Η Michelle Obama δίνει ως μαμά μία πολύτιμη συμβουλή στις κόρες της για τον γάμο και τον έρωτα

Κατερίνα Μπούσιου
Η Michelle Obama δίνει ως μαμά μία πολύτιμη συμβουλή στις κόρες της για τον γάμο και τον έρωτα

Στο νέο της βιβλίο «Το φως μέσα μας», η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Michelle Obama, δίνει πολύτιμες συμβουλές ως μαμά στις κόρες της, για το πως θα βιώσουν τον έρωτα και πως θα πρέπει να ζήσουν πριν πάρουν την απόφαση να παντρευτούν. 

Η δημοφιλέστερη στην ιστορία των ΗΠΑ, πρώτη κυρία Michelle Obama, εκτός από το σημαντικό φιλανθρωπικό έργο που κάνει τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει συγγραφέας. Στο δεύτερο βιβλίο της που επίσης έχει μία αυτοβιογραφική χροιά, μοιράζεται μαζί μας τον τρόπο που λειτουργεί ως γυναίκα, σύζυγος και μαμά, αλλά και την διαδικασία που ακολούθησε η ίδια μέχρι να σταθεί γερά στα πόδια της. Αυτή η ενδοσκόπηση, είναι που την βοήθησε στην στάση ζωής, που θέλει να υιοθετήσουν και οι δικές της οι κόρες. Και τους δίνει τις χρυσές συμβουλές της για τον έρωτα αλλά και τον γάμο.

https://www.instagram.com/p/CgRbBsjAX48

Δεν χρειάζεται βιασύνη

Η Michelle Obama, πιστεύει πολύ στην αυτονομία και τον δυναμισμό των γυναικών και το έχει δείξει με όλους τους τρόπους και όχι μόνο με την δική της πολιτική διαδρομή, εντός και εκτός Λευκού Οίκου. Αλλά σε καμία περίπτωση, όπως λέει η χειραφέτηση των γυναικών δεν πρέπει να αποδυναμώνει τον ρόλο ενός άντρα στο πλευρό της.

Η Michelle Obama αποκάλυψε το μυστικό του επιτυχημένου γάμου της με τον Barack Obama

Οι δύο κόρες της, η Malia που είναι 24 χρονών και η μικρότερη Sasha που είναι 21 χρονών, ήδη σπουδάζουν και έχουν ξεκινήσει τον δικό τους προσωπικό και επαγγελματικό δρόμο. Στα προσωπικά τους, η μαμά Μichelle της συμβουλεύει πάντα να μην βιαστούν: «Η Malia και η Sasha, κάνουν ακριβώς αυτό που έκανα και εγώ και ο πατέρας τους στην δική τους ηλικία, με το να βγαίνουμε ραντεβού και να φλερτάρουμε».

https://www.instagram.com/p/Cj01yX3u6Z0

Και συμπληρώνει πως οι κόρες της, κάνουν αυτό που η ίδια θεωρεί πως είναι και το σωστό. Δηλαδή να δοκιμάζουν να βγαίνουν με διαφορετικούς ανθρώπους στο περιβάλλον τους και να παίρνουν το χρόνο τους στην προσωπική τους ζωή και να μην βιάζονται: «Αυτή τη στιγμή χτίζουν την ζωή τους, αλλά αυτή η περίοδος, είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι από το μεγαλύτερο παζλ. Δεν θέλω να βιαστούν. Να περιμένουν και να αφήσουν τις σχέσεις τους να παραμείνουν νεανικές».

Και σε καμία περίπτωση δεν θέλει να βιαστούν να παντρευτούν:

«Δεν θέλω να δουν τον γάμο ως ένα είδος τρόπαιου που πρέπει να κυνηγήσουν και να νικήσουν και δεν θέλω να πιεστούν από τις προσδοκίες των άλλων.

Μα ούτε και να το δουν ως κάτι που θα ολοκληρώσει τη ζωή τους ή το να αποκτήσουν παιδιά πως είναι το προαπαιτούμενο. Αντίθετα θέλω να δοκιμάσουν διάφορα επίπεδα δέσμευσης, για να δουν πως λειτουργούν οι σχέσεις και να δουλέψουν πάνω σε αυτές. Και όταν επιλέξουν αυτόν με τον οποίο θα ζήσουν για μία ζωή μαζί, θέλω να το κάνουν γνωρίζοντας την δύναμή τους και το τι έχουν ανάγκη. Όταν έχεις βρει το φως μέσα σου, τότε μπορείς να το μοιραστείς με έναν άλλον άνθρωπο. Αλλά πρέπει να προσπαθήσεις μόνος σου για να οδηγηθείς στο φως».

https://www.instagram.com/p/CeoCvSNOebe

Στο βιβλίο αναφέρει και τις δυσκολίες που η ίδια αντιμετώπισε ως γυναίκα με προκαταλήψεις, στερεότυπα και ρατσιστικές αντιλήψεις και πως κατάφερε να βελτιώσει πρώτα τον εαυτό της, για να μπορέσει στη συνέχεια να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα.

https://www.instagram.com/p/CcTcpCjOzb6

Η Obama αφιερώνει και ένα ολόκληρο κεφάλαιο, μέσα από τις δικές της εμπειρίες, μιλώντας για την προσαρμοστικότητα. Το πως να καταφέρνει κάθε γυναίκα και κάθε άνθρωπος, να πορεύεται στις εποχές ανάλογα με τις συνθήκες, τις αλλαγές και τις δικές του ανάγκες.