«Θυμάσαι Μαρία»; Η άγνωστη σχέση Καβογιάννη - Λεκάκη και η πρόταση για εκπομπή

Κατερίνα Μπούσιου
«Θυμάσαι Μαρία»; Η άγνωστη σχέση Καβογιάννη - Λεκάκη και η πρόταση για εκπομπή

Η γκαρσόνα β' Μαρία Λεκάκη από το «Κωνσταντίνου και Ελένης» και η Ασπασία από το Dolce Vita, Μαρία Καβογιάννη, είχαν από την αρχή της καριέρας τους παράλληλες πορείες. Και τις δένει μία φιλία που κρατά σχεδόν δύο δεκαετίες. Αυτή η φιλία έφερε κάποτε και μία ιδέα για να συνυπάρξουν μαζί σε ένα πρωτότυπο τηλεοπτικό project. 

Ένα scroll στο Instagram της Μαρίας Καβογιάννη, θα σου αποδείξει πως είναι η καλύτερη φίλη πολύ γνωστών μας άλλων κυριών. Στο σπίτι της στο Πήλιο, κάθε καλοκαίρι, Πάσχα ή Χριστούγεννα, γεμίζει από κόσμο. Και αν τα τελευταία χρόνια η Μαρία Μπακοδήμου και η Δέσποινα Βανδή προστέθηκαν σε αυτό το club φίλων της ηθοποιού, μία άλλη σχέση της με την Μαρία Λεκάκη, την κολλητή της εδώ και πολλά χρόνια, είναι εκείνη που κάποια στιγμή οδήγησε τα στελέχη ενός καναλιού να προτείνει και στις δύο να συνυπάρξουν τηλεοπτικά.

https://www.instagram.com/p/Ccv3vuKrJ-C

Η καλύτερη φίλη όλων

Η Μαρία Καβογιάννη είναι Maestro της φιλίας και το σπίτι της στην Αθήνα όπου μένει μαζί με τον σύζυγό της και γνωστό γλύπτη Πέτρο Δρυτσώνα και την κόρη τους Αντέλα, είναι πάντα γεμάτο από τους φίλους τους.

https://www.instagram.com/p/Bl0MT-mAN6J

Στο δε εξοχικό τους στις Μηλιές στο Πήλιο όπου συνορεύει με εκείνο του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, έχει φιλοξενηθεί η μισή showbiz, όπως είχε αποκαλύψει η Μαρία Μπακοδήμου μιλώντας με την Μαρία Καβογιάννη.

Από την Βίκυ Σταυροπούλου, φίλη της Καβογιάννη εδώ και σχεδόν 25 χρόνια, την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, την Σμαράγδα Καρύδη, την Δέσποινα Βανδή, την πάντα αγαπημένη της Ευδοκία Ρουμελιώτη, την Ευγενία Σαμαρά, την φίλη της από τα «Εγκλήματα» Καίτη Κωνσταντίνου και πολλούς, μα πολλούς άλλους. Μιλάμε για φιλίες πραγματικές και όχι για επαγγελματικές γνωριμίες και σε καμία περίπτωση για δημόσιες σχέσεις.

https://www.instagram.com/p/BoJizWmn2i6

Στην Μαρία Καβογιάννη αρέσει η πολυκοσμία. Όνειρό της είναι όλοι αυτοί οι φίλοι της να έχουν το δικό τους σπίτι κοντά της και να κάνουν έναν μικρό χωριό για να μην τους χάσει ποτέ από τη ζωή της, όπως είχε πει σε αυτή την συνέντευξη: «Αυτό το είχα από μικρή. Ίσως επειδή μεγάλωσα έτσι, ίσως και επειδή και οι γονείς μου ήταν έτσι, ήταν πάντα ανοιχτό το σπίτι μας. Μου αρέσει ο κόσμος». Για του λόγου το αληθές, δες και στην photo gallery που ακολουθεί, γιατί η Μαρία δεν μένει ποτέ μόνη.

Με την Μαρία Λεκάκη είναι φίλες κολλητές επίσης εδώ και πολλά χρόνια, σχεδόν δύο δεκαετίες. Και έχουν κοινά ως χαρακτήρες και ως φιλοσοφία ζωής.

https://www.instagram.com/p/BqC-8zxngQH

Αχώριστες στα οικογενειακά τους καλοκαίρια, αχώριστες στην κάθε ξεχωριστή επαγγελματική στιγμή η μία της άλλης. Trala land, όπως γράφει για να περιγράψει την σχέση τους και φυσικά το κοινό τους χιούμορ, η Καβογιάννη.

https://www.instagram.com/p/B0vjbzUBvpP

Στο προφίλ και των δύο ηθοποιών στο Instagram θα δεις πολλές κοινές τους φωτογραφίες.

Αλλά αυτό που σίγουρα δεν γνωρίζεις είναι ότι αυτή η φιλία, κάποια στιγμή θα γινόταν και τηλεοπτική συνεργασία. Πριν την πανδημία οι δυό τους είχαν καταθέσει στην ΕΡΤ μία πρόταση για να κάνουν ταξιδιωτική εκπομπή μαζί. Το φαντάζεσαι; Λόγω όμως του covid και των μεταγενέστερων επαγγελματικών προτάσεων που είχαν, αυτή η πρόταση, δεν προχώρησε ποτέ.

Η Μαρία Καβογιάννη έπαθε...Ασπασία και το ντουέτο με την Άννα Βίσση μας θύμισε το Dolce Vita

Ποτέ δεν είναι αργά βέβαια. Ίσως δούμε αυτό το ντουέτο, όταν η Μαρία θα έχει ολοκληρώσει και τα γυρίσματα του δεύτερου κύκλου του Μaestro, αλλά και της σειράς «Μια νύχτα του Αυγούστου», αλλά και της πρωτότυπης σειράς «Ζωή» που θα βγει στον ΑΝΤ1 + τον Φεβρουάριο του 2023. Εκεί συμπρωταγωνιστεί με μία άλλη της κολλητή φίλη, την Ευδοκία Ρουμελιώτη με την οποία έχουν συνεργαστεί μαζί και στο θέατρο και την επίσης φίλη της Κατιάνα Μπαλανίκα.

https://www.instagram.com/p/Ci0OuqAK7_0

Αν η Μαρία Καβογιάννη πάντως αποφάσιζε να κάνει μία θεατρική παράσταση με όλους τους φίλους της καρδιάς της, τους οποίους αγαπά και σέβεται, τότε θα μιλούσαμε για την επιτυχία της δεκαετίας!

Photo credits NDP photo agency/Instagram @mariakavogianni -@marialekaki.official