Η Ιωάννα Παλιοσπύρου κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και βοηθά όσους έζησαν τον ίδιο εφιάλτη

Κατερίνα Μπούσιου
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και βοηθά όσους έζησαν τον ίδιο εφιάλτη

Η πρωτοβουλία που πήρε και το Ίδρυμα που δημιουργεί. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου δίνει ένα ισχυρό μήνυμα. 

Είναι τουλάχιστον αξιοθαύμαστο, όταν μία γυναίκα όπως η Ιωάννα Παλιοσπύρου κατορθώνει δύο χρόνια μετά την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι, να μετουσιώσει τον εφιάλτη της σε μία γενναιόδωρη χειρονομία. Η πρωτοβουλία της, είναι ένα προσωπικό όνειρο που γίνεται η ελπίδα των άλλων. Αυτών που έζησαν ή ζουν ακόμη τον ίδιο εφιάλτη με εκείνη.

https://www.instagram.com/p/Cgbx0NTMp9A

We heal together

Έχουν περάσει 2,5 χρόνια από τον Μάιο του 2020, από το θλιβερό εκείνο πρωινό που η Ιωάννα Παλιοσπύρου δέχτηκε την επίθεση με βιτριόλι από την Έφη Κακαράντζουλα, λίγο πριν μπει στο ασανσέρ του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται η εταιρεία που εργαζόταν. Μετά από μία μεγάλη ψυχική και σωματική περιπέτεια και πολλαπλά χειρουργεία, κατόρθωσε να βρει την δύναμη να γυρίσει σελίδα στην ζωή της. «Η ευτυχία είναι επιλογή» έγινε το σύνθημα της.

https://www.instagram.com/p/Cki_tP8scNO

Η Ιωάννα επιστρέφει ξανά σε αυτό το σημείο που ξεκίνησε ο εφιάλτης της. Αλλά αυτή τη φορά για να δώσει το σύνθημα «We heal together» (Θεραπεύουμε μαζί). Σήμερα το μεσημέρι στην Καλλιθέα, στο ίδιο ακριβώς σημείο που άλλαξε η ζωή της, θα ανακοινώσει την δημιουργία ενός ιδρύματος που θα φέρει το όνομά της, ως Ιoanna Paliospyrou Foundation (IPF). Είναι ένα όνειρό που γίνεται πραγματικότητα μετά από πολύ σκέψη και αρκετή έρευνα.

https://www.instagram.com/p/CkD6BYAMozM

Ο σκοπός του ιδρύματος είναι να βοηθά εγκαυματίες που αντιμετωπίζουν τα ίδια τραύματα με εκείνη. Να τους παρέχει επιστημονική κατάρτιση και ψυχολογική υποστήριξη. Να τους βοηθά να αλλάξουν την καθημερινότητά τους, αλλά και να τους παρέχει πολύτιμες πληφορορίες για την ιατρική τους αποκατάσταση. Επώδυνη και πολύχρονη τις περισσότερες φορές.

Η Ιωάννα γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτός ο δρόμος προς την επανένταξη, όσων αντιμετωπίζουν τέτοια τραύματα είτε από επιθέσεις, είτε ενός σοβαρού ατυχήματος, είναι μακρύς και δύσκολος. Και εκείνη άλλωστε συνεχίζει την θεραπεία της και σε λίγες εβδομάδες θα κάνει ένα ακόμη χειρουργείο.

https://www.instagram.com/p/Ci0YYrJsnip

Θέλει να δώσει ένα μήνυμα πως αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι μόνοι σε αυτή την προσπάθεια. Πως αξίζει να το παλέψουν και πως έχουν αρωγούς σε αυτόν τον αγώνα. Όπως είχε και εκείνη και κατάφερε να βρει την δύναμη να συνεχίσει.

Και όπως αναφέρει στο μήνυμά της στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος που δημιούργησε: «Καθημερινά έρχομαι σε επαφή με ανθρώπους που μου προσφέρουν βοήθεια αλλά και που μου ζητούν υποστήριξη, μέσα από τα social μου, μέσα από τα νοσοκομεία, ακόμη και στον δρόμο. Αναγνωρίζοντας λοιπόν, ως ασθενής, τα κενά στην ενημέρωση και στην περίθαλψη των εγκαυματιών στη χώρα μας, αλλά και τη λαχτάρα για επικοινωνία και για αλληλουποστήριξη μεταξύ μας, είναι πραγματικά ανάγκη μου να δημιουργήσω μια οικογένεια που θα μας αγκαλιάζει και που θα συμβάλλει με όποιο τρόπο είναι δυνατόν, σε ένα καλύτερο και πιο υποστηρικτικό περιβάλλον για εμάς.

«Μία καλύτερη ζωή, ένα πιο φωτεινό μέλλον για τους συνανθρώπους μας με εγκαύματα και ουλές. Μία οικογένεια στην οποία κάθε εγκαυματίας πάντα θα έχει μία θέση. Μία ομπρέλα κάτω από την οποία πάντα θα βρίσκει προστασία και στήριξη».

Η Ιωάννα εκτός από την βοήθεια γιατρών φίλων και χορηγών ζητά και την συμμετοχή εθελοντών που θέλουν να υποστηρίξουν αυτή την προσπάθεια, με όποιο τρόπο μπορούν.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου έχει πάρει πίσω τη ζωή της και με το παραπάνω - Η glam εμφάνιση που συζητήθηκε

DPG Network