Η Καρύδη βρήκε τις σωστές λέξεις για όσους κάνουν σχόλια για τις πλαστικές, τα κιλά ή την ηλικία

Πατούλια Κατερίνα
Η Καρύδη βρήκε τις σωστές λέξεις για όσους κάνουν σχόλια για τις πλαστικές, τα κιλά ή την ηλικία

«Δεν θεωρώ πως τα 50 είναι τα νέα 30. Το θέμα είναι να έχεις ενέργεια και όρεξη να κάνεις πράγματα. Η μεγάλη απώλεια με τον χρόνο είναι που μας φεύγει η φιλοδοξία και η όρεξη, αυτό κλαίω, πως φλερτάρω συχνά  με μια έλλειψη όρεξης να κάνω καινούργια πράγματα, κάτι που είχα στα 30 μου».

Η εμφάνιση της Σμαράγδας Καρύδη χωρίς μακιγιάζ στις Ιστορίες της Δώρας Αναγνωστοπούλου στο Mega δεν ήταν κάτι που δεν περιμέναμε. Η Σμαράγδα με τη φυσική της ομορφιάς και τη δυναμική του πόσο ακομπλεξάριστη είναι φυσικά και δεν θα δείλιαζε να κάνει μια τέτοια εμφάνιση.

Η Σμαράγδα όμως έχει ένα ακόμα μεγάλο προτέρημα, ξέρει να λέει τις σωστές λέξεις για κάθε θέμα. Από τον βιασμό της 12χρονης, τις φωτιές, το γαΐδουράκι στη Ζίτσα, η Καρύδη μπορεί να εκφράσει αυτά που σκεφτόμαστε και να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους ή τουλάχιστον πιο καλοσυνάτους.

Ακόμα και για τις ρυτίδες της, η Σμαράγδα ξέρει πως η αλήθεια είναι ότι τα έχει καλά μαζί τους και με τα χρόνια που περνούν, χωρίς όμως να ενθουσιάζεται.

«Είναι λίγο σχετικό όταν λέμε ότι κάποιος μεγαλώνει ωραία. Υπάρχουν και άνθρωποι που κάνουν πλαστικές και υπερβολές και πάλι τους κατακρίνουν. Το θεωρώ κι αυτό υπερβολικό και απαράδεκτο. Προφανώς κάτι δεν του πέτυχε του ανθρώπου, δεν ήθελε να κάνει λάθος. Πρέπει γενικά να υπάρχει μια ευγένεια, είπε η Σμαράγδα χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Είχα πάει σε πλαστικό και με έδιωξε αλλά τώρα μάλλον θα με κρατήσει. Γενικά επισκέπτομαι τους γιατρούς, προσπαθώ να μην γίνουν υπερβολές, δεν είμαι η σούπερ άνετη. Θα θέλω να κάνω πράγματα αλλά φοβάμαι μην αποτύχουν. Και οι άλλοι που πάνε θέλουν να κερδίσουν τον χαμένο νεανικό εαυτό τους. Τάχα κάνουμε ότι είμαστε κουλ, νομίζω πως είναι ψέμα γιατί δεν έχουμε αγάπη στον εαυτό μας. Καλό είναι να γίνεται απλά δεν θεωρώ πως το έχουμε ακόμα καταφέρει πραγματικά».

Η αντίδραση στην πρώτη ρυτίδα

«Δεν είμαι η πιο άνετη, δεν μου αρέσει ούτε η ρυτίδα, ούτε η χαλάρωση, ούτε η κυτταρίτιδα. Θα συμφιλιωθώ αλλά δεν θα ενθουσιαστώ. Ουάου, θα γίνω 60 ή 70. Δεν είναι ότι σου αρέσει αλλά πρέπει να χαλαρώσεις και να γελάσεις, αλλιώς θα γίνεις δυστυχής. Φυσικά κι εγώ έχω πολλές ανασφάλειες που αφορούν τα πάντα.

Δεν πρέπει να βάζουμε τους ανθρώπους στη διαδικασία αυτή. Η Jlo πάντα ήταν κούκλα και παντρεύτηκε και να ζήσουν τα παιδιά. Το θέμα είναι να έχεις ενέργεια και όρεξη να κάνεις πράγματα.

Η μεγάλη απώλεια με τον χρόνο είναι που μας φεύγει η φιλοδοξία και η όρεξη, αυτό κλαίω, πως φλερτάρω συχνά με μια έλλειψη όρεξης να κάνω καινούργια πράγματα, κάτι που είχα στα 30 μου».

Χωρίς μακιγιάζ αλλά με καλοσύνη

«Όταν είμαι καλά ψυχολογικά μου αρέσει να κυκλοφορώ χωρίς μακιγιάζ. Όταν δεν νιώθω καλά, δεν μου αρέσει έτσι κι αλλιώς η εικόνα μου. Εξαρτάται από το πώς έχω ξυπνήσει. Ήμουν σε ένα ταμείο σούπερ μάρκετ για να πληρώσω και πίσω μου είναι μια μάνα με ένα παιδί. Μιλάνε για μένα λες και δεν είμαι εκεί, σαν να είμαι στην τηλεόραση. Εκεί άκουγα. Και λένε Α αυτή είναι! Ιιιι τι άσχημη που είναι. Έχω ακούσει αυτό, δεν είχαν τακτ να μην το ακούσω. Ήμουν βαμμένη, ντυμένη, λέω γιατί με κράζουν. Τα αρνητικά σχόλια δεν με ενοχλούν προσωπικά αλλά με πειράζουν γιατί υπάρχουν άνθρωποι που πληγώνουν τόσο εύκολα τους άλλους».

Λένε πώς πάχυνες έτσι. Λένε γέρασε και αυτή. Πώς το κάνουν αυτό σε ανθρώπους; Υπάρχει αυτό το ρήμα "καλά κρατιέσαι", πόσο αγχωτικό είναι, σαν να κρατιέσαι από έναν γκρεμό για να μην πέσεις.

Νομίζω ότι πρέπει να γίνουμε λίγο καλύτεροι. Πιστεύω ότι αυτό γίνεται επειδή εμείς δεν αγαπάμε τους εαυτούς μας, όταν είμαστε έτσι για αυτό μας βγαίνει κακία και επιθετικότητα στους άλλους. Αυτός που γράφει ένα κακό σχόλιο, για την ηλικία ή το πάχος, δεν είναι ευχαριστημένος ο ίδιος με τον εαυτό του, με τα κιλά, με την ηλικία του, σιχαίνεται ο ίδιος τον εαυτό του. Δεν γίνεται να είσαι πάντα ωραίος, νέος, fit, ας αγαπήσουμε και τους άλλους».

https://www.instagram.com/p/CkDxe7dKMPG

Μαγγίρα συντάσσεται με Καρύδη

«Συντάσσομαι με την Σμαράγδα Καρύδη», είπε η Μπέττυ Μαγγίρα.

«Τα έχω ακούσει όλα αυτά έχω να σας πω. Το τακτ δεν υπάρχει στον κόσμο, θέλω να σας πω. Μιλάνε μπροστά σου λες και δεν είσαι εσύ εκεί. Σε δείχνουν. Δεν έχουν ούτε το τακτ να πουν κάτι αφού αποχωρήσεις από την εικόνα. Είναι ωραίο να ακούς κοίτα πόσο άσχημη είναι; ή κοίτα πώς γέρασε έτσι;. Εμένα μου έχουν πει καλά κρατιέσαι, λες και είσαι γηραιά κυρία και κρατιέσαι καλά», είπε η Μπέττυ Μαγγίρα και πρόσθεσε:

«Είμαι με τον πατέρα μου σ’ ένα πολυκατάστημα, άβαφη. Προχωράω εγώ μπροστά και ο πατέρας μου από πίσω. Και δεν ξέρουν ότι είναι ο πατέρας μου. Και περνάει μια κυρία και λέει: τσ, τσ, τσ, τι κάνει το μακιγιάζ στον άνθρωπο!. Γελάς εκείνη την ώρα αλλά είναι λίγο μαχαιριά στην καρδιά».

Μήπως το επόμενο βήμα της Σμαράγδας είναι η καριέρα ως life κόουτς;