Πρώτη Πρωτοχρονιά χωρίς τη βασίλισσα Ελισάβετ και στο Παλάτι δεν θα γιορτάσουν όλοι μαζί

Μαρία Ροδίτη
Πρώτη Πρωτοχρονιά χωρίς τη βασίλισσα Ελισάβετ και στο Παλάτι δεν θα γιορτάσουν όλοι μαζί

AP PhotoFrank Augstein, File

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

Πώς θα περάσουν την παραμονή Πρωτοχρονιάς ο Κάρολος με την Καμίλα, η Kate με τον William και ο Harry με τη Meghan; 

Η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε στις 8 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 96 ετών, βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένειά της και μένοντας στην ιστορία ως η μακροβιότερη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου. Έτσι, αυτά ήταν τα πρώτα Χριστούγεννα που κλήθηκαν να περάσουν χωρίς εκείνοι οι οικείοι της, πράγμα το οποίο θα συμβεί και απόψε, παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Όλα φέτος είναι διαφορετικά χωρίς τη μονάρχη. Εκείνη, παραδοσιακά και κάθε χρόνο, καλούσε την παραμονή Πρωτοχρονιάς τα μέλη της οικογένειάς της για να γιορτάσουν μαζί την αλλαγή του έτους. Παρακολουθούσε τη λειτουργία της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην τοπική εκκλησία και συχνά οργάνωνε μια μικρή γιορτή, ενώ ήθελε να μένει ξύπνια μέχρι τα μεσάνυχτα για να βεβαιωθεί ότι θα υποδεχθεί τον νέο χρόνο έτσι όπως έπρεπε. Όπως έχει αναφέρει, μάλιστα, η πρώην γραμματέας της μονάρχη, «Κανένας δεν ένιωθε καλά να πάει για ύπνο πριν το κάνει η Βασίλισσα».

Ο αδελφός του Κάρολου έκανε τη διαφορά - Η χριστουγεννιάτικη κάρτα του Εδουάρδου με την Ελισάβετ

Το ίδιο βράδυ, η Αυτού Μεγαλειότητα απολάμβανε να παίζει το παιχνίδι της «τυχερής βουτιάς», το οποίο αφορούσε γραπτές προβλέψεις για το νέο έτος. Ανήμερα την Πρωτοχρονιά, η βασίλισσα Ελισάβετ παρακολουθούσε τη λειτουργία στην εκκλησία της Μαρίας Μαγδαληνής στο Sandringham, όπως ακριβώς και τη μέρα των Χριστουγέννων. Αργότερα μέσα στη μέρα, απολάμβανε την ιππασία με την οικογένειά της.

Britain Queen Elizabeth II

AP Photo/Matt Dunham

Φέτος, ωστόσο, όλα θα είναι... αλλιώς. Και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν θα περάσουν μαζί την παραμονή Πρωτοχρονιάς. Ναι μεν ο βασιλιάς Κάρολος θα προσπαθήσει να ακολουθήσει την παράδοση της μητέρας του για να την τιμήσει, αλλά δεν θα έχει στο πλευρό του ούτε τον William με την Kate, ούτε βέβαια και τον Harry με τη Meghan.

Τι θα κάνουν απόψε ο Κάρολος και η Καμίλα

Σύμφωνα με αναφορές, ο βασιλιάς Κάρολος θα περάσει την Πρωτοχρονιά στο Sandringham, συνεχίζοντας την παράδοση της μητέρας του, που παρακολουθούσε την εκκλησιαστική λειτουργία στην Αγία Μαρία Μαγδαληνή. Τα τελευταία χρόνια, το έθιμο είχε καταργηθεί λόγω των περιορισμών για τον κορωνοϊό και της εξασθένισης της υγείας της βασίλισσας και του πρίγκιπα Φιλίππου. Ως εκ τούτου, αναμένεται φέτος ο βασιλιάς Κάρολος να αποκαταστήσει την παράδοση.

Britain Royals Christmas

AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Μάλιστα, είναι πιθανό να συνοδεύεται από φίλους και μέλη της οικογένειας που δεν βρέθηκαν στο Sandringham για τα Χριστούγεννα, όπως για παράδειγμα η πριγκίπισσα Άννα, που δεν μπόρεσε να πάει στην εκκλησία την ημέρα των Χριστουγέννων καθώς είχε κρυολόγημα.

Τι θα κάνουν ο William και η Kate

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας θα περάσουν την Πρωτοχρονιά στο Berkshire. Όπως ανέφερε ο συγγραφέας Jeremy Archer στο περιοδικό ΟΚ!, έχοντας περάσει τα Χριστούγεννα στο Παλάτι, ο πρίγκιπας William και η Kate, θα γιορτάσουν με τους γονείς εκείνης, τους Carole και Michael Middleton.

Οι Middletons ζουν στο Bucklebury και είναι γνωστό ότι διοργανώνουν «ζωντανά» πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Το 2013, ένας φίλος του βασιλικού ζευγαριού είχε μιλήσει στο Express.co.uk και είχε πει ότι ο Δούκας και η Δούκισσα θέλουν να μοιράζουν τις διακοπές μεταξύ των δύο οικογενειών. «Ο William και η Κate είναι όπως κάθε κανονικό ζευγάρι και θέλουν να περνούν χρόνο και με τις δύο οικογένειες. Είναι μια κατάσταση με την οποία μπορούν να ταυτιστούν εκατομμύρια κόσμος και προφανώς δεν μπορείς να βρίσκεσαι σε δύο μέρη ταυτόχρονα».

Ο ίδιος άνθρωπος είχε προσθέσει: «Στον William αρέσει να βρίσκεται στο Sandringham, αλλά του αρέσει επίσης να φιλοξενείται στους γονείς της Kate και απλώς να χαλαρώνει σε ένα κανονικό οικογενειακό περιβάλλον. Θα είναι μια ζωντανή βραδιά με υπέροχη ατμόσφαιρα πάρτι. Οι Middletons είναι πάντα εξαιρετικοί οικοδεσπότες και τους αρέσει να διασκεδάζουν οι καλεσμένοι τους».

Britain Royals

Jonathan Brady/Pool Photo via AP

Μιλώντας για την αποψινή παραμονή Πρωτοχρονιάς, η κυρία Bond είπε: «Τα νεότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας πιθανότατα θα θέλουν να περάσουν χρόνο με τις οικογένειές τους, οπότε νομίζω ότι οι διήμερες και τριήμερες γιορτές του παρελθόντος πράγματι ανήκουν πια στο παρελθόν. Χωρίς τη βασίλισσα ως στήριγμα, να κρατά μαζί την οικογένεια, όλοι μπορεί ξαφνικά να αποφασίσουν να κάνουν το δικό τους».

Τι θα κάνουν η Meghan και ο Harry

Είναι κατανοητό ότι ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex θα γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου εκεί όπου μένουν τα 2 τελευταία χρόνια: στην Καλιφόρνια. Ειδικά μετά το ντοκιμαντέρ στο Netflix και το βιβλίο του Harry, Spare, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 10 Ιανουαρίου και να αποκαλύψει σκληρές συμπεριφορές του Παλατιού απέναντι σε εκείνον και τη σύζυγό του, οι σχέσεις του ζευγαριού με το Παλάτι είναι σε τεντωμένο σχοινί.

YE Royals

AP Photo/Matt Dunham, Pool

Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Προς το παρόν, ωστόσο, δεν έχουν διαρρεύσει τα σχέδια για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle.