Η Ιωάννα Παλιοσπύρου άνοιξε το σπίτι της & δείχνει καρέ- καρέ πώς παίρνει καθημερινά τη ζωή της πίσω

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου άνοιξε το σπίτι της & δείχνει καρέ- καρέ πώς παίρνει καθημερινά τη ζωή της πίσω
Instagram

Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός και η αξία της φιλίας. 

Χωρίς αμφιβολία, υπάρχει η ζωή της Ιωάννας Παλιοσπύρου πριν και η ζωή μετά. Η ζωή πριν το βιτριόλι αφορούσε μία ανέμελη, ανεξάρτητη δυναμική και εντυπωσιακή κοπέλα, και η ζωή μετά έχει όλα αυτά συν πάρα πολλά ακόμα, όπως το ότι πλέον είναι μια fighter, που δεν εγκατέλειψε ποτέ- κάνοντας τον πόνο της δύναμη και χαρίζοντας απλόχερα αισιοδοξία σε πάρα πολύ κόσμο που υπέκυψε πολλές φορές στα ψυχικά ή σωματικά εγκαύματά του.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου ξεκινά ένα έργο ζωής και η χαρά είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της

Η Ιωάννα εκδικήθηκε και εκδικήθηκε με τον πιο αξιοπρεπή τρόπο αποδεικνύοντας όχι μόνο πως είναι η δυναμική γυναίκα που ήταν πριν αλλά η ίδια επί πολλές φορές.

Το μεγαλείο, είναι να γυρνάς στο σημείο μηδέν και να κάνεις ό, τι η Ιωάννα. Και αυτό δεν είναι εύκολο project.

Λίγες ημέρες αφότου ανακοίνωσε την ίδρυση του Ioanna Paliospirou Foundation, το οποίο είναι ένα ίδρυμα στήριξης για τους εγκαυματίες ή αλλιώς ένα «σπίτι» για όλους εκείνους που «απαγορεύεται» να υποκύψουν στα τραύματά τους, η Ιωάννα συνεχίζει να είναι fighter και εκτός από τα αυξημένα της επαγγελματικά σχέδια και τις θεραπείες, βρίσκει πάντα χρόνο για τα αγαπημένα της πρόσωπα.

Όπως είδαμε στο πιο πρόσφατο story της, η 36χρονη podcaster, επιστράτευσε τους αγαπημένους φίλους προκειμένου να στολίσουν το σπίτι της. Στο video που ανέβασε στο Instagram, βλέπουμε καρέ- καρέ τη διαδικασία αλλά περισσότερο βλέπουμε την αξία της φιλίας.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και βοηθά όσους έζησαν τον ίδιο εφιάλτη

Η περσινή ανάρτηση της Ιωάννας

Πριν από έναν χρόνο, η αντίστροφη μέτρηση για την Ιωάννα να πετάξει τη μάσκα είχε ήδη αρχίσει. Η νεαρή κοπέλα τις γιορτινές ημέρες του 2021 είχε αρχίσει να βγαίνει, να δουλεύει, και να μοιράζεται πιο προσωπικά πλάνα από τη νέα καθημερινότητά της με τους followers της.

https://www.instagram.com/p/CYOlkh3sQbq

Παλαιότερες φωτογραφίες της Ιωάννας από το σπίτι της

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και βοηθά όσους έζησαν τον ίδιο εφιάλτη

Είναι τουλάχιστον αξιοθαύμαστο, όταν μία γυναίκα όπως η Ιωάννα Παλιοσπύρου κατορθώνει δύο χρόνια μετά την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι, να μετουσιώσει τον εφιάλτη της σε μία γενναιόδωρη χειρονομία. Η πρωτοβουλία της, είναι ένα προσωπικό όνειρο που γίνεται η ελπίδα των άλλων. Αυτών που έζησαν ή ζουν ακόμη τον ίδιο εφιάλτη με εκείνη.

https://www.instagram.com/p/Cgbx0NTMp9A

We heal together

Έχουν περάσει 2,5 χρόνια από τον Μάιο του 2020, από το θλιβερό εκείνο πρωινό που η Ιωάννα Παλιοσπύρου δέχτηκε την επίθεση με βιτριόλι από την Έφη Κακαράντζουλα, λίγο πριν μπει στο ασανσέρ του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται η εταιρεία που εργαζόταν. Μετά από μία μεγάλη ψυχική και σωματική περιπέτεια και πολλαπλά χειρουργεία, κατόρθωσε να βρει την δύναμη να γυρίσει σελίδα στην ζωή της. «Η ευτυχία είναι επιλογή» έγινε το σύνθημά της.

https://www.instagram.com/p/Cki_tP8scNO

Η Ιωάννα επέστρεψε ξανά σε αυτό το σημείο που ξεκίνησε ο εφιάλτης της. Αλλά αυτή τη φορά για να δώσει το σύνθημα «We heal together» (Θεραπεύουμε μαζί). Σήμερα το μεσημέρι στην Καλλιθέα, στο ίδιο ακριβώς σημείο που άλλαξε η ζωή της, θα ανακοινώσει την δημιουργία ενός ιδρύματος που θα φέρει το όνομά της, ως Ιoanna Paliospyrou Foundation (IPF). Είναι ένα όνειρό που γίνεται πραγματικότητα μετά από πολύ σκέψη και αρκετή έρευνα.

Ο σκοπός του ιδρύματος είναι να βοηθά εγκαυματίες που αντιμετωπίζουν τα ίδια τραύματα με εκείνη. Να τους παρέχει επιστημονική κατάρτιση και ψυχολογική υποστήριξη. Να τους βοηθά να αλλάξουν την καθημερινότητά τους, αλλά και να τους παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για την ιατρική τους αποκατάσταση. Επώδυνη και πολύχρονη τις περισσότερες φορές.

Η Ιωάννα γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτός ο δρόμος προς την επανένταξη, όσων αντιμετωπίζουν τέτοια τραύματα είτε από επιθέσεις, είτε ενός σοβαρού ατυχήματος, είναι μακρύς και δύσκολος. Και εκείνη άλλωστε συνεχίζει την θεραπεία της και σε λίγες εβδομάδες θα κάνει ένα ακόμη χειρουργείο.

https://www.instagram.com/p/CkD6BYAMozM

Θέλει να δώσει ένα μήνυμα πως αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι μόνοι σε αυτή την προσπάθεια. Πως αξίζει να το παλέψουν και πως έχουν αρωγούς σε αυτόν τον αγώνα. Όπως είχε και εκείνη και κατάφερε να βρει την δύναμη να συνεχίσει.

Και όπως αναφέρει στο μήνυμά της στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος που δημιούργησε: «Καθημερινά έρχομαι σε επαφή με ανθρώπους που μου προσφέρουν βοήθεια αλλά και που μου ζητούν υποστήριξη, μέσα από τα social μου, μέσα από τα νοσοκομεία, ακόμη και στον δρόμο. Αναγνωρίζοντας λοιπόν, ως ασθενής, τα κενά στην ενημέρωση και στην περίθαλψη των εγκαυματιών στη χώρα μας, αλλά και τη λαχτάρα για επικοινωνία και για αλληλοϋποστήριξη μεταξύ μας, είναι πραγματικά ανάγκη μου να δημιουργήσω μια οικογένεια που θα μας αγκαλιάζει και που θα συμβάλλει με όποιο τρόπο είναι δυνατόν, σε ένα καλύτερο και πιο υποστηρικτικό περιβάλλον για εμάς.

«Μία καλύτερη ζωή, ένα πιο φωτεινό μέλλον για τους συνανθρώπους μας με εγκαύματα και ουλές. Μία οικογένεια στην οποία κάθε εγκαυματίας πάντα θα έχει μία θέση. Μία ομπρέλα κάτω από την οποία πάντα θα βρίσκει προστασία και στήριξη».

Η Ιωάννα εκτός από την βοήθεια γιατρών φίλων και χορηγών ζητά και την συμμετοχή εθελοντών που θέλουν να υποστηρίξουν αυτή την προσπάθεια, με όποιο τρόπο μπορούν.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου έχει πάρει πίσω τη ζωή της και με το παραπάνω - Η glam εμφάνιση που συζητήθηκε