Η Ιωάννα Παλιοσπύρου ξεκινά ένα έργο ζωής και η χαρά είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της

Τσακιρίδου Χριστίνα
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου ξεκινά ένα έργο ζωής και η χαρά είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της
7130704

Η λαμπερή εμφάνιση της Ιωάννας Παλιοσπύρου στην εκδήλωση ανακοίνωσης του ιδρύματός της και το ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας.

H Ιωάννα Παλιοσπύρου έδωσε το παρών την Τρίτη (22/11) στην Καλλιθέα και πιο συγκεκριμένα στο σημείο που δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση με το βιτριόλι πριν 2 χρόνια. Πλέον έχουν περάσει 2,5 χρόνια από τη μοιραία επίθεση και η Ιωάννα έχει γυρίσει σελίδα στη ζωή της, ανακοινώνοντας την ίδρυση του Ioanna Paliospirou Foundation, το οποίο είναι ένα ίδρυμα στήριξης για τους εγκαυματίες.

Μέσα από το Ioanna Paliospirou Foundation (IPF) οι εγκαυματίες θα μπορούν να βρουν ψυχολογική στήριξη, νομική κάλυψη για τις υποθέσεις τους, θεραπείες για την καλυτέρευση των τραυμάτων τους ενώ στόχος είναι να υπάρχει η δυνατότητα επανεύρευσης εργασίας.

https://www.instagram.com/p/Cki_tP8scNO

«Εδώ ξεκίνησε για μένα μια άλλη ζωή με ένα διαφορετικό πρόσωπο. Μια ζωή με πολλά χειρουργεία και πολύ πόνο. Αύριο θα μπω για χειρουργείο, σε 20 μέρες πάλι.. Αυτή είναι η ζωή μου πλέον, υπάρχει η περίοδος των χειρουργείων και η περίοδος της ξεκούρασης από τα χειρουργεία».

«Για μένα είναι ένας τρόπος να δώσω ένα κομμάτι πίσω στην κοινωνία. Το είχα στο μυαλό μου αρκετούς μήνες. Είχα τους ενδοιασμούς μου, γιατί σηκώνω μια ευθύνη στους ώμους μου, αναλαμβάνω ένα σημαντικό έργο. Για μένα είναι έργο ζωής».

Και πρόσθεσε: Από το σημείο που συνέβη κάτι πάρα πολύ άσχημο μπορεί να ξεκινήσει κάτι πολύ όμορφο για όλους τους ανθρώπους, για τους εγκαυματίες. «Για μένα είναι ένας τρόπος να δώσω ένα κομμάτι πίσω στην κοινωνία. Ήταν κάτι που υπήρχε στο μυαλό μου αρκετούς μήνες. Είχα τους ενδοιασμούς μου, γιατί σηκώνω μια ευθύνη στους ώμους μου, αναλαμβάνω ένα σημαντικό έργο. Για μένα είναι έργο ζωής»

Ιωάννα Παλιοσπύρου: 10 empowerment εμφανίσεις που σηματοδοτούν τη νέα της καθημερινότητα

«Το όραμά μου και η θέλησή μου είναι αυτός ο οργανισμός να γίνει μια οικογένεια στην οποία ο κάθε εγκαυματίας να απευθυνθεί, να νιώσει ασφάλεια, να νιώσει οικεία, να μπορεί να του λύσει απορίες και να του δώσει ελπίδα και να του δείξει τους τρόπους ενδεχομένως που μπορεί να βελτιώσει τη ζωή του μετά από ένα τέτοιο τραύμα στο σώμα και το δέρμα», τόνισε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το εάν η ίδια έχει συγχωρέσει τη γυναίκα που της επιτέθηκε με βιτριόλι η Ιωάννα Παλιοσπύρου ανέφερε: «Αρχικά πιστεύω η συγχώρεση έχει να κάνει με εμάς. Έχω επιλέξει να προχωρήσω γιατί δεν μπορώ να προχωράω στη ζωή μου νιώθοντας θυμό και μίσος και άσχημα συναισθήματα. Εγώ αυτή την περίοδο νιώθω πολύ καλά, παράλληλα εννοείται ότι συνεχίζω τα χειρουργεία μου. Αύριο θα μπω για χειρουργείο, σε 20 μέρες πάλι έχω χειρουργείο όμως νιώθω χαρούμενη πολύ, νιώθω συγκίνηση για σήμερα. Παράλληλα συνειδητοποιώ ότι αναλαμβάνω μια πολύ μεγάλη ευθύνη και δεν το κάνω ελαφρά τη καρδία».

H εντυπωσιακή εμφάνιση της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Η Ιωάννα εμφανίστηκε με ένα υπέροχο midi φόρεμα σε magenda απόχρωση και ασορτί ψηλοτάκουνες γόβες. Τα κυματιστά μαλλιά της έδειχναν αρκετά πιο σκούρα από την τελευταία της εμφάνιση, με το νέο look να της ταιριάζει απόλυτα.

Πηγή κεντρικής: ndp