Σαν ηρωίδα αρχαίας τραγωδίας: Η Μαρία Πρωτόπαππα στον Σασμό «λύγισε» το κοινό και έκανε σπάνιο ρεκόρ

Κατερίνα Μπούσιου
Σαν ηρωίδα αρχαίας τραγωδίας: Η Μαρία Πρωτόπαππα στον Σασμό «λύγισε» το κοινό και έκανε σπάνιο ρεκόρ

Ο βουβός πόνος, το βλέμμα και ο αριστοτεχνικός τρόπος με τον οποίο δέχτηκε το νέο χτύπημα της μοίρας στον Σασμό η Μαρία Πρωτόπαππα ως Μαρίνα,  ενθουσίασε το κοινό δημιουργώντας μία σπάνια επίδοση στο Twitter.

«Έσπασε» τα κοντέρ στο Twitter η Μαρία Πρωτόπαππα σε μία από τις συγκλονιστικότερες ερμηνείες ηθοποιού στον Σασμό από την αρχή της πρώτης σεζόν.

Θύμισε την Αντιγόνη του Ανούιγ που και η ίδια έχει υποδυθεί θεατρικά και προκάλεσε ενθουσιασμό στo κοινό με όλη την αντίδρασή της την ώρα της δολοφονικής επίθεσης στον άντρα της ζωής της. Ερμηνεία για Όσκαρ και τώρα όλοι της ζητούν να εκδικηθεί τον Ευθύμη. Η ηθοποιός μας είχε προϊδεάσει με ανάρτησή της για την εξέλιξη του ρόλου της.

https://www.instagram.com/p/CkOc2BRK2xC

Η δεύτερη Μαρία που μας συγκινεί φέτος τηλεοπτικά

Μετά τη Μαρία Καβογιάννη στον Maestro, η Μαρία Πρωτόπαππα είναι η δεύτερη ηθοποιός που δίνει δραματουργικό ρεσιτάλ με την τηλεοπτική ερμηνεία της στον Σασμό. Και αυτό είναι μία ευτυχής συγκυρία για την ελληνική τηλεόραση. Να βλέπουμε ηθοποιούς με θεατρικό εύρος σε σειρές μυθοπλασίας.

Η σιωπή της με τον βουβό δράμα της, έκανε πάταγο. Ο τρόπος, οι χειρονομίες και το βλέμμα την ώρα που ο Αντώνης της δίνει τον αγώνα για τη ζωή του στην εντατική, ήταν υποκριτικά, υποδειγματικός. Έχει χάσει ήδη τον πρώτο της σύζυγο, τον γιο της και τώρα κινδυνεύει ο μόνος άντρας που της στάθηκε δίπλα της σε όλα.

Το Twitter της απέδωσε (και λόγω της χθεσινής συγκυρίας) Όσκαρ ερμηνείας. Και η σειρά τερμάτισε στη 2η θέση ως trend αλλά όλα σχεδόν τα σχόλια ήταν αφιερωμένα σε εκείνη. Πράγμα σπάνιο.

sasmostwitter.JPG

Και μάλιστα με ενθουσιασμό όπως θα δεις και στη photo gallery που ακολουθεί.

Η ίδια η ηθοποιός φαίνεται πως είχε σοκαριστεί βλέποντας τις εξελίξεις του ρόλου της και μας το είχε δείξει με την ανάρτησή της στο προφίλ της στο Instagram. Προϊδεάζοντάς μας για όσα θα βλέπαμε χθες.

https://www.instagram.com/p/CpqDIdToZtX

Στο σημερινό επεισόδιο όπως μας έδειξε και το τρέιλερ, λυγίζει όταν μαθαίνει πως ο Αντώνης μπήκε μπροστά για να προστατέψει την ίδια από τη σφαίρα.

Οι συνειρμοί δεν αργούν να γίνουν. Πρώτα από όλα με την ανθοδέσμη που της είχε στείλει ο Ευθύμης πριν τον γάμο και δεύτερον με το δώρο που θα λάβει από εκείνον για την ταχεία ανάρρωση του αστυνόμου.

Ο Παύλος κάνει μία δυναμική επίσκεψη στον Ευθύμη και με την απειλή όπλου του ζητά να του πει την αλήθεια. Με όπλο όμως θα τον σημαδέψει και η Μαρίνα, όπως ήδη σου έχουμε πει αποκλειστικά.

Αστέρης και Αργυρώ χωρίζουν ξανά στον Σασμό και η Μαρίνα παίρνει εκδίκηση για τον Αντώνη

Αλλά δεν θα είναι ικανή να τον σκοτώσει. Το πώς έχει φιλοσοφήσει τον ρόλο της και το νόημα στις πράξεις της το είχε πει και σε μία προ μηνών συνέντευξή της στην εφημερίδα «Καθημερινή»: «Η Μαρίνα έχει τη δύναμη της καρδιάς της, την αγάπη. Και ένα αίσθημα δικαίου που ακόμη και να μπερδεύεται, το ξαναβρίσκει».

Το αίσθημα του δικαίου όμως δεν θα λειτουργήσει με τα όπλα.