Σασμός Vs Γη της ελιάς - Το top 5 των σειρών που αναζήτησε το κοινό στην Google για το 2022

Κατερίνα Μπούσιου
Σασμός Vs Γη της ελιάς - Το top 5 των σειρών που αναζήτησε το κοινό στην Google για το 2022

Οι σειρές που αναζητήθηκαν περισσότερο σύμφωνα με τα στοιχεία Year in Search της Google για το 2022, είναι και εκείνες που έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις του κοινού και έχουν το υψηλότερο μερίδιο τηλεθέασης. 

Λίγο πριν το τέλος της χρονιάς είχαμε και τα πρώτα επίσημα στοιχεία για τις αναζητήσεις που έγιναν μέσω της Google για το 2022 και αφορούσαν τις πιο αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές. Σε γενικές γραμμές τα αποτελέσματα ήταν αναμενόμενα, αλλά είχαμε και εκπλήξεις. Ποιος κέρδισε την «μάχη» της αναζήτησης ανάμεσα σε Σασμό, Γη της ελιάς, Μαύρο Ρόδο και Παγιδευμένοι;

Οι παλαιότερες σειρές κερδίζουν την προτίμηση

Στα τηλεοπτικά γεγονότα της χρονιάς που τελειώνει σε λίγες ημέρες, το Eurobasket είχε την τιμητική του με τις περισσότερες αναζητήσεις ανάμεσα στα αθλητικές εκδηλώσεις που μεταδίδονται μέσω τηλεόρασης. Η μυθοπλασία όμως που αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της τηλεοπτικής παραγωγής φέτος με 31 συνολικά σειρές, είχε την τιμητική της.

Κυρίαρχος στις αναζητήσεις της Google, είναι ο Σασμός που και φέτος τερματίζει πρώτος σε τηλεθέαση, ανάμεσα στις σειρές. Τα spoiler, οι συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών, αλλά και κάθε τι που αφορά την βεντέτα της Κρήτης, προκαλεί το ενδιαφέρον των χρηστών και τηλεθεατών.

Μία ακόμη σειρά η οποία συνεχίζει για δεύτερη τηλεοπτική σεζόν, η Γη της ελιάς, είναι στη δεύτερη θέση. Αναμενόμενη εξέλιξη για την σειρά του Mega και του Ανδρέα Γεωργίου.

Στις δύο επόμενες θέσεις όμως έχουμε εκπλήξεις, καθώς αφορούν σε δύο νέα σίριαλ. Το Μαύρο Ρόδο αλλά και οι Παγιδευμένοι (η μεγάλη τηλεοπτική έκπληξη της χρονιάς) φαίνεται πως στους 3 πρώτους μήνες της προβολής τους, προξένησαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, σβήνοντας αναζητήσεις που αφορούσαν την αρχή της χρονιάς για άλλες σειρές της προηγούμενης σεζόν.

googletv.JPG

Mεγάλη έκπληξη αποτελεί το Love Island που βρίσκεται στην 5η θέση. Όχι μόνο γιατί είχε πολύ χαμηλές επιδόσεις στην τηλεθέαση, αλλά γιατί αμφισβητήθηκε έντονα η ποιότητά του. Βασικά, η λέξη ποιόtητα δεν υπήρχε καν στο reality γνωριμιών.

https://www.instagram.com/p/Ck_oZowONgh

Στην πρώτη 5αδα λείπουν σειρές όπως το «Αυτή η νύχτα μένει» αλλά και ο «Maestro». Και ειδικά για την σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη μας προκαλεί εντύπωση, γιατί διαφημίστηκε όσο καμία άλλη τα τελευταία χρόνια, λόγω και της επιστροφής του στην τηλεόραση και σημείωνει ρεκόρ τηλεθέασης. Αλλά μάλλον σε αυτή την περίπτωση, το κοινό προτιμά να βλέπει το τηλεοπτικό προιόν στην οθόνη του, παρά να αναζητά πληροφορίες.

Από την 5αδα λείπουν επίσης τόσο το MasterChef, όσο και το Survivor.