Ο Θεοχάρης Ιωαννίδης επιμένει πως έχει ακόμη άγνοια κινδύνου και μία γλυκιά έπαρση για τη ζωή

Κατερίνα Μπούσιου
Ο Θεοχάρης Ιωαννίδης επιμένει πως έχει ακόμη άγνοια κινδύνου και μία γλυκιά έπαρση για τη ζωή

Ο ηθοποιός και παρουσιαστής κάνει στο Queen.gr ένα μικρό «Night Out» της δικής του ζωής, δηλώνοντας παράλληλα πως δεν του αρέσει να μιλά επί παντός επιστητού γιατί: «Δεν λέω εύκολα την γνώμη μου δημόσια γιατί δεν έχω την αίσθηση ότι με αγάπησε ο κόσμος ως συμβουλάτορα, σχολιαστή της επικαιρότητας ή πολιτικό».

Ο Θεοχάρης Ιωαννίδης μοιάζει σα να έχει ήδη ζήσει στα 36 του για δύο ζωές. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Γερμανία, στα 15 του βρέθηκε στην Αμερική, μετά στην Ελλάδα και μετά ξανά στην Νέα Υόρκη για να σπουδάσει υποκριτική.

Έχει κάνει αλητείες, (δικός του ο χαρακτηρισμός) ακρότητες, έχει ρισκάρει, έχει βιώσει όσα θα ήθελε στα ερωτικά του, έχει ταξιδέψει από την μία άκρη της γης στην άλλη και όχι μόνο μία φορά, έχει φτάσει τον εαυτό του στα όρια του και σε καμία περίπτωση δεν μετάνιωσε για τίποτε από όλα αυτά.

Παράλληλα με αυτή την ατίθαση πλευρά του, όταν του μιλάς έχει αυτή τη ζωηράδα του μικρού - μεγάλου παιδιού, αλλά παράλληλα θα σου δείξει ότι δεν είναι τόσο επιφανειακός όσο κάποιοι νομίζουν. Θα σε εκπλήξει για παράδειγμα, όταν θα σου μιλήσει για τους αρχαίους φιλόσοφους που τους έχει μελετήσει σοβαρά - ποιος δε θυμάται τη δήλωσή του ότι γλίτωσε τον ψυχολόγο διαβάζοντας το «Περί Ψυχής» του Πλάτωνα - και θα τεκμηριώσει αυτά που σκέφτεται. Αυτό ονομάζεται και εξέλιξη.

Φέτος προσπαθεί μέσα από το «Night Out» στο Mega, να ανοίξει τις ψυχές των άλλων και οι καλεσμένοι αυθόρμητα του λένε όσα δεν έχουν τολμήσει μέχρι τώρα να πουν. Γιατί αυτή τη φορά ο Θεοχάρης αποφάσισε όχι μόνο να γίνει ένας καλός οικοδεσπότης αλλά και ένας καλός ακροατής. Προσόν, ενός καλού παρουσιαστή. Προς το παρόν αφήνει την ιδιότητα του ηθοποιού σε mode, stand by.

theoxarisioannidis_interview.jpg

«Δεν με απασχολεί καθόλου η δημόσια εικόνα μου»

Σε έχουμε γνωρίσει και σε έχουμε ζήσει κυρίως ως ηθοποιό, αφού αυτό άλλωστε σπούδασες μετά την Νομική. Η μετάβαση από την υποκριτική στην παρουσίαση εδώ και δύο χρόνια, σου φάνηκε εύκολη ή τη βλέπεις ως ένα παιχνίδι; Λειτουργείς σα να είναι ένας ακόμη ρόλος;

Δεν το βίωσα ως μετάβαση το να περάσω από την υποκριτική στην παρουσίαση. Είναι ένας ακόμα ρόλος που ναι μεν έχει στοιχεία του εαυτού μου, αλλά παραμένει ένας ρόλος. Και τον αγαπώ, ακριβώς γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να ανακαλύψω έναν πολυδιάστατο οικοδεσπότη που είχα πάντα κρυμμένο μέσα μου.

Μεγαλώνοντας νιώθεις πια σίγουρος για τον εαυτό σου; Βλέπεις διαφορές σε «εσένα» στον τρόπο που χειρίζεσαι καταστάσεις και το πως αντιμετωπίζεις τους άλλους γύρω σου;

Πάντα αισθανόμουν σε μεγάλο βαθμό ώριμος και σίγουρος για τον εαυτό μου. Ίσως είχα ανέκαθεν άγνοια κινδύνου ή και μια γλυκιά έπαρση απέναντι στη ζωή. Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν συνειδητοποιώ πόσο δυναμικός υπήρξα μέσα στην αφέλειά μου. Ήθελα πάντα να γνωρίζω, να ανακαλύπτω και να βιώνω κάτι διαφορετικό, κάτι που θα με πιέσει και θα με «μεγαλώσει», πάση θυσία. Νομίζω, εξελικτικά κάνω πιο συνετές κινήσεις χωρίς να με συνεπαίρνει πια το άγνωστο. Δεν ήμουν ποτέ ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στις γνώμες των άλλων. Δεν ξέρω αν αντιμετωπίζω διαφορετικά τους ανθρώπους γύρω μου. Αγαπώ τους πολύ δικούς μου ανθρώπους και έρχομαι σε κόντρα μαζί τους, όσο αυτό χρειάζεται για να νιώθουμε ότι υπάρχουμε και εξελισσόμαστε μεταξύ μας. Όλα τα άλλα μου φαίνονται περιττά.

Από τα πρώτα χρόνια που μας συστήθηκες, λειτουργούσες πάντα ως «ανοιχτό βιβλίο» στις συνεντεύξεις σου και δεν μας έκρυψες ποτέ κάποια αδυναμία σου. Αυτή η έκθεση πιστεύεις ότι σου έκανε καλό ή έβλαψε τη δημόσια εικόνα σου;

Η δημόσια εικόνα μου δεν με απασχολεί καθόλου, ίσως τόσο όσο για να μην με εμποδίζει για το επόμενο βήμα μου.

Σου χρεώνεις κάποιο ελάτωμμα που κάποια στιγμή πρέπει να διορθώσεις;

Δεν νομίζω ότι ξέρω την απάντηση. Με ενδιαφέρει να εξελίσσομαι. Οπότε, κάθε περίοδο της ζωής μου αντιμετωπίζω μια άλλη πτυχή του εαυτού μου που χρειάζεται εξέλιξη.

Ας το πάμε αντίστροφα. Ποιο προτέρημα σου αναγνωρίζουν οι άλλοι ότι έχεις; Για ποιο πράγμα σε θαυμάζουν και σε αποδέχονται οι φίλοι σου;

Νομίζω ότι όσοι με αγαπούν ξέρουν πόσο πιστός είμαι στον λόγο μου και πόσο υπερπροστατευτικός μπορώ να γίνω όταν αυτό χρειαστεί.

Στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα δήλωσες ότι στο παρελθόν έχεις παντρευτεί. Ενώ γενικά είσαι ανοιχτός να μιλάς για όλα, παράλληλα είσαι και φειδωλός σε αυτά τα λίγο πιο προσωπικά ζητήματα, σπάνια κάνεις τέτοιου είδους αποκαλύψεις. Γιατί αυτή η αντίφαση;

Δεν ξέρω αν είμαι φειδωλός. Νομίζω ότι απλά δεν με ενδιαφέρει να προβάλλω πράγματα της ζωής μου.

Δεν λέω εύκολα την γνώμη μου δημόσια γιατί δεν έχω την αίσθηση ότι με αγάπησε ο κόσμος ως συμβουλάτορα, σχολιαστή της επικαιρότητας ή πολιτικό. Με την ίδια λογική δεν θα δώσω εύκολα λεπτομέρειες για οτιδήποτε ζω καθημερινά στον χώρο μου.

Δεν νιώθω ότι λειτουργώ προστατευτικά απέναντι στην προσωπική μου ζωή όμως. Ίσως δεν είναι προτεραιότητα μου. Όμως με αυτό τον τρόπο λειτουργώ γενικότερα στη ζωή μου και όχι μόνο ως δημόσιο πρόσωπο.

«Αγάπησα απεριόριστα και έσπρωξα στα όρια τους τους γονείς μου»

Βάζεις προδιαγραφές για το ποια στοιχεία πρέπει να έχει η γυναίκα που θα γίνει ο άνθρωπός σου;

Δεν έχω κανέναν κανόνα σε οτιδήποτε έχει να μου φέρει το μέλλον, είτε είναι άνθρωπος, είτε είναι κατάσταση.

Είσαι ζωηρός και απρόβλεπτος ή υπομονετικός και εύκολος στην συμβίωση;

Λειτουργώ ανάλογα. Δεν ξέρω τι σημαίνει να είμαι υπομονετικός σε μια συμβίωση γιατί η καθημερινότητα τα ορίζει αυτά σε μένα και δεν υπάρχει σταθερός παράγοντας. Ίσως υπάρχει μόνο ο αστάθμητος παράγοντας. Είμαι υπομονετικός και έχω κατανόηση για πολλά πράγματα αλλά συγχρόνως δεν έχω καθόλου υπομονή για πολλά άλλα πράγματα. Και όλο αυτό λειτουργεί, αν με βρεις σε μια καλή μέρα μου! (γελάει)

https://www.instagram.com/p/CGmgTwJnfdk

Έχεις κάνει πολλές τρέλες όπως έχεις πει, αλλά ποια θεωρείς την μεγαλύτερη;

Θέλω να σου απαντήσω με κάτι όμορφο αλλά δεν ξέρω τι να στριμώξω μέσα σε μια απάντηση. Κάνω τρέλες κάθε μέρα και η μία μου φαίνεται πιο δυνατή από την άλλη. Κάτι που όριζα ως τρέλα στην εφηβεία μου, το ορίζω ως κάτι αυτονόητο στο σήμερα.

Υπήρξε περίοδος που έφτασες σε τέλμα και έκανες την αυτοκριτική σου, προσπαθώντας να αλλάξεις, να λειάνεις κάποιες γωνιές του χαρακτήρα σου;

Κάθε μέρα κάνω αυτοκριτική, μα κάθε μέρα και μου αρέσει. Μ’ αρέσει να αναλύω τη μια μέρα τα πάντα γύρω μου και την επόμενη να μη σκέφτομαι τίποτα. Σε τέλμα δεν ξέρω αν έχω υπάρξει.

Έχω βρεθεί στιγμιαία σε αδιέξοδα, που χρησιμοποίησα για να ανοίξω νέες πόρτες. Νομίζω ότι είμαι καλός στο να μετατρέπω κάτι αρνητικό, σε κάτι θετικό. Είναι το χόμπι μου.

Ποιος ή ποια καλεσμένη σου έκανε εντύπωση γιατί απέναντί σου έβγαλε έναν διαφορετικό χαρακτήρα από αυτόν που πίστευες ότι είχε;

Καθόλου διπλωματικά θέλω να σου πω ότι ο καθένας ξεχωριστά μου δίνει κάτι διαφορετικό από αυτό που γνώριζα πριν την έναρξη της εκπομπής. Την στιγμή του show δεν με συνεπαίρνει τίποτα άλλο πέρα από την ίδια την στιγμή, την πολύτιμη στιγμή που θα παίξω, θα γελάσω και θα συζητήσω με τον άνθρωπο που έχω απέναντι μου. Νομίζω ότι είμαι το ίδιο ενθουσιασμένος με κάθε έναν ξεχωριστά και για διαφορετικούς λόγους. Είναι και δικό μου trip αυτό. Απολαμβάνω την κάθε φάση και αντιμετωπίζω με την ίδια ειλικρίνεια και τον ίδιο ενθουσιασμό.

Έχεις ζητήσει για κάποιο λόγο μία «συγγνώμη» από τους γονείς σου και για ποιο λόγο κάποια στιγμή τους είπες «ευχαριστώ»;

Για όλα και για τίποτα τους ζήτησα συγγνώμη.

Όμως, το ίδιο έκαναν και αυτοί με μένα και γι’ αυτό τους ευχαριστώ. Και νομίζω ότι με ευχαριστούν κι αυτοί. Γιατί αγαπιόμαστε όσο τίποτα και γιατί βοηθήσαμε στην εξέλιξη όλων μας. Και είμαστε εδώ να το χαρούμε. Να χαρούμε τη ζωή.

Σε τι σε έχει βοηθήσει το «Night Out»; Σου έχει «ξεκλειδώσει» κάποια στοιχεία του χαρακτήρα σου που εσύ ο ίδιος δεν γνώριζες ότι είχες;

Το «Night Out» μου δίνει την ευκαιρία να βιώνω την παραγωγική διαδικασία ενός πλήρες night show-talk show. Αυτό με έχει συνεπάρει. Είναι μια διαδικασία εντελώς διαφορετική από αυτή της μυθοπλασίας. Το αγάπησα γιατί συνειδητοποίησα πόση αγάπη έχω να δώσω σε ανθρώπους. Ανθρώπους που εμφανίζονται ως καλεσμένοι μου. Ανθρώπους που πολλές φορές δεν γνωρίζω καν προσωπικά. Ακόμα και με αυτούς που έχω προσωπική σχέση και έρχονται ως καλεσμένοι, είναι σαν να τους γνωρίζω για πρώτη φορά. Τους ανακαλύπτω και τους προσεγγίζω με έναν διαφορετικό τρόπο.

https://www.instagram.com/p/CoreFiTojBg

Είναι η μαγεία της στιγμής. Ίσως το «Night Out» παραλλάσσει και μένα τον ίδιο για αυτή την μια ώρα και δέκα λεπτά που διαρκεί το show. Όλα έχουν μια διαφορετική ενέργεια, νιώθω οικοδεσπότης σε «πλήρη φόρμα» και μου αρέσει πολύ που μου δίνεται η ευκαιρία να φροντίζω μια τηλεοπτική εμφάνιση ενός ανθρώπου που μου δίνει την χαρά και μου κάνει την τιμή να τον υποδέχομαι ως καλεσμένο σε μια ψυχαγωγική εκπομπή που δημιούργησα από το μηδέν με την παρέα μου, την ομάδα μου. Το «Night Out» για μένα, είναι μια «οικογενειακή υπόθεση» και εγώ είμαι παρόν για να δώσω το 110% μου.