοι μεταξύ τους. Ακόμη και όταν ο πατέρας του παντρεύτηκε για δεύτερη φορά, όπως και η μητέρα του, τον γνωστό παραγωγό Σωτήρη Μπασιάκο. Στην εφηβεία του, όπως ήταν φυσικό, όλοι στο σχολείο τον αποκαλούσαν ως τον γιο της Αλεξίου, αλλά αυτό μόνο περηφάνια του δημιουργούσε όπως είχε δηλώσει: «Ο πατέρας μου δεν ήταν τόσο γνωστός όσο εκείνη. Αλλά αργότερα κατάλαβα, ότι είναι μεγάλη ευλογία να είμαι ο γιος της Αλεξίου».

theofilou_giosalexiou.jpg

Ευλογία ήταν και για εκείνη ο γιος της, ειδικά το διάστημα όπου πριν από μερικά χρόνια πάλεψε με τον καρκίνο του μαστού, ευτυχώς σε αρχικό στάδιο.

https://www.instagram.com/p/B8Yc4XgAJvL

Σε μία κοινωνική δράση για τις γυναίκες και τον καρκίνο, η Χάρις Αλεξίου είχε αποκαλύψει τα συναισθήματά της: «Αισθάνθηκα να χάνω τη γη κάτω από τα πόδια μου. Χρειαζόμαστε στήριξη για να αντιληφθούμε, ότι η ζωή δεν σταματάει. Με την ανακοίνωση της νόσου, το σοκ είναι μεγάλο και κρατάει αρκετά. Βλέπει τη ζωή σου από την αρχή. Γινόμαστε εγωκεντρικές, κλεινόμαστε στον εαυτό μας και δεν ενδιαφερόμαστε να μάθουμε ότι και οι άλλοι άνθρωποι νοσούν» είχε δηλώσει δίνοντας ωστόσο μήνυμα ελπίδας και ενδυνάμωσης για όλες τις γυναίκες που το έχουν αντιμετωπίσει. Γιατί η ζωή συνεχίζεται και είναι ωραία.