Από ρεζέρβα έγινε ανεπιθύμητος o Harry στη στέψη του πατέρα του Kάρολου

Κατερίνα Μπούσιου
Από ρεζέρβα έγινε ανεπιθύμητος o Harry στη στέψη του πατέρα του Kάρολου

Το χιουμοριστικό στιγμιότυπο με τον Tom Hanks και οι νέες πληροφορίες που θέλουν τον Harry persona non grata στην ίδια του την πατρίδα. 

Σε περίπου 4 μήνες, στις 6 Μαΐου, ο Κάρολος θα στεφθεί και επίσημα ως βασιλιάς. Αυτή η σπουδαία ημέρα για την ζωή του, θα είναι μία μέρα ορόσημο για όλα τα μέλη της οικογένειας που θα βρίσκονται στο πλευρό του. Αμφίβολο όμως είναι, αν ο Harry θα βρίσκεται εκείνη την ημέρα ανάμεσά τους.

Όχι γιατί δεν θέλει, αλλά γιατί η εμφάνισή του θα προκαλέσει αντιδράσεις. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαμαρτυρίες στη Βρετανία για όσα έγραψε στο βιβλίο του και όσα είπε στις συνεντεύξεις του.

Η φάρσα με τον Tom Hanks και το μοναδικό κέρδος του Harry

Δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί τους επόμενους 4 μήνες που να έχει τόσο μεγάλη δυναμική για να σβήσει από την μνήμη της βασιλικής οικογένειας, όσα έγραψε και όσα αποκάλυψε ο Harry στις συνεντεύξεις του για εκείνους. Μοιάζει πολύ δύσκολο.

Και ακόμη δυσκολότερη είναι όπως φαίνεται η θέση του Κάρολου. Πρώτον γιατί οι κατηγορίες του Harry εναντίον του αδελφού του William αλλά και οι χαρακτηρισμοί για την σύζυγό του Καμίλα, του έχουν δημιουργήσει έναν εφιάλτη.

Δεύτερον γιατί η κοινή γνώμη στην Βρετανία φαίνεται πως δε πείστηκε από τις προθέσεις του Harry. Βασικά γιατί δεν κατάλαβε ποτέ ποιες ήταν οι αληθινές του προθέσεις. Ο γιος του είναι πια εκτός από ρεζέρβα και ανεπιθύμητος.

Παρόλο που ο Harry έχει προσκληθεί στην στέψη του πατέρα του, ο Κάρολος φαίνεται πως δεν ξέρει ακόμη πως θα αντιδράσει σε αυτό το θέμα. Τυπικά είναι γιος του και μέλος της οικογένειας του, αλλά χωρίς να έχουν πια συχνή και ουσιαστική επικοινωνία. Θα πρέπει να είναι παρών, αλλά δεν θα θέλει και η παρουσία του Harry να δημιουργήσει μεγαλύτερη δημοσιότητα από εκείνη της ίδιας της στέψης.

Τελικά τι κέρδισε ο Harry με όσα είπε;

Ακόμη δεν έχει γίνει αποτίμηση του βιβλίου και των συνεντεύξεων που έχει δώσει ο Harry. Σίγουρα όμως δεν του έκανε τόσο καλό όσο εκείνος περίμενε. Η αναίτια επίθεση στον αδελφό του θα μπορούσε να έχει παραληφθεί όπως και εκείνη στην Καμίλα. Ακόμη και η αναφορά για το μέντιουμ στο οποίο πήγε για να δει το φάντασμα της μητέρας του Diana, προκαλέσει γέλια, παρά εντυπωσιασμό.

Britain Prince Harry

(AP Photo/Kin Cheung)

Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved

Σίγουρα ο Harry κέρδισε πάρα πολλά χρήματα. Το βιβλίο του ήδη πάει για δεύτερη έκδοση σε αρκετές ευρωπαικές χώρες. Κατόρθωσε να κάνει καλές δημόσιες σχέσεις με μεγάλους αμερικανούς δημοσιογράφους και talk shows. Πέτυχε να είναι πρώτο θέμα σε όλα τα media παγκοσμίως.

Πρίγκιπας Harry: «Αν ζούσε η μητέρα μας Diana δεν θα είχαμε φτάσει ως εδώ με τον William»

Πέτυχε και να δημιουργήσει σιγά - σιγά έναν κύκλο καλών γνωριμιών στο Hollywood. Στην φάρσα που του έκανε ο παρουσιαστής Στίβεν Κόλμπερτ, όπου ενώ ο Harry πιστεύει ότι για εκείνον ετοιμάζεται η λαμπρή υποδοχή με μπάντα και τελικά ήταν για τον Tom Hanks, τον βλέπουμε άνετο δίπλα στον μεγάλο ηθοποιό. Επιδιώκει τέτοιες συνευρέσεις ο Harry γιατί του δίουν κύρος σε ένα άλλο κοινό.

Ίσως γιατί θέλει να φτιάξει έναν ακόμη μεγαλύτερο κύκλο στήριξης στις ΗΠΑ. Αυτό φυσικά θα τον απομακρύνει ακόμη περισσότερο από την πατρίδα της καταγωγής του. Ο Harry δεν είναι πια τόσο British όσο πιστεύαμε και δεν νομίζουμε ότι το θέλει κιόλας.