H Brooke Shields κάνει ντοκιμαντέρ τη ζωή της: Από cover girl στη μοναξιά και την παρενόχληση

H Brooke Shields κάνει ντοκιμαντέρ τη ζωή της: Από cover girl στη μοναξιά και την παρενόχληση

 (AP Photo/Chris Pizzello)

Invision

Η ηθοποιός τολμά να πει όσα δεν είπε ποτέ, για την εποχή που ήταν περιζήτητη αλλά και την εποχή που δεν είχε ανακαλύψει τη σεξουαλικότητά της.  

Στις 8 Μαρτίου, η Brooke Shields παραβρέθηκε στην ειδική βραδιά του περιοδικού ΤΙΜΕ για τις γυναίκες της χρονιάς, αλλά μόλις λίγα 24ωρα μετά επέλεξε για να μιλήσει για το μεγαλύτερο θέμα που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν ακόμη οι γυναίκες σε όποια ηλικία και αν βρίσκονται: τον φόβο να μιλήσουν για την σεξουαλική παρενόχληση ή τον βιασμό που έχουν υποστεί.

Η ίδια αποφάσισε έστω και με καθυστέρηση 3 δεκαετιών να μιλήσει στο περιοδικό People για όσα έζησε, αλλά κυρίως για όσα θα περιλαμβάνει το δύο επεισοδίων ντοκιμαντέρ που θα μιλά για τη ζωή της.

https://www.instagram.com/p/CpzyWc1OLJN

«Φοβόμουν ότι δεν θα έβρισκα πουθενά δουλειά»

Το κορίτσι που σε ηλικία 16 ετών πρωταγωνιστούσε στην «Γαλάζια Λίμνη» και της ανοίγονταν διάπλατα οι πόρτες του Hollywood, έζησε εκτός από τη δόξα και την σκληρή πλευρά της showbiz.

Ο τίτλος της συνέντευξής της στο περιοδικό People που κυκλοφορεί είναι ενδεικτικός: «Είναι θαύμα ότι ζω». Και δεν αναφέρεται μόνο στην σεξουαλική παρενόχληση την οποία είχει υποστεί. Αλλά και το πως άργησε να καταλάβει τον εαυτό της και να ανακαλύψει τη γυναικεία της φύση: «Πάντα είχα ένα αίσθημα αποσύνδεσης από το σώμα μου, από τη σεξουαλικότητά μου. Ήμουν κυρίως το κορίτσι του εξωφύλλου. Και ήταν εύκολο να κλειστώ στον εαυτό μου, ήμουν πολύ καλή σε αυτό».

https://www.instagram.com/p/Cpxfn9VM_i2

Η συνέντευξη προηγείται του ντοκιμαντέρ στο Hulu που κάνει πρεμιέρα στις 3 Απριλίου «Brooke Shields: pretty baby» που είναι στην ουσία η αυτοβιογραφία της.

Εκεί η 57χρονη σταρ, αποκαλύπτει και αυτά που λέει στο περιοδικό για το ραντεβού της με ένα παραγωγό του Hollywood. «Νόμιζα ότι θα μου έδινε δουλειά. Κάποια στιγμή μου είπε να κάνουμε μία στάση στο ξενοδοχείο του για να κάνει ένα τηλεφώνημα και όταν φτάσαμε με παρενόχλησε σεξουαλικά. Δεν μπορούσα να μιλήσω. Είχα παγώσει».


Παραδέχτηκε πως τότε ήταν αδύνατον να το πει δημόσια και να μοιραστεί την δυσάρεστη εμπειρία της γιατί «Φοβόμουν ότι δεν θα έβρισκα ποτέ ξανά δουλειά» όπως λέει χαρακτηριστικά.

Η Shields μίλησε ακόμη και για την εποχή που άκουγε κριτική από όλους για όσα έκανε, ενώ για την καθυστέρηση να μιλήσει και να ανοιχτεί για όσα είχε υποστεί λέει πως: «Ο καθένας διαχειρίζεται το προσωπικό του τραύμα με διαφορετικό χρονοδιάγραμμα. Θέλω να εμπνεύσω τις γυναίκες και θα είμαι υπέρμαχος στην προσπάθεια για να καταφέρουν να πουν την αλήθεια».