«Η οικογένειά μου δε θα με συγχωρέσει ποτέ»- Μετά το Spare έρχεται και δεύτερο βιβλίο από τον Harry;

Μαρία Ροδίτη
«Η οικογένειά μου δε θα με συγχωρέσει ποτέ»- Μετά το Spare έρχεται και δεύτερο βιβλίο από τον Harry;

Toby Melville, Pool Photo via AP, File

Η αποκάλυψη του πρίγκιπα Harry στην Telegraph για το δεύτερο βιβλίο, τις 400 σελίδες που παραμένουν αδημοσίευτες και όλα όσα άφησε έξω από το Spare, αλλά και για την επιθυμία του να τα ξαναβρεί με την οικογένειά του.

 

Το πολυαναμενόμενο βιβλίο του Πρίγκιπα Harry με τίτλο Spare κυκλοφόρησε στις 10 Ιανουαρίου 2023 σε όλο τον κόσμο. Πλέον όλοι μπορούν να μάθουν με λεπτομέρειες όσα συνέβαιναν μέσα στις κλειστές πόρτες του Παλατιού του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και τις προσβλητικές συμπεριφορές των royals απέναντι στον Harry και τη Meghan Markle.

Γι’ αυτή την αναμονή και την επιθυμία του κοινού για περισσότερο gossip σε θέματα που αφορούσαν το Παλάτι φρόντισε ο ίδιος ο Harry, ο οποίος τελευταία έδινε τη μία συνέντευξη μετά την άλλη μιλώντας για το βιβλίο του. Και τώρα – με συνέντευξή του στην Telegraph- αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και δεύτερο βιβλίο στο μέλλον, μιας και το υλικό που έχει μείνει αδημοσίευτο είναι πραγματικά τεράστιο.

Πρίγκιπας Harry: «Αν ζούσε η μητέρα μας Diana δεν θα είχαμε φτάσει ως εδώ με τον William»

Το αδημοσίευτο υλικό και οι ανησυχίες για αντιδράσεις

Ο Πρίγκιπας Harry κυκλοφόρησε την Τρίτη (10/1) το βιβλίο του, το οποίο περιέχει μια σειρά από αποκαλύψεις για την οικογένειά του, με μια από τις πιο σημαντικές να είναι η σωματική επίθεση που δέχθηκε από τον πρίγκιπα William κατά τη διάρκεια ενός καυγά. Ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξή του στην Telegraph και τον δημοσιογράφο Bryony Gordon ότι δεν δημοσιεύθηκε όλο το υλικό που είχε ετοιμάσει, αλλά αντιθέτως υπάρχει τόσο περιεχόμενο που φτάνει για να γράψει και δεύτερο βιβλίο.

Pictures of the Week Global Photo Gallery

AP Photo/Michael Sohn

Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Δούκας του Sussex, «το βιβλίο που είχα ετοιμάσει στην αρχή κόπηκε στη μέση. Το πρωτότυπο Spare ήταν δύο φορές μεγαλύτερο από αυτό που πλέον κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία». Ο 38χρονος Harry παραδέχθηκε πως ένα μεγάλο μέρος του περιεχομένου κόπηκε, καθώς υπήρξαν ανησυχίες ότι θα αντιδράσουν έντονα ο πατέρας του, Κάρολος, και ο αδελφός του, William. Όχι ότι με όσα ήδη γράφονται δεν θα αντιδρούσαν, αλλά… λέμε τώρα.

«Το πρώτο βιβλίο ήταν διαφορετικό. Ήταν 800 σελίδες και τώρα έχει μειωθεί στις 400 σελίδες. Θα μπορούσε να ήταν δύο βιβλία, να το θέσω έτσι. Και το δύσκολο κομμάτι ήταν να βγάλω κάποια κομμάτια», παραδέχθηκε ο σύζυγος της Meghan Markle. Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν κάποια πράγματα που έχουν συμβεί, ειδικά μεταξύ εμένα και του αδελφού μου, και σε κάποιο βαθμό μεταξύ εμένα και του πατέρα μου, που απλά δεν θέλω να μάθει ο κόσμος. Γιατί δεν νομίζω ότι θα με συγχωρούσαν ποτέ».

Τα 50 Zoom calls μέχρι το τελικό βιβλίο και η επιθυμία του Harry για ανακωχή με την οικογένειά του

Στη διάρκεια της συνέντευξής του στην Telegraph, ο Δούκας του Sussex αποκάλυψε ότι έκανε 50 Zoom calls με τον ghost writer του βιβλίου του για να αποφασίσουν τι θα κρατήσει και τι όχι στο τελικό Spare. Ο 38χρονος παραδέχθηκε ότι ήταν αδύνατο να πει την ιστορία του χωρίς να αναφερθεί η οικογένειά του, λέγοντας ότι ήξερε ότι ο ίδιος θα «κατέληγε στα σκουπίδια» μετά τη συμπερίληψή τους στο βιβλίο-βόμβα.

Όπως και έγινε, με τον William, μάλιστα, να ξεκαθαρίζει στον Harry ότι η ιδέα του βιβλίου τον απογοήτευσε. «Ξέρω ότι θα με σταυρώσουν πολλοί», δήλωσε στην Telegraph ο Δούκας του Sussex αναφερόμενος στις αποκαλύψεις του βιβλίου Spare, όμως, παρά τις κατηγορίες, εκείνος επιμένει ότι θέλει την οικογένειά του πίσω στη ζωή του.