«Επιτέλους σταματήστε» - Οι τηλεθεατές κουράστηκαν με τις κόντρες και τα σχόλια για Σπυροπούλου

Κατερίνα Μπούσιου
«Επιτέλους σταματήστε» - Οι τηλεθεατές κουράστηκαν με τις κόντρες και τα σχόλια για Σπυροπούλου

Οι αντιπαραθέσεις, τα σχόλια από τις παρουσιάστριες και τα τηλεοπτικά πάνελ για την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, δεν έχουν τέλος και το κοινό ζητά να μπει μία τελεία. 

Σε μία χρονιά που μόνο χαρά έχει φέρει στους τηλεθεατές με τις τόσες αξιόλογες σειρές μυθοπλασίες, η πρωινή ζώνη -με ελάχιστες εξαιρέσεις- έχει νεύρα. Κόντρες, αντιπαραθέσεις, γεγονότα που αφορούν συμπεριφορές που έμειναν για πολλά χρόνια στο παρασκήνιο, ήρθαν ξανά στο φως, εξαιτίας μίας φράσης που είπε η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου ως καλεσμένη στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη.

Μετά την κόντρα στο Twitter με την δημοσιογράφο Φωτεινή Πετρογιάννη, οι πρωινές εκπομπές ασχολήθηκαν ξανά με τον δημοσιογραφικό βίο και την πολιτεία της παρουσιάστριας την εποχή που βρισκόταν στον Alpha. Το θέμα κούρασε, το κοινό εκνευρίστηκε και όπως σοφά αναφέρουν σε αρκετά σχόλια στο Τwitter, είναι καιρός να μπει μία τελεία.

https://www.instagram.com/p/Ckdzmgnj5dO

«Ας μην μπλέκουμε τις οικογένειες»

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάστριες ή και δημοσιογράφοι στις εκπομπές ασχολούνται με τις κακές σχέσεις που είχε κάποτε η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου με συναδέλφους της σε εκπομπές στις οποίες συνεργαζόταν μαζί τους. Η πρόσφατη παραδοχή της πως έχει κάνει λάθη και πως ντρέπεται να κοιτάξει κάποιους στα μάτια, άνοιξε ξαφνικά τους ασκούς του αιόλου, χωρίς δική της πρόθεση, για να θυμηθούμε ξανά τα παλιά.

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου δεν έχει τίποτα να κρύψει στο Twitter αλλά το παιδί μπήκε πάνω από όλα

Δημοσιογράφοι, πρώην στελέχη, συμπαρουσιαστές και μη - ακόμη και όσοι δεν συνεργάστηκαν μαζί της αλλά ήταν σε διπλανά γραφεία - ρωτήθηκαν ξανά για το παρελθόν της. Όχι απλά στο τι ξέρουν για το τότε, αλλά κυρίως για το αν θα πρέπει να αποδεχτούμε την συγγνώμη της και την ντροπή της. Μέχρι που φτάσαμε στην κορύφωση με την δική της διαδυκτιακή κόντρα μέσω Twitter με την Φωτεινή Πετρογιάννη, η οποία μας άφησε πραγματικά άφωνες. Η δράση προκαλεί αντίδραση.

Και ενώ περιμέναμε όλο αυτό να σταματήσει, σήμερα συνεχίστηκε, για τον απλούστατο λόγο πως το θέμα «πουλάει». Οι περισσότερες πρωινές παρουσιάστριες όμως πριν ασχοληθούν ξανά με το θέμα (ευτυχώς όχι όλες), έσπευσαν να κάνουν και έναν μικρό πρόλογο, για το ότι πρέπει να την σεβαστούμε γιατί είναι μία έγκυος κοπέλα στον 8ο μήνα της κύησής της και δεν πρέπει να την ταράζουμε με όσα ακούγονται. Αλλά συνέχισαν να το σχολιάζουν το θέμα με νέες πικάντικες λεπτομέρειες.

Στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου για παράδειγμα είχαμε μαραθώνιο ανάλυσης. Με την παρουσιάστρια να κρατά χαμηλότερους τόνους - ουσιαστικά δεν ήθελε να σχολιάσει - σε σχέση με την χθεσινή της τοποθέτηση, περί υπεριλήκων και παντρεμένων (που αφορούσε ωστόσο άλλο θέμα αλλά κάποιοι το συνέδεσαν με την Κωνσταντίνα), που εκείνη αποφεύγει να κάνει δεσμό μαζί τους. Ευτυχώς σήμερα ζήτησε να υπάρχει σεβασμός στα προσωπικά δεδομένα.

https://www.instagram.com/p/Ck0M7UWIwBD

Όμως, κουραστήκαμε. Το ίδιο και οι τηλεθεατές. Ναι, η Κωνσταντίνα είχε εξουσία στον Alpha και έκανε λάθη. Όπως και το περιβάλλον που ήταν γύρω της, ήταν βασιλικότεροι του βασιλέως και λειτουργούσαν εκ μέρους της. Το αν απολύθηκαν εξαιτίας της άνθρωποι είναι σοβαρό, αλλά εκείνοι έχουν τον λόγο να το ξαναθυμηθούν και να κάνουν κουβέντα μαζί της για να λύσουν τα ζητήματα του παρελθόντος. Ιδιωτικά, όχι δημόσια. Το ίδιο και οι σημερινές παρουσιάστριες που δούλεψαν μαζί της και εκείνη την εποχή οι περισσότερες μιλούσαν με κολακευτικά σχόλια για εκείνη. Να τα λέμε και αυτά, γιατί ο χρόνος δεν έχει καταστρέψει την μνήμη μας.

https://www.instagram.com/p/Cij33nxLJZe

Γιατί, όσοι αναπαράγουν το θέμα με νέα στοιχεία, απλά θα καταφέρουν το αντίθετο. Να συμπαθήσει το κοινό την Κωνσταντίνα, όχι γιατί απαραίτητα την αγαπούν και την θεωρούν ταλαντούχα παρουσιάστρια, αλλά γιατί βάλλεται. Υπάρχει πάντα μία υποσυνείδητη ροπή προς αυτόν που κρίνεται.

Σήμερα αρκετοί χρήστες του Twitter, ζήτησαν να μπει μία τελεία σε όλο αυτό. Και έχουν δίκιο. Οι τηλεθεατές που μερικά χρόνια πριν αγαπούσαν οτιδήποτε σε κίτρινη απόχρωση, κόντρες της showbiz που μπροστά τους ωχριούσε ακόμη και το Big Brother, έχουν αλλάξει γούστα και αναζητούν το κάτι διαφορετικό. Δεν είναι τυχαίο ότι για αρκετά reality η περσινή και η φετινή τηλεοπτική χρονιά ήταν η χειρότερη.