Χριστόφορος Παπακαλιάτης: «Υπήρχαν εμμονικοί θαυμαστές που άνοιγαν τα σκουπίδια του σπιτιού μου»

Κατερίνα Μπούσιου
Χριστόφορος Παπακαλιάτης: «Υπήρχαν εμμονικοί θαυμαστές που άνοιγαν τα σκουπίδια του σπιτιού μου»

Εδώ και λίγες ημέρες ο Maestro έκανε και παγκόσμια πρεμιέρα στο Netflix και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης έκανε αποκαλύψεις για το μέλλον του. 

Με την χαρά της παγκόσμιας επίσημης προβολής του «Maestro» από το Netflix, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης έδωσε και την πρώτη του συνέντευξη αποκαλύπτοντας πολλά για το παρελθόν, τις εμμονικές θαυμάστριές του, τον έρωτα αλλά και για την οριστική του απόφαση μετά τον δεύτερο κύκλο της σειράς να εγκαταλείψει την τηλεόραση.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ωστόσο σχολίασε και τον λόγο που την εποχή του #Μetoo επέλεξε τον δρόμο της σιωπής και τι είναι αυτό που πραγματικά τον ενόχλησε.

https://www.instagram.com/p/Cp-mDqYpUjo

«Οι stalker και τα σκουπίδια»

Ο σεναριογράφος, ηθοποιός και σκηνοθέτης βρίσκεται αυτές τις ημέρες στις ΗΠΑ, για την παγκόσμια πρεμιέρα του Maestro. Και δεν σταμάτησε να κάνει repost τις αναρτήσεις των φανς του από όλο τον κόσμο που μόλις είχαν ξεκινήσει να βλέπουν τη σειρά. Όπως θα δεις και στη photo gallery που ακολουθεί τα μηνύματα ήταν από Βοστώνη, Μασσαχουσέτη, Ουάσιγκτον, Ιταλία, Γερμανία, Λονδίνο, Σουηδία αλλά και άλλες χώρες. Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης έγινε σε μία στιγμή παγκόσμιος.

Λίγο πριν βρεθεί στο Λος Άντζελες, στην πόλη όπου έμεινε δύο χρόνια για την συγγραφή αρχικά και μετά για την παγκόσμια περιοδεία της ταινίας του «Ένας άλλος κόσμος», είχε δώσει μία ιδιαίτερα διαφωτιστική συνέντευξη στην εκπομπή «Τετ α τετ» και στον Τάσο Τρύφωνος μιλώντας και για το τηλεοπτικό του μέλλον. Και όπως είπε δεν πρόκειται μετά τον δεύτερο κύκλο της σειράς να ξανακάνει τηλεόραση. Κάπου εκεί ακούστηκε και το σχόλιο του δημοσιογράφου «Ναι, καλά», ελπίζοντας όπως όλοι μας, αυτή η απόφαση να μην είναι τελεσίδικη.

Και όπως είπε ο Χριστόφορος: «Όταν τελειώσει το Maestro δεν θα ξανακάνω τηλεόραση. Με το Maestro ανακάλυψα πως έχω αλλάξει και εγώ μετά τις ταινίες και ο τρόπος που χειρίζομαι τα πράγματα δεν είναι ο τηλεοπτικός τρόπος. Είναι τρομερά χρονοβόρο, ψυχοφθόρο και κοστοβόρο».

Ο Χριστόφορος μίλησε και για την προσωπική του ζωή, λέγοντας πως και όσα γράφονταν κατά καιρούς για τους δεσμούς του ήταν κατά 85% ψέματα, ενώ δικαιολόγησε την απόφασή του να μη μιλά για αυτήν, λέγοντας πως αυτό τον βοηθούσε να ισορροπήσει καλύτερα μέσα του.

Ήταν ειλικρινής ωστόσο όταν δήλωσε πως κάποια στιγμή δεν τολμούσε να διαμαρτυρηθεί για την αναγνωρισιμότητά του, γιατί κάποια στιγμή την επεδίωξε. Εκείνο που δεν επεδίωξε ήταν οι φανατικοί θαυμαστές του που έφταναν στα άκρα την εποχή της μεγάλης του τηλεοπτικής ακμής: «Είχα stalker την εποχή του «Κλείσε τα μάτια» είχα εμμονικούς θαυμαστές. Θυμάμαι τα σκουπίδια που ήταν πάντα ανοιχτά, θυμάμαι κάμερες να ακολουθούν, έχω βιώσει δηλαδή ακραίες καταστάσεις».

Και για πρώτη φορά μίλησε για το #Μetoo αλλά και για όλες τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας την τελευταία διετία και τον λόγο που εκείνος κράτησε τις αποστάσεις του.

https://www.instagram.com/p/Cp51nybAjFD

«Δεν θεωρώ ότι είναι πράγματα τα οποία συμβαίνουν μόνο στο δικό μας χώρο και σε αυτό είμαι κάθετος. Δεν είναι ωραίο για τα νέα παιδιά και για τις οικογένειές τους να νομίζουν ότι το παιδί τους θα πάει σε αυτό το χώρο και αυτός θα είναι τόσο τοξικός. Καρκινώματα και τοξικά πράγματα υπάρχουν σε όλους τους χώρους. Τα έχασα και φυσικά έπεσα από τα σύννεφα και φυσικά σοκαρίστηκα και θορυβήθηκα για όλα όσα έγιναν εκείνη την εποχή. Για αυτό και είχα επιλέξει την απόλυτη ησυχία. Δεν μου άρεσε που για ένα - δύο χρόνια τον κάθε ηθοποιό όπου και αν πήγαινε, σε μία παράσταση σε μία δουλειά να δει, σε μία παράσταση τον ρωτούσαν για ένα συνάδελφό τους, σα να ήταν παίκτης ριάλιτι».

Μαζί με το νέο της look η Στεφανία Γουλιώτη μας έδωσε και το πρώτο πλάνο της εγκυμοσύνης της

Εντός της εβδομάδας, ο Χριστόφορος επιστρέφη από την Αμερική, καθώς αρχές Απριλίου ξεκινούν τα γυρίσματα του δεύτερου κύκλου. Ήδη οι ηθοποιοί του έχουν ξεκινήσει τις πρόβες και τις τεχνικές προετοιμασίες, όπως για παράδειγμα η Στεφανία Γουλιώτη, η τηλεοπτική Αλεξάνδρα που κυοφορεί το παιδί του Ορέστη. Στις αρχές Μαίου θα συνεχιστούν τα γυρίσματα και στους Παξούς.