Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα λουλούδια της Άννας Μαρίας στον αποχαιρετισμό του τέως

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα λουλούδια της Άννας Μαρίας στον αποχαιρετισμό του τέως
WINDSOR, UNITED KINGDOM - MAY 18: (EMBARGOED FOR PUBLICATION IN UK NEWSPAPERS UNTIL 24 HOURS AFTER CREATE DATE AND TIME) King Constantine of Greece and Queen Anne-Marie of Greece attend the wedding of Lady Gabriella Windsor and Thomas Kingston at St George's Chapel on May 18, 2019 in Windsor, England. (Photo by Pool/Max Mumby/Getty Images)

Η ιστορία γύρισε 59 χρόνια πριν, την ημέρα του γάμου τους και με αυτό τον συμβολικό τρόπο η Άννα Μαρία αποχαιρέτησε τον σύζυγό της. 

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο τέως και η Άννα Μαρία συμπλήρωσαν 59 χρόνια γάμου και με την μνήμη εκείνης της ημέρας, θέλησε η σύζυγός του να τον αποχαιρετήσει σήμερα, με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Να ξαναθυμηθεί ότι πίσω από τους βασιλικούς τίτλους, υπήρξαν ένα νεαρό ερωτευμένο ζευγάρι που γνωρίστηκε σε μικρή ηλικία και πέρασαν από δυσκολίες που δεν περίμεναν και δεν είχαν και τη εμπειρία να τις αντιμετωπίσουν.

Η Άννα Μαρία τον αποχαιρέτησε με τα σπάνια λουλούδια που κοσμούσαν την νυφική της ανθοδέσμη στις 12 Σεπτεμβρίου του 1964 και κρύβουν μία συγκινητική ιστορία.

https://www.instagram.com/p/Cb15WSBtW3M

Τα σπάνια λουλούδια που συμβολίζουν την ευτυχία

Ο τέως Κωνσταντίνος έκανε μία ιδιαίτερη επιλογή λίγο πριν τον γάμο του για τα λουλούδια που θα έδινε στην μέλλουσα σύζυγό του. Και όπως μάθαμε και από την εκπομπή «Πρωνό μας» της Φαίης Σκορδά, αυτά το είδος των λουλουδιών κοσμούν και το στεφάνι της Άννας Μαρίας που έχει εναποτεθεί στο φέρετρο του εκλιπόντος: «Το στεφάνι είναι από λουλούδια μιγκέ. Αυτά τα λουλούδια, λέγονται και το λουλούδι του αηδονιού. Λέει ο μύθος ότι δεν ανθίζουν αν δεν τραγουδήσει το αηδόνι. Από αυτά τα λουλούδια λοιπόν ήταν η γαμήλια ανθοδέσμη της Άννας Μαρίας το 1964. Ήταν τόσο αγαπημένα τα λουλούδια της που τα είχε παραγγείλει ο Κωνσταντίνος τουλάχιστον 2 μήνες πριν γιατί δεν βρίσκονται εύκολα. Αυτά τα λουλούδια λοιπόν επέλεξε η Άννα Μαρία για το στεφάνι για να τον αποχαιρετήσει».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Άννα Μαρία είχε ζητήσει τις τελευταίες ημέρες από μεγάλο ανθοπωλείο της Αθήνας να βρει τα σχετικά λουλούδια και να γίνει η παραγγελία από το εξωτερικό. Η ανθοδέσμη έγινε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και η μπλε κορδέλα έγραφε λιτά: «Η αγαπημένη σου Άννα Μαρία».

Το περίεργο πρώτο ραντεβού

Με βάση τα ιστορικά στοιχεία και όσα ο ίδιος ο τέως είχε εξομολογηθεί στις συνεντεύξεις του, ο κεραυνοβόλος έρωτας με την Άννα Μαρία ξεκίνησε από μία φωτογραφία. Την είδε σε ένα περιοδικό και είπε στον πατέρα του βασιλέα Παύλο πως θα ταξίδευε στην Δανία για να την γνωρίσει. Ενδιάμεσα είχε γίνει και μία άτυπη συννενόηση μεταξύ των δύο οικογενειών, αλλά δεν ήταν εξ ολοκλήρου προξενιό. Εκείνη τότε ήταν μόλις 16 χρονών και ο πατέρας της βασιλιάς Φρειδερίκος ο Θ' τον έκλεισε στο μπάνιο, μέχρι να ανακοινώσει την πρόταση γάμου στην οικογένειά του.

King Constantine of Greece with Bride Anne-Marie

GETTY IMAGES

Έμειναν δύο χρόνια αρραβωνιασμένοι και έπρεπε να περιμένουν να περάσουν οι πέντε μήνες πένθους από τον θάνατο του βασιλιά Παύλου τον Μάρτιο του 1964 μέχρι να κάνουν τον μεγαλοπρεπή γάμο τους στην Μητρόπολη, που κόστισε σχεδόν τον μισό προυπολογισμό του ελληνικού κράτους.

Τον έρωτα του τότε βασιλιά με την Άννα Μαρία είχε επισκιάσει και η φημολογία για τον σφοδρό έρωτα του Κωνσταντίνου για την Αλίκη Βουγιουκλάκη που έβρισκε αντίθετη την μητέρα του Φρειδερίκη. Εκείνη φαίνεται σύμφωνα και με τα δημοσιεύματα της εποχής, να επενέβη για να μην συνεχιστεί το σκάνδαλο με τις συχνές επισκέψεις του γιου της στα στούντιο της Φίνος Φιλμς, που ανάγκασαν τον Φιλοποίμην Φίνο να ρίξει άσφαλτο στο μονοπάτι της εισόδου για να μη ταλαιπωρείται το σπορ διθέσιο αυτοκίνητο του τέως.

Η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έφτασε στην Αθήνα για το τελευταίο αντίο

Η Άννα Μαρία έζησε μαζί του δύσκολες ιστορικά συνθήκες μετά την εξορία τους και ήταν στο πλευρό του έκπτωτου μέχρι και την τελευταία στιγμή.

https://www.instagram.com/p/CncSiPNDsfy