Αποκαλύφθηκε το πλάνο της στέψης του Κάρολου & ο Harry αποκλείστηκε ήδη από την πιο σημαντική στιγμή

Αποκαλύφθηκε το πλάνο της στέψης του Κάρολου & ο Harry αποκλείστηκε ήδη από την πιο σημαντική στιγμή

Ο τρόπος με τον οποίο οργανώνεται το τριήμερο της στέψης του Κάρολου τον Μάιο, δείχνει τις διαφορές από τη στέψης της Ελισάβετ πριν 70 χρόνια.

H ιστορική στέψη του βασιλιά Κάρολου έχει πλέον επίσημο πρόγραμμα και αποκαλύφθηκαν επιτέλους όλες οι σημαντικές πληροφορίες που αφορούν στις δράσεις που θα πλαισιώσουν την ανακήρυξη του Κάρολου ως βασιλιά την 6η Μαΐου, η οποία ήταν ήδη γνωστή.

Ο Κάρολος, πέτυχε τις δράσεις που ανακοινώθηκαν να έχει η στέψη αυτή την υπογραφή του, δίνοντας βήμα στην κοινωνία, στη διαφορετικότητα, στις προσφυγικές ομάδες και στον εθελοντισμό,

Το νέο πρόγραμμα της στέψης του βασιλιά

Ο Κάρολος επιθυμεί να μείνει στο μυαλό του κόσμου ως ο βασιλιάς των ανθρώπων και θα δώσει στους εθελοντές, σε απλούς ανθρώπους της Κοινοπολιτείας την ευκαιρία να λάμψουν ενώ θα υπάρξει και επίσημα πια μια έξτρα αργία.

Η τριήμερη γιορτή αναμένεται να βγάλει στους δρόμους για να γιορτάσουν πάνω από δέκα χιλιάδες κόσμου μιας και μιλάμε για την πρώτη στέψη μετά από 70 χρόνια.

Η στέψη θα γίνει στις 6 Μαΐου, όταν ο πρωτότοκος γιος του Harry θα γίνεται πέντε ετών ενώ την επόμενη ημέρα θα γίνει μια μεγάλη συναυλία στο Windsor. Η Κυβέρνηση έχει ήδη μεριμνήσει για τα σοβαρά… του τριημέρου, επεκτείνοντας το ωράριο των pub μέχρι τη 1 τη νύχτα.

Από ρεζέρβα έγινε ανεπιθύμητος o Harry στη στέψη του πατέρα του Kάρολου

Η στέψη της Καμίλα θα γίνει μαζί με τη στέψη του βασιλιά, σε αντίθεση με την τελετή που είχε γίνει αποκλειστικά για την Ελισάβετ και κατόπιν για τον πρίγκιπα Φίλιππο τότε και θα λάβει χώρα στο Αβαείο του Westminster.

H τελετή θα ξεκινήσει από το Παλάτι και θα κορυφωθεί στο Αβαείο, ενώ τον βασιλιά θα ακολουθήσει μια πομπή από τις ένοπλες δυνάμεις.

https://www.instagram.com/p/CnsbQJjs6_v

Στην στέψη αναμένεται να παίξει ενεργό ρόλο και ο δεύτερος πια στη διαδοχή William μαζί με την Kate και πιθανότατα και τα τρία παιδιά τους ενώ πρόσκληση είναι πιθανό να λάβει και ο Harry με τη Meghan αλλά ο περιορισμός τους έχει ήδη ανακοινωθεί μιας και μόνο τα εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα βρεθούν στο μπαλκόνι του Παλατιού για τον ιστορικό χαιρετισμό του νέου βασιλιά.

Η τελετή στέψης, η μεγάλη συναυλία και η γιορτή του εθελοντισμού

Η τελετή στέψης θα διαρκέσει 90 λεπτά με δύο ώρες (λιγότερο από τις 3 ώρες που είχε διαρκέσει η στέψη της Ελισάβετ) και αμέσως μετά θα γίνει η επιστροφή στο Παλάτι.

Ο Κάρολος αποφάσισε να διαφέρει και σε έναν ακόμα τομέα, αυτόν της εμφάνισης. O Kάρολος επιθυμεί να στεφτεί βασιλιάς με την στρατιωτική του στολή και όχι με την βράκα και τις κάλτσες που στέφτηκαν οι πρόγονοί τους, μιας και θεωρεί την αμφίεση εκτός της σύγχρονης εποχής ενώ περίπου 2000 καλεσμένοι θα μπουν στο Αβαείο.

Στις επτά Μαΐου θα λάβει χώρα το μεγάλο κονσέρτο το Windsor και το μεγάλο φιλανθρωπικό γεύμα με πολλά τραπέζια στον δρόμο και πικ νικ κατά μήκος του Λονδίνου.

Στη συναυλία θα δούμε ποπ είδωλα και σπουδαίο ρόλο στη συναυλία θα παίξει ο φωτισμός με led φώτα, πλάνα από drone και ειδικό φωτισμό σε διάφορα κτίρια του Λονδίνου.

Η συναυλία στην οποία θα υπάρχει μια ξεχωριστή ορχήστρα, θα θυμίζει το Ιωβηλαίο της βασίλισσας, με τη συμμετοχή μεγάλων σταρ του Hollywood και διάσημα Pop είδωλα ενώ η 8η Μαΐου είναι η ημέρα του Big Help Out, μιας ξεχωριστής αργίας για να τιμήσει ο βασιλιάς ομάδες εθελοντών και τον εθελοντισμό ως αξία. Δεκάδες δράσεις θα οργανωθούν την ημέρα εκείνη, από δεκάδες μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που στηρίζει το Στέμμα.

Η στέψη του βασιλιά Κάρολου θα γίνει στο Αββαείο του Westminster σε έξι βασικά στάδια: την αναγνώριση, τον όρκο, το χρίσμα, την απονομή, την ενθρόνιση και την τιμή. Στο επίκεντρο της στέψης βρίσκεται το χρίσμα με άγιο λάδι. Κατά της εκδήλωσης, ο βασιλιάς Κάρολος θα αφαιρέσει την κατακόκκινη κάπα του και θα καθίσει στο θρόνο του βασιλιά Εδουάρδου, ο οποίος κατασκευάστηκε το 1300 και χρησιμοποιείται από το 1626.