Ο Κοσμάς, ο κούκλος αδελφός του Σωτήρη Κοντιζά είναι master στην τεχνολογία

Κατερίνα Μπούσιου
Ο Κοσμάς, ο κούκλος αδελφός του Σωτήρη Κοντιζά είναι master στην τεχνολογία

Ο Κοσμάς Κοντιζάς είναι ο μικρότερος και πολύ αγαπημένος αδελφός του Σωτήρη Κοντιζά με τον οποίο μοιράζονται μόνο μία κοινή αγάπη. 

Ο Σωτήρης Κοντιζάς δεν είναι μόνο αγαπημένος του MasterChef, ή favorite σεφ στον κόσμο της γαστρονομίας. Είναι και ένα οικείο πρόσωπο του τηλεοπτικού κοινού τα τελευταία χρόνια, που ενώ αρχικά έμοιαζε απρόσιτος, έχει μοιραστεί πολύ περισσότερα πράγματα που αφορούν στην προσωπική του ζωή από κάθε άλλον κριτή του μαγειρικού διαγωνισμού.

Και μπορεί να γνωρίζουμε αρκετά πράγματα για την σύζυγό του Δέσποινα και τα τρία τους παιδιά (Αριάνα Τσιχίρο, Κένζι και Ιζούμι Ολίβια), αλλά με ένα άλλο μέλος της ευρύτερης οικογένειάς του, έχει μία ιδιαίτερη σχέση και αυτός είναι ο μικρότερος αδελφός του Κοσμάς με τον οποίο έχουν ένα κοινό, αλλά αυτό δεν είναι η μαγειρική.

https://www.instagram.com/p/Ch9sSWxM_91

Ο κούκλος Κοσμάς Κοντιζάς

Ο γιαπωνέζος του MasterChef όπως συνηθίσαμε να τον λέμε λόγω της καταγωγής της μητέρας του, έχει από την πλευρά του πατέρα του καταγωγή από τις Σέρρες αλλά και από την Μύκονο. Και με πεθερά από την Λάρισα όπως έχει εξομολογηθεί σε ένα επεισόδιο, η οποία συχνά του στέλνει τραχανά, αγαπημένο φαγητό τόσο δικό του όσο και της μικρής του κόρης Ιζούμι.

https://www.instagram.com/p/ClMEWLgMkae

Ο πατέρας του γνώρισε την μητέρα του κατά την διάρκεια των σπουδών του στο Λονδίνο και έζησε μέχρι τα δύο του χρόνια στην Ιαπωνία και στη συνέχεια στην Ελλάδα.

Τα ασιατικά χαρακτηριστικά είναι εμφανή στον Σωτήρη, αλλά λιγότερο εμφανή στον κατά 3 χρόνια μικρότερο (και άγνωστό μας) αδελφό του Κοσμά στο οποίο έχει μεγάλη αδυναμία.

kontizas_adelfos.jpg

Μαζί τα δύο αδέλφια τα έχουμε δει μόνο μία φορά, σε μία επίσημη πρεμιέρα ταινίας.

1674479285386-265867366-kontizas_adelfossef.jpg

Aυτό δεν σημαίνει όμως, ότι δεν κάνουν κολλητή παρέα από τότε που ήταν σε μικρή ηλικία. Και έχουν αρκετά κοινά και μην πηγαίνει ο νους σου αυτόματα στην μαγειρική.

kontizas_adelfos2.jpg

Είναι η τεχνολογία. Ο αδελφός του ασχολείται με τους υπολογιστές ως επεξεργαστής συστημάτων και ο Σωτήρης Κοντιζάς είναι λάτρης σε οτιδήποτε αφορά σε αυτήν. Ακόμη και τα παιχνίδια.

Κατά την διάρκεια της καραντίνας μάλιστα, ο αδελφός του ήταν μόνιμα στο σπίτι του για να παίζουν μαζί όπως ο ίδιος έχει αποκαλύψει. Και το έκαναν από τότε που ήταν παιδιά: «Παίζαμε με τον αδερφό μου ασταμάτητα Tekken2, Gran Turismo, Resident Evil, Metal Gear Solid, Final Fantasy VII, ProEvolutionSoccer. Πόσα παζάρια και πόση παντόφλα να ρίξει μια μάνα. Όπως και τότε, έτσι και τώρα. Ίδιο ακριβώς συναίσθημα. Ανοίγω το κουτί, βγάζω την κονσόλα, συνδέω, πατάω το κουμπί και μου σηκώνεται η τρίχα».

https://www.instagram.com/p/CJMLi-TF0jh

Η μόνη σχέση που έχει με την μαγειρική μας την έχει αποκαλύψει επίσης ο Σωτήρης:«Ο αδελφός μου δεν ασχολείται με την μαγειρική αλλά ωστόσο φτιάχνει καταπληκτικό σουφλέ σοκολάτας».

Το MasterChef έχει ήδη νικήτρια είναι μόλις 2 ετών και είναι φτυστή ο μπαμπάς της Σωτήρης Κοντιζάς

Ο Κοσμάς Κοντιζάς έχει και ένα ακόμη κοινό με τον αδελφό του Σωτήρη, αφού εκτός από την τεχνολογία αγαπά και τα ταξίδια.

Δεν έχει όμως εξοικειωθεί με την δημοσιότητα και ούτε θέλει να το κάνει στο μέλλον. Ιδιωτικό παραμένει το προφίλ του στο Instagram και για περιορισμένο κοινό οι δημοσιεύσεις του στο Facebook.

kontizas_adelfosinstagram.JPG

Για να μην εμπλακεί προφανώς σε ένα έμμεσο παιχνίδι με την δημοσιότητα όπως αυτονόητα συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Photo credits κεντρικής φωτό:NDP photo agency