Οι κλίκες του My Style Rocks τα «μαγειρέματα» και η αντεπίθεση των κριτών που αλλάζει το παιχνίδι

Κατερίνα Μπούσιου
Οι κλίκες του My Style Rocks τα «μαγειρέματα» και η αντεπίθεση των κριτών που αλλάζει το παιχνίδι

«Έχετε γίνει κοτέτσι» δήλωσε ο Στέλιος Κουδουνάρης και περιέγραψε με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια που κάνουν οι παίκτριες για να αποκτήσουν το κοντρόλ του παιχνιδιού. 

Άναψαν τα αίματα στο χθεσινό επεισόδιο του «My Style Rocks» και ήταν αναμενόμενη εξέλιξη, αφού εξαντλήθηκε η υπομονή των κριτών.

Ο Στέλιος Κουδουνάρης και η Ηλιάνα Παπαγεωργίου με αυστηρό τόνο έθεσαν τα όρια στις παίκτριες που προσπαθούν εδώ και λίγες ημέρες να πάρουν «πάνω» τους όλο το παιχνίδι. Από «Έχετε γίνει κοτέτσι» στο «Επιτέλους κρίνετε αντικειμενικά», οι συστάσεις της κριτικής επιτροπής ήταν σαφέστατες για να μην ακυρώνουν οι παίκτριες και τον δικό τους ρόλο, ενώ ετοιμάζονται για απαραίτητες αλλαγές στο παιχνίδι.

Μήπως είναι καιρός να γίνουν εκείνοι οι πρωταγωνιστές; Το Twitter σαφέστατα πήρε την θέση των κριτών αλλά σήμερα αναμένεται και νέα μάχη. Ποιες παίκτριες χρησιμοποιούν στυλίστα, κάτι το οποίο απαγορεύεται βάσει κανονισμών;

https://www.instagram.com/p/CoU3S2LoGWW

Οι παίκτριες - κοτέτσι και οι συμμαχίες

To format του «My Style Rocks», στηρίζεται σε ένα μέρος του στην βαθμολογία που ανταλάσσουν οι ίδιες οι παίκτριες, αλλά κυρίως στην ετυμηγορία των κριτών. Ακόμη και ο γενικά αυστηρός Στέλιος Κουδουνάρης φέτος υπήρξε αρκετές φορές ελαστικός στην βαθμολογία του, χαρακτηρίζοντας παροδικά τα στυλιστικά ατοπήματα. Χωρίς να σημαίνει ότι χαρίστηκε εκεί που δεν έπρεπε.

https://www.instagram.com/p/CoRnEeVIyIh

Όμως οι παίκτριες την τελευταία εβδομάδα δημιούργησαν μία κλίκα για να κάνουν νέα στρατηγική και να ευνοηθούν ομαδικώς. Χαρίζουν η μία στην άλλη γενναιόδωρα βαθμούς που πολλές φορές δεν αντιστοιχούν στο αποτέλεσμα. Και οι κριτές αμήχανοι έκριναν στη συνέχεια το τελικό αποτέλεσμα με πολύ μικρότερες βαθμολογίες. Γιατί από το «4» που έδινε η μία παίκτρια στην άλλη, με το «1» των κριτών, έχει μία απόσταση.

Και ήρθε η ώρα ο Στέλιος Κουδουνάρης, η Ηλιάνα Παπαγεωργίου και ο Δημήτρης Σκουλός να πάρουν ξανά τα ηνία του παιχνιδού όπως έπρεπε για να δώσουν ένα μήνυμα στην κλίκα με αφορμή την κακή εμφάνιση της Βασιλικής και το γενναιόδωρο «5» που της χάρισε η έτερη φίλη της Νικολέτα, μέλος και εκείνη της κλίκας.

Η Βασιλική το έζησε το reality στοιχείο σε όλο της το μεγαλείο βάζοντας τα κλάματα, ακόμη και όταν αμφισβητήθηκαν τα λόγια της, πως το μπουφάν που φορούσε άνηκε στον πατέρα της. Με γυναικείο κούμπωμα όπως σοφά ο Στέλιος Κουδουνάρης επεσήμανε.

Για να ξεσπάσει στην συνέχεια ο σχεδιαστής μόδας λέγοντας χαρακτηριστικά πως οι παίκτριες συμπεριφέρονται σαν να είναι σε κοτέτσι, ενώ η Ηλιάνα επεσήμανε κάτι απολύτως λογικό: «Θα μπερδευτείτε με τις στρατηγικές. Σήμερα μπορεί να είστε φίλες και αύριο να μηνείστε και μετά θα έχετε βάλει βαθμούς που θα μετανιώσετε».

Η κλίκα φυσικά θα ξεκινήσει να διαλύεται με τις αποχωρήσεις, μέχρι άλλες παίκτριες να πάρουν την θέση τους. Η ανανεωμένη κριτική επιτροπή του φετινού My Style Rocks φαίνεται να χειρίζεται τις καταστάσεις με ηρεμία αλλά και με έξυπνους ελιγμούς για να μην ακυρωθεί ο ρόλος τους αφενός και αφετέρου γιατί είναι οι μόνοι που γνωρίζουν από μόδα και η γνώση πάντα δίνει σιγουριά.

Και έτσι πρέπει να γίνει. Γιατί η λάμψη της κριτικής επιτροπής δίνει μέχρι στιγμής, λάμψη στο παιχνίδι. Ούτε δυστυχώς η παρουσιάστρια Κατερίνα Καραβάτου, αλλά ούτε και το σύνολο των παικτριών. Υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Το Twitter χθες πάντως έδωσε τα εύσημα στον Στέλιο Κουδουνάρη για την αντίδραση του που προμηνύει και αλλαγές στο παιχνίδι.

Πάντως σήμερα αναμένεται νέα μάχη, γιατί σαφέστατα κάποιες κοπέλες όπως και τις προηγούμενες χρονιές χρησιμοποιούν στυλίστα. Και αυτό είναι το μοναδικό μελανό σημείο του show. Γιατί ακυρώνει αυτόματα το νόημα του format, που θέλει τις παίκτριες να παίρνουν ένα ποσό κάθε εβδομάδα για να ντύνονται μόνες τους.

Κάποια στιγμή θα θέλαμε ανάμεσα στους κριτές και στις παίκτριες να δούμε και το χιούμορ της Κατερίνας Καραβάτου η οποία έχει μέχρι στιγμής έναν ουδέτερο ρόλο ως παρουσιάστρια, χωρίς να επεμβαίνει και κάποιες στιγμές χωρίς να καταλαβαίνει τι ακριβώς συμβαίνει στο στούντιο. Δείχνει μία αδιαφορία, ενώ θα μπορούσε να τρολάρει τις παίκτριες με τον τρόπο της.

Και επίσης την παρουσιάστρια σε ένα τέτοιο απογευματινό show θα έπρεπε να την ντύνουν καλύτερα από τις παίκτριες.

https://www.instagram.com/p/CnzUcB4DH2y