Ι. Παππά: 20 χρόνια από το Κλείσε τα μάτια αλλά για την πρώην μούσα του Παπακαλιάτη δεν πέρασε μέρα

Ι. Παππά: 20 χρόνια από το Κλείσε τα μάτια αλλά για την πρώην μούσα του Παπακαλιάτη δεν πέρασε μέρα

Η μητρότητα μετά τα 40, η συμβουλή στις γυναίκες που θέλουν να γίνουν μαμάδες, και η ολοκληρωτική αλλαγή σε όλο το σπίτι για χάρη του γιου της (εικόνες). 

Και ποιος θα ξεχάσει την Άννα από τη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, «Κλείσε τα μάτια»; Η αλήθεια είναι πως κανείς. Η Ιωάννα Παππά στο ξεκίνημα της καριέρας της πριν από 20 χρόνια έκανε ένα πολύ ισχυρό check-in στον χώρο της της υποκριτικής και η φήμη της εκτοξεύτηκε λόγω της υψηλής τηλεθέασης της τότε σειράς του Mega.

Η 45χρονη σήμερα Ιωάννα που παραμένει ίδια με τότε, είναι ταυτισμένη με τον Παπακαλιάτη και τις σειρές του ενώ είναι γνωστό πως διατηρεί άψογες σχέσεις με τον ηθοποιό, σεναριογράφο και σκηνοθέτη.

https://www.instagram.com/p/CdgOtuwIMYg

Κλέλια Ανδριολάτου: Η αποκάλυψη για τον Maestro, η ψυχοθεραπεία και η μεγάλη της αγάπη

«Δεν έχω προλάβει να δω την καινούρια σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, θα ήθελα να παίξω ξανά μαζί του, υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο»

H Ιωάννα αυτή τη θεατρική σεζόν πρωταγωνιστεί στο αριστούργημα του Άρθουρ Μίλερ «Ψηλά απ’ τη Γέφυρα» στο Θέατρο Βεάκη με τη σκηνοθετική επιμέλεια του Γιώργου Νάνουρη. Σε πρόσφατη συνέντευξή της στον Γρηγόρη Αρναούγλου, η ηθοποιός ρωτήθηκε για τον αγαπημένο της συνεργάτη με αφορμή την επιτυχία που σημειώνει εκείνος με το Maestro.

«Δεν έχω προλάβει να δω την καινούρια σειρά του Χριστόφορου» ενώ για τη σειρά με την οποία είχαν συμπρωταγωνιστήσει η ίδια δήλωσε: «Νομίζω ότι αυτή η σειρά (σ.σ.Κλείσε τα μάτια) άγγιξε πολύ κόσμο εκείνη την περίοδο και εμείς περάσαμε πάρα πολύ ωραία τότε. Νομίζω ότι δεν είναι ένα ενδεχόμενο που δεν υπάρχει», ανέφερε χαρακτηριστικά η 45χρονη ηθοποιός για το αν θα ξανασυνεργαζόταν με τον ηθοποιό.

Λίγα λόγια για την Ιωάννα Παππά

Γεννημένη στη Βοστώνη στις 11 Μαρτίου του 1977 η ταλαντούχα ηθοποιός είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν. Η Ιωάννα έγινε ευρέως γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, Κλείσε τα μάτια. Η πρώην μούσα του Παπακαλιάτη, το 2014 κέρδισε το Θεατρικό Βραβείο Κοινού για το ρόλο της στη παράσταση Αλεπούδες και το 2016 κέρδισε το Βραβείο Μελίνα Μερκούρη από κοινού με την Αλεξάνδρα Αϊδίνη για την παράσταση Οδός Πολυδούρη, στην οποία υποδύθηκε την ποιήτρια Μαρία Πολυδούρη.

Η απίστευτη εξέλιξη του Maestro στο έκτο επεισόδιο που είναι καθοριστική για τη συνέχεια

https://www.instagram.com/p/Cisdq3HLJ5E

Το 2018 βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο Α' Γυναικείου ρόλου στα βραβεία all4fun για τη παράσταση Το μόνον της ζωής του ταξίδιον αλλά και με το 3ο βραβείο γυναικείας ερμηνείας στα θεατρικά βραβεία Αθηνοράματος για την παράσταση Άμλετ. Τη σεζόν 2016-2017 δίδαξε υποκριτική στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Ανδρέας Βουτσινάς».

«Είσαι αξεπέραστος» Το κοινό αποθέωσε Παπακαλιάτη και λάτρεψε Γουλιώτη στον Μaestro

Η προσωπική της ζωή

Όπως είναι γνωστό, η ηθοποιός από το 2015 είναι ζευγάρι με τον πολιτικό μηχανικό, Κώστα Πάντο και μαζί έχουν αποκτήσει μαζί έναν γιο, τον Αντώνη, που γεννήθηκε το 2019 και είναι η απόλυτη προτεραιότητά τους.

Η ηθοποιός και ο πολιτικός μηχανικός έχουν καταφέρει να κρατήσουν την προσωπική τους ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ωστόσο, η ίδια έχει αποκαλύψει πως γνωρίστηκαν το 2004 και πως για πολλά χρόνια ήταν απλώς φίλοι.

Ενώ, για το σύζυγό της είχε αναφέρει στο περιοδικό, «ΟΚ!»: «Το σύμφωνο συμβίωσης δεν έχει φοβερές διαφορές από τον γάμο. Άλλωστε ένα ζευγάρι που συζεί από την πρώτη ημέρα της σχέσης του, όπως εμείς και έχει αποκτήσει και ένα παιδί, για εμένα είναι παντρεμένο».

https://www.instagram.com/p/B046oLnl_IU

Να θυμίσουμε, πως η Ιωάννα είναι συννυφάδα με την επίσης ηθοποιό Λένα Παπαληγούρα, αφού η δεύτερη έχει παντρευτεί τον αδερφό του Κώστα Πάντου, Άκη.

«Ήμουν σε μια ηλικία που έπρεπε να αποφασίσω αν θα κάνω παιδί ή όχι»

Το μυστήριο του Maestro με το μυστικό του Παπακαλιάτη και η μεγάλη έκπληξη με τον Αντίνοο Αλμπάνη

Πριν από λίγους μήνες, η Ιωάννα Παππά που έγινε μαμά στα 42, είχε δώσει μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην εκπομπή, «Ποιος είναι πρωινιάτικα» και είχε μιλήσει μεταξύ άλλων για τη μητρότητα και το ηλικιακό όριο.

«Νομίζω ότι αν δεν υπήρχε το ηλικιακό όριο, θα έκανα αργότερα παιδί. Επειδή όμως υπάρχει το ηλιακό όριο έπρεπε να πάρω κάποιες αποφάσεις. Μέσα μου τα πίεσα λίγο παραπάνω τα πράγματα αλλά όχι ακραία. Είχα σκεφτεί και το ενδεχόμενο να μην μπορώ να κάνω, θα έκανα ό,τι μπορούσα και μετά θα το αποδεχόμουν».

«Πολλές γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με αρνητικά σχόλια. Νομίζω πως αυτό έχει να κάνει με το τι μπορεί να ζει ο καθένας και να είναι μια αντίδραση αυτόματη εκείνη τη στιγμή, ενός ανθρώπου που έχει δυσκολευτεί ή να έχει κάποια ηθικά… Εγώ πιστεύω ότι οι γυναίκες μπορούν να κάνουν παιδιά σε οποία ηλικία θέλουν. Δεν υπάρχει περιορισμός σε αυτά τα πράγματα. Εφόσον υπάρχει η επιθυμία και υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε ηλικία».

«Δεν θέλω να δώσω έκταση στα σχόλια για το σε ποια ηλικία έγινα μητέρα»

Τον Νοέμβριο του 2021 η ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή Breakfast@Star για τα σχόλια που έχει δεχτεί για την ηλικία που επέλεξε να γίνει μητέρα.

«Δεν θέλω να δίνω άλλη έκταση σε αυτό, δεν έχει νόημα. Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να κάνει ότι θέλει στη ζωή του».

«Όταν αποφάσισα ότι θέλω να κάνω παιδί, ήρθε φυσιολογικά»

Τον Νοέμβριο του 2020, η Ιωάννα Παππά βρέθηκε και πάλι στο «The 2night Show» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο γεγονός, ότι είχε λάβει μήνυμα ότι θα έπρεπε να ντρέπεται που έκανε παιδί σε τέτοια ηλικία.

«Μου είχαν στείλει ένα μήνυμα, "ντροπή σου σε τέτοια ηλικία" και "τι θα κάνει το παιδί σας όταν μεγαλώσει" και τέτοια. Δεν χρειάστηκε να μπω σε διαδικασία να κάνω κάτι. Δηλαδή όταν είπα πως ήθελα να κάνω παιδί, ήρθε αμέσως φυσιολογικά. Ήμουν τυχερή. Δεν ξέρω, εάν έπρεπε να μπω σε μεγάλη διαδικασία αν θα το έκανα απαραίτητα γιατί είμαι και λίγο του όταν έρχεται κάτι το δέχομαι όμορφα, αλλά αν δεν έρχεται δεν θα το πιέσω και πάω παρά κάτω. Είμαι όμως υπέρ του αν θέλει κάποιος να κάνει κάτι στη ζωή του, να το παλέψει μέχρι τέλους. Δεν είχα πάντα το όνειρο να κάνω οικογένεια, αλλά μου φαινόταν πάντα πολύ γλυκιά σαν ιδέα και πίστευα ότι θα θέλω κάποια στιγμή. Μου προέκυψε τα τελευταία χρόνια. Μέχρι στιγμής δεν έχω χάσει τίποτα από τη ζωή του γιου μου αν και εργάζομαι όλο αυτό το διάστημα" πρόσθεσε η 43χρονη σήμερα ηθοποιός».

Η Ιωάννα Παππά συμβουλεύει τις γυναίκες που θέλουν να γίνουν μαμάδες στα 40+

Για την ίδια, η απόφαση να γίνει μητέρα μετά τα 40 ήταν συνειδητή, και γνώριζε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να μην τα καταφέρει αλλά «αυτό ισχύει και για ένα κορίτσι 25 χρόνων, απλώς οι πιθανότητες μετά τα 40 αυξάνονται», είπε σε συνέντευξή της στο People η Ιωάννα Παππά το 2019, αποσπάσματα της οποίας παρουσιάστηκαν στη εκπομπή « Στη φωλιά των Κου Κου».

«Μια γυναίκα στα 40 μπορεί άνετα να γίνει μητέρα! Καταρχάς, η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο που πλέον αντιμετωπίζονται σχεδόν τα πάντα. Επίσης, αν δεν μπορείς να μείνεις έγκυος με φυσικό τρόπο, υπάρχουν και άλλες μέθοδοι να το προσπαθήσεις. Και για να απαντήσω ολοκληρωμένα στην προηγούμενη ερώτηση, δεν με άγχωσε καθόλου το θέμα της ηλικίας ακριβώς γιατί δεν μπήκα αγχωμένη ή προκατειλημμένη στη διαδικασία αυτή. Ήταν μια συνειδητή απόφαση, ήξερα ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να μην τα καταφέρω, αλλά αυτό ισχύει και για ένα κορίτσι 25 χρόνων, απλώς οι πιθανότητες μετά τα 40 αυξάνονται. Και πάλι όμως μιλάμε για πιθανότητες. Ακόμη κι αν δεν τα καταφέρεις, δεν πρέπει να αφήσεις να σε καταβάλει ψυχολογικά, να νιώσεις ότι υστερείς κάπου ως γυναίκα ή να παραιτηθείς από τη ζωή. Ειδικά σήμερα που, με την αλλαγή της νομοθεσίας, είναι πιο εύκολο να υιοθετήσεις ένα παιδί που μεγαλώνει μόνο του εκεί έξω και μπορεί ανά πάσα στιγμή να καταλήξει σε κάποιο ίδρυμα».

Η Ιωάννα Παππά άλλαξε όλο το σπίτι για χάρη του γιου της

Τον Ιανουάριο του 2021, η ηθοποιός βρέθηκε στην εκπομπή Roomies και μίλησε για το πώς ο γιος της άλλαξε όλης της ζωή συμπεριλαμβανομένου του σπιτιού.

Φωτογραφίες από το σπίτι της οικογένειας