Το μεγάλο λάθος της παραγωγής του Survivor δεν ήταν η μη ενημέρωση των παικτών για τα Τέμπη

Το μεγάλο λάθος της παραγωγής του Survivor δεν ήταν η μη ενημέρωση των παικτών για τα Τέμπη

Από χθες, μετά και τις δηλώσεις της Χριστίνας Κεφαλά, κανείς δεν ξέρει με σιγουριά το τι γνωρίζουν οι παίκτες που βρίσκονται τους τελευταίους δύο μήνες στο Survivor και στον Άγιο Δομίνικο, για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Μεγάλη ήταν η κριτική που δέχτηκε και ο ΣΚΑΙ για την απόφαση να προλάβει το Survivor την Παρασκευή και το Σάββατο, εν μέσω τριήμερου εθνικού πένθους κι ενώ λάμβαναν ακόμα χώρα οι κηδείες των νεαρών παιδιών που βρήκαν τον θάνατο στα Τέμπη.

«Κάνουν ό,τι μπορούν όλοι τους για να επιστρέψουμε σε αυτή τη χαζοχαρούμενη κανονικότητα μην ξεχνάμε ότι στο τριήμερο πένθος έπαιζε Survivor», είχε πει χαρακτηριστικά ο Αντώνης Κανάκης από το Ράδιο Αρβύλα στο ξέσπασμά του σε εκείνη την πρώτη εκπομπή μετά τα Τέμπη.

Ξέρουν οι παίκτες για τα Τέμπη;

Ξέρουμε γιατί αυτό είδαμε, πως οι παίκτες του ελληνικού και του τούρκικου Survivor είχαν πληροφορηθεί τα νέα για τον φονικό σεισμό στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας:

Στους παίκτες του τούρκικου Survivor, ο Ατζούν είχε πει:

«Έγινε ένας μεγάλος σεισμός στο Καχραμανμαράς στη χώρα μας. Μιλήσαμε με τις οικογένειές σας. Δεν υπάρχουν θύματα στους στενούς σας συγγενείς. Ωστόσο, είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση ως χώρα. Κάνουμε ένα διάλειμμα από τα γυρίσματα. Θα σας πάμε σπίτι. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε την περιοχή του σεισμού. Ζούμε σε μια δύσκολη περίοδο. Δεν θέλω να μιλήσω πολύ. Μπορείτε να μιλήσετε με όποιον θέλετε. Ο Θεός να μας βοηθήσει».

Τα πρώτα εικοσιτετράωρα μετά το δυστύχημα με τα τρένα στα Τέμπη, είχε υπάρξει η πληροφορία πως η εταιρεία παραγωγής μίλησε πρώτα με τις οικογένειες των παικτών και έπειτα ενημερώθηκαν οι παίκτες ότι κανείς δεν έχει χάσει κάποιον φίλο ή συγγενή.

Άλλα υποστηρίζει η Κεφαλά

Μετά την αποχώρησή της και στη συνέντευξη που έδωσε, η Χριστίνα Κεφαλά αποκάλυψε πως οι παίκτες δεν ενημερώθηκαν ποτέ για το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Η ίδια έμαθε για το δυστύχημα όταν πια πήρε το κινητό της στα χέρια της.

«Αρχικά να σας πω για το δυσάρεστο συμβάν που έγινε στα Τέμπη, ότι εμείς οι παίκτες δεν ήμασταν ενημερωμένοι. Εγώ ενημερώθηκα δύο μέρες πριν πετάξω για Ελλάδα.

Ξέρουμε ότι δε γίνεται να πάρουμε κινητό μέχρι να παίξει το επεισόδιο και να επικοινωνήσουμε με τους δικούς μας ανθρώπους.Εγώ παιδιά προσωπικά όταν αποχώρησα το πρώτο πράγμα που έλεγα είναι αν είναι όλα καλά στην Ελλάδα, αν είναι καλά οι δικοί μου, ζήταγα επανειλημμένες φορές να μου δώσουν ένα τηλέφωνο για να μιλήσω στην οικογένειά μου να δω ότι είναι όλα καλά αλλά δεν μπορούσα να μιλήσω.

Τελικά είδα ότι το ένστικτό μου βγήκε αληθινό και πριν την αποχώρηση μου, δύο μέρες πριν να ξέρετε έβλεπα εφιάλτες, δεν κοιμόμουνα, γι’ αυτό ήμουνα και πολύ down ψυχολογικά και είδα ότι όλα είχαν βγει τελικά αληθινά λυπάμαι πάρα πολύ στεναχωριέμαι παρά πολύ», είπε η Κεφαλά και έπειτα ακολούθησε ο James Καφετζής, ο οποίος υποστήριξε πως ο Αντζούν δεν ήθελε να μιλήσει για τα Τέμπη για να μην χαλάσει το παιχνίδι.

«Ρώτησα πρόσφατα έναν παίκτη που αποχώρησε από το παιχνίδι και μου είπε ότι δεν τους είπαν τίποτα, το οποίο είναι πάρα πολύ λυπηρό. Μπορεί να γνώριζαν κάποιον που ήταν εκεί. Ο Ατζούν δεν είπε για την τραγωδία στους παίκτες για να μη χαλάσει το παιχνίδι». αποκάλυψε ο Τζέιμς Καφετζής.

Το λάθος της παραγωγής:

Μικρή σημασία έχει αυτή την ώρα το αν έχουν ή όχι ενημερωθεί οι παίκτες για όσα συνέβησαν. Αυτό που ο τηλεθεατής βλέπει είναι πως δεν υπήρξε ενημέρωση. Τουλάχιστον δεν είδαμε τους παίκτες να μαθαίνουν τα νέα όπως συνέβη στο τούρκικο Survivor με τους σεισμούς. Αντίθετα, εν μέσω πένθους ασχοληθήκαμε με την Ελευθερία Ελευθερίου, το τι είπε στον Στάθη Σχίζα και πώς ο ίδιος αναγκάστηκε να αποχωρήσει οικειοθελώς. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Γιώργος Λιανός μοίραζε τριαντάφυλλα στις παίκτριες του Survivor για τη γιορτή της Γυναίκας.

«Σήμερα είναι η ημέρα της γυναίκας και θα πρέπει να τιμήσουμε τα κορίτσια που έχουμε στην παρέα μας», είπε ο Λιανός κρατώντας κόκκινα τριαντάφυλλα και οι παίκτριες δεν έκρυβαν τη χαρά τους.

Ναι, ίσως έχει δίκιο ο James πως το παιχνίδι δεν θα ήταν ίδιο μετά την ανακοίνωση του τι συνέβη στα Τέμπη αλλά ήταν αναγκαίο για τις προσωπικότητες των all star παικτών να ξέρουν πώς δρουν ενώ ο κόσμος... καίγεται και άνθρωποι χάνονται.

Οι Ράδιο Αρβύλα και ο Κανάκης έγιναν Νο1 trend στο Twitter αλλά το κοινό είναι διχασμένο