Τέμπη: Η αγνοούμενη Εριέττα, ο 20χρονος στην εντατική και η κίνηση για τη μνήμη της Ιφιγένειας

Τέμπη: Η αγνοούμενη Εριέττα, ο 20χρονος στην εντατική και η κίνηση για τη μνήμη της Ιφιγένειας

«Το μόνο που μας δίνει χαμόγελο είναι η μπέμπα, την οποία θα βαφτίσουμε Ιφιγένεια».

Δεκαέξι ολόκληρες ημέρες έχουν περάσει από την τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου και η χώρα μας παραμένει βυθισμένη στο πένθος.

Οι εξελίξεις για τα αίτια της φονικής σύγκρουσης των δύο τρένων είναι σοκαριστικές και καθημερινά ακούμε συγκλονιστικές περιγραφές διασωθέντων καθώς και συγγενών τους. Την ίδια ώρα συγκινούν τα μηνύματα όσων έχασαν δικούς τους ανθρώπους στο δρομολόγιο που έκοψε τόσο άδικα το νήμα της ζωής 57 ανθρώπων.

Η Εριέττα που δεν βρέθηκε ποτέ

Ένα κορίτσι από τη Βόρεια Ελλάδα, η Εριέττα, εξακολουθεί να αγνοείται, 16 ημέρες μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Μαρτυρικές ώρες ζει η οικογένεια της νεαρής φοιτήτριας, που σε αντίθεση με τους άλλους τραγικούς γονείς που μπόρεσαν να κηδέψουν και να θρηνήσουν τα παιδιά τους, εξακολουθούν να αναζητούν το κορίτσι τους, που χάθηκε με τραγικό και άδικο τρόπο στο δυστύχημα που βύθισε την κοινωνία μας σε εθνικό πένθος.

Από το DNA που ελήφθη από συγγενή της άτυχης κοπέλας για την ταυτοποίηση της σορού της ως επιβάτη της μοιραίας αμαξοστοιχίας, δεν έχει προκύψει ακόμη αντιστοίχιση. Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, η νεαρή κοπέλα είχε βγάλει στο όνομά της δύο εισιτήρια όταν επιβιβάστηκε στο δεύτερο βαγόνι. Λίγο αργότερα μίλησε με τη μητέρα της και ξεκίνησε το ταξίδι της με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, καθώς σπούδασε στην αρχιτεκτονική του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, η φοιτήτρια ταξίδευε μαζί με τη φίλη της, η οποία ταυτοποιήθηκε ως νεκρή. Φίλη της αγνοούμενης φοιτήτριας μιλώντας στο Star δήλωσε πως η Εριέττα βρισκόταν στο δεύτερο βαγόνι του μοιραίου τρένου.

«Ήταν μαζί με άλλο ένα φιλικό ζευγάρι στην ηλικία της. Τα παιδιά δεν επέζησαν. Εξαρχής δεν υπήρχε το όνομά της στη λίστα των νοσοκομείων. Δεν μπορείς να το πιστέψεις ότι χάθηκε με αυτόν τον τρόπο», ανέφερε η φίλη της 23χρονης.

Άκαρπες παραμένουν οι προσπάθειες των αστυνομικών διαφόρων υπηρεσιών να ταυτοποιήσουν το DNA των γονιών της με κάποιο από τα 108 δείγματα που βρέθηκαν στο σημείο της εθνικής τραγωδίας.

«Δεν βρέθηκε η κοπέλα που αναζητείται, δεν έχουμε σορό», είπε πριν λίγες ημέρες η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή, μιλώντας στο MEGA.

Και πρόσθεσε: «Αν βρέθηκαν άνθρωποι στο σημείο της έκρηξης, σαφώς θα μπορούσαν και να μην βρεθούν στοιχεία από εκείνους. Η θερμοκρασία που αναπτύχθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Πυροσβεστικής, στο σημείο που η φλόγα ήταν λευκή, ήταν περίπου 1.000-1.100 βαθμούς Κελσίου. Οπότε μπορείτε να καταλάβετε ότι όποιος βρέθηκε σε εκείνο το σημείο, θα μπορεί και να μην βρεθεί».

Eξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή του ο 20χρονος Γεράσιμος

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας παραμένει μέχρι και σήμερα ο εικοσάχρονος Γεράσιμος ο οποίος επέβαινε στο Intercity 62. O φοιτητής από το Βόλο δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, με τους γιατρούς να τονίζουν τη σοβαρότητα της κατάστασής του.

Στο πλευρό του βρίσκεται διαρκώς η οικογένειά του η οποία προσεύχεται να βγει νικητής από αυτή τη μεγάλη περιπέτεια. Ο 20χρονος είναι ο μοναδικός επιβάτης του πρώτου βαγονιού, ο οποίος εκσφενδονίστηκε κυριολεκτικά από το παράθυρο του βαγονιού την ώρα της σύγκρουσης. Τον νεαρό βρήκαν αρκετά μέτρα μακριά από το τρένο οι διασώστες και διαπίστωσαν πως έφερε βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις εξαιτίας της πτώσης.

Από το «πάμε κι όπου βγει» στο «πάτα πάνω μου για να βγεις»- O ήρωας Μιχάλης Κλάψης στα Τέμπη

Σύμφωνα με το Mega, οι γονείς του 20χρονου θέλησαν να πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους προσεύχονται για τον γιο τους και για όλα τα μηνύματα που δέχονται. Οι γιατροί, όπως ανέφεραν οι γονείς του φοιτητή, είναι «άγγελοι» και η κατάστασή του είναι στα χέρια της Παναγίας. Οι γονείς του Γεράσιμου παραμένουν νυχθημερόν στη ΜΕΘ του γενικού νοσοκομείο Λάρισας, ελπίζοντας σε ένα θαύμα.

Η αδερφή της άτυχης Ιφιγένειας συγκίνησε το πανελλήνιο

Ένα από τα θύματα της εθνικής τραγωδίας ήταν και η 23χρονη Ιφιγένεια Μήτσκα. Το νεαρό κορίτσι από τα Γιαννιτσά επέβαινε στο μοιραίο τρένο με τον σύντροφό της. Το αγόρι της απεγκλωβίστηκε από τους διασώστες και τους εκλιπαρούσε να επιστρέψουν για να βοηθήσουν την κοπέλα του.

Δυστυχώς η 23χρονη δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και ταυτοποιήθηκε νεκρή. Ως νύφη την αποχαιρέτησαν οι συγγενείς και οι φίλες της αδυνατώντας να πιστέψουν πως δεν θα ξαναδούν ποτέ την αγαπημένη τους Ιφιγένεια.

«Ξεχειλίζει η θλίψη και η οργή. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, είμαστε σίγουροι ότι θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που αναλογούν. Οι οικογένειες των θυμάτων περιμένουν μία ειλικρινή συγγνώμη την οποία δεν έχουν ακούσει», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης κοπέλας.

Η αδερφή της άτυχης Ιφιγένειας, Χριστίνα μίλησε στο Πρωινό και αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που βιώνει τόσο η ίδια, όσο και η οικογένειά της. Η ίδια αποκάλυψε παράλληλα πως θα δώσει το όνομα της Ιφιγένειας στη δύο μηνών κόρη της.

«Το μωρό μου είναι δύο μηνών. Δυστυχώς θρηνούμε ακόμη για την Ιφιγένεια και δεν θα σταματήσουμε να θρηνούμε. Ως οικογένεια αυτό που ζητάμε είναι να τιμωρηθούν όλοι για να δικαιωθεί η ψυχή της Ιφιγένειας, να ηρεμήσει… Το κενό της δεν το καλύπτει τίποτα δυστυχώς… Θα τη θυμόμαστε…. Η Ιφιγένεια ήταν το πιο γλυκό χαμόγελο των Γιαννιτσών. Είχαμε έναν χρόνο διαφορά. Έχω ακόμα έναν αδελφό. Για το δυστύχημα μάθαμε από τον αδελφό του συντρόφου της Ιφιγένειας μία ώρα μετά. Μας πήρε τηλέφωνο και μας είπε ότι το τρένο που βρίσκονταν η Ιφιγένεια και ο σύντροφός της εκτροχιάστηκαν, ότι έμαθε τα νέα για τον αδελφό του, αλλά για την Ιφιγένεια δεν ήξερε και την ψάχνουν. Οι γονείς μου πήγαν το πρωί από τα Γιαννιτσά στα Τέμπη. Εμείς μάθαμε ότι η Ιφιγένεια δεν τα κατάφερε τρεις μέρες μετά, από το dna. Η ζωή μας δεν έχει αλλάξει, πονάει πολύ. Το μόνο που μας δίνει χαμόγελο είναι η μπέμπα, την οποία θα βαφτίσουμε Ιφιγένεια», είπε συγκινημένη η Χριστίνα Μήτσκα, η οποία πρόσθεσε ότι τα χρήματα που θα δοθούν ως αποζημίωση στην οικογένεια, δεν θα φέρουν πίσω την αδελφή της.

Πηγή κεντρικής: apimages.com