Η Michelle Obama αποκάλυψε το μυστικό του επιτυχημένου γάμου της με τον Barack Obama

Τσακιρίδου Χριστίνα
Η Michelle Obama αποκάλυψε το μυστικό του επιτυχημένου γάμου της με τον Barack Obama

Το νέο βιβλίο της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ καταρρίπτει τον μύθο του τέλειου γάμου και φέρνει στο φως άγνωστες λεπτομέρειες για την ζωή τους.

Αποκαλυπτική είναι στο νέο της βιβλίο «The Light We Carry» η Michelle Obama. H 58χρονη μιλά για τον γάμο της με τον τέως Πρόεδρο των ΗΠΑ, Barack Obama με τον οποίο συμπλήρωσαν φέτος 30 χρόνια έγγαμου βίου. Το διάσημο ζευγάρι ζει ήρεμα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και καμαρώνει τις ενήλικες πλέον κόρες του.

Η ζωή με τον Barack Obama

Στο νέο βιβλίο της η τέως Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών φέρνει στο φως λεπτομέρειες για την ζωή με τον σύζυγό της αναφέροντας: «Οι άνθρωποι συχνά επικοινωνούν μαζί μου ζητώντας συμβουλές για θέματα σχέσεων. Κάνουν παρατηρήσεις σε φωτογραφίες μου με τον Barack και ρωτούν πώς καταφέραμε να μείνουμε παντρεμένοι 30 χρόνια τώρα. Θέλω να πω, ναι, αλήθεια, είναι έκπληξη και για εμάς, μερικές φορές! Και πραγματικά, δεν αστειεύομαι. Έχουμε τα προβλήματά μας, φυσικά, αλλά αγαπώ τον άντρα μου και με αγαπάει, τώρα, ακόμα, και φαινομενικά για πάντα. Η αγάπη μας δεν είναι τέλεια, αλλά είναι αληθινή και είμαστε αφοσιωμένοι σε αυτήν».

https://www.instagram.com/p/CjyPxcngCyI

Και συμπληρώνει: «Είμαστε, από πολλές απόψεις, πολύ διαφορετικοί άνθρωποι. Στον Barack αρέσουν οι μοναχικές ασχολίες. Εγώ είμαι ένα πρώιμο πουλί που αγαπά ένα γεμάτο δωμάτιο. Κατά τη γνώμη μου, ξοδεύει πάρα πολύ χρόνο στο γκολφ. Κατά την άποψή του, βλέπω πολύ σιγά τηλεόραση. Αλλά μεταξύ μας, υπάρχει μια στοργική σιγουριά που είναι τόσο απλή όσο να γνωρίζουμε ότι ο άλλος είναι εκεί για να μείνει. Αυτό πιστεύω ότι αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι σε αυτές τις φωτογραφίες: αυτόν τον μικροσκοπικό θρίαμβο που νιώθουμε, γνωρίζοντας ότι κανένας από εμάς δεν έχει φύγει μακριά. Παραμένουμε μαζί».

Η Michelle Obama αποκάλυψε την κακή συνήθεια που απέκτησαν οι κόρες της μέσα στην καραντίνα

H συμβουλή που δίνει στις κόρες της

Η 58χρονη αναφέρει στις σελίδες του βιβλίου της: «Το λέω αυτό στις κόρες μου τώρα: Δεν θέλω να είστε με κάποιον επειδή ψάχνετε για έναν τροφοδότη ή έναν φροντιστή ή έναν γονέα για τα παιδιά σας ή μια σωτηρία από τα προβλήματά σας. Ο στόχος, αντίθετα, είναι να βρείτε κάποιον που θα κάνει τη δουλειά μαζί σας, όχι για εσάς, συμβάλλοντας σε όλα τα μέτωπα και με όλους τους τρόπους. Όταν κάποιος σας λέει φέρνω τα χρήματα, οπότε μην περιμένετε να αλλάξω πάνες, η συμβουλή μου θα ήταν να ξεκινήσετε να τρέχετε μακριά».

H 30η επέτειος γάμου

Τριάντα χρόνια έγγαμου βίου γιόρτασαν στις αρχές Οκτωβρίου ο Barack και η Michelle Obama. Με αφορμή την επέτειό τους, ο τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ και η σύζυγός του αντάλλαξαν ευχές αγάπης και αφοσίωσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Έπειτα από 30 χρόνια, δεν είμαι σίγουρος γιατί είσαι ακριβώς ίδια κι εγώ όχι», έγραψε στην ανάρτησή του ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, ανεβάζοντας μια φωτογραφία από τον γάμο τους και μια από επίσκεψη του ζευγαριού σε παραλία. «Αυτό που ξέρω είναι ότι κέρδισα το λαχείο εκείνη την ημέρα και ότι δεν θα μπορούσα να είχα ζητήσει καλύτερη σύντροφο. Χρόνια πολλά γλυκιά μου», έγραψε ο Barack Obama στο Twitter.

https://www.instagram.com/p/CjQOYxBOltC

Η Μichelle Obama έκανε μία ανάρτηση στο Instagram δημοσιεύοντας μια κοινή τους φωτογραφία από την παραλία, αλλά και τον γάμο τους: «Χρόνια πολλά στον άντρα που αγαπώ. Τα τελευταία 30 χρόνια ήταν μια περιπέτεια και είμαι ευγνώμων που είχα εσένα στο πλάι μου. Ευχές για μια ζωή μαζί. Σε αγαπώ», έγραψε η 58χρονη.

O Barack και η Michelle Obama έχουν αποκτήσει δύο κόρες, τη Malia και τη Sasha στις οποίες τρέφουν μεγάλη αδυναμία. Πολλά δημοσιεύματα ήθελαν το διάσημο ζεύγος να περνά κρίση στον γάμου του ωστόσο εκείνοι παραμένουν αγαπημένοι έπειτα από 30 ολόκληρα χρόνια έγγαμου βίου. O Barack Obama είχε αναφέρει χαρακτηριστικά σε podcast για την οικογένειά του:

«Τα πρώτα χρόνια του γάμου η Michelle και εγώ κάναμε ο καθένας τα δικά του στην εργασία του. Μετά αρχίσαμε να προσπαθούμε να κάνουμε παιδιά. Πήρε λίγο καιρό. Η Michelle είχε δύο αποβολές και έπρεπε να το δουλέψουμε. Όταν τελικά γεννήθηκε η Μάλια, ήμασταν περισσότερο από έτοιμοι να γίνουμε γονείς. Η Sasha -όπως η Malia την περιγράφει- έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση σχετικά με την άποψή της για τον κόσμο και δε φοβάται ούτε φοβερίζεται. Αν πιστεύει πως κάτι είναι λάθος ή σωστό, θα το πει. Όταν ήταν 4-5-6 χρόνων, όταν αποφάσιζε κάτι, θα έπεφτε με τα μούτρα και δε μπορούσες να την αποπροσανατολίσεις. Γράφω για αυτό στο βιβλίο, πώς για παράδειγμα, προσπαθούσαμε να την κάνουμε να δοκιμάσει χαβιάρι όταν επισκεφθήκαμε τη Ρωσία. Ήταν του στυλ: Μμμ όχι, συγγνώμη, αυτό δείχνει γλοιώδες. Είναι απαίσιο. Δεν πρόκειται να το κάνω, ακόμη κι αν δε φάω επιδόρπιο. Και αυτό το στοιχείο του χαρακτήρα της, ήταν πάντα εκεί. Και η Malia, αυτή είναι εύθυμη και πρόσχαρη. Είναι εκείνη που της αρέσουν οι άνθρωποι, απολαμβάνει τη ζωή και τις συζητήσεις. Δε βαριέται ποτέ, που είναι ένα άπαιχτο χαρακτηριστικό, με το οποίο μπορείς να επιτύχεις πολλά».

Πηγή κεντρικής: michelleobama