H ginger Σμαράγδα Καρύδη με το νέο look ετοιμάζεται να ξεκαθαρίσει όλους τους φόνους με IQ 160

Κατερίνα Μπούσιου
H ginger Σμαράγδα Καρύδη με το νέο look ετοιμάζεται να ξεκαθαρίσει όλους τους φόνους με IQ 160

Είδαμε τα πρώτα επεισόδια της νέας σειράς IQ 160 με την Σμαράγδα Καρύδη και τον Νίκο Κουρή. Για δεύτερη φορά στην καριέρα της μετά την Ντάλια του Παρά Πέντε, η ηθοποιός κάνει μία μεγάλη αλλαγή στα μαλλιά της, λόγω της Πηνελόπης. 

Η Σμαράγδα Καρύδη μετά την επιτυχία του «Celebrity Game Night», κάνει ένα διαφορετικό comeback στην τηλεόραση με τη νέα σειρά του Star «IQ 160» μαζί με τον Νίκο Κουρή.

Για αυτό το λόγο έκανε κάποιες δραστικές αλλαγές στην εμφάνισή της και η αιτία είναι η Πηνελόπη Μουρίκη, η νέα ηρωίδα της η οποία θα έκανε την καλύτερη παρέα με την Ντάλια του Παρά Πέντε. Βασικά θα γινόταν το άλλο της μισό.

Η καθαρίστρια που βγάζει ασπροπρόσωπη την αστυνομία

Η νέα αστυκωμική σειρά όπως χαρακτηρίστηκε είναι ότι πιο διαφορετικό έχουμε δει την φετινή τηλεοπτική χρονιά. Παρόλο που κάνει πρεμιέρα 3 μήνες πριν τη λήξη της, θα αποτελέσει μία από τις καλύτερες στιγμές της Σμαράγδας Καρύδη. Το αντίπαλο δέος της Ντάλιας, αλλά στην πιο ευφυή εκδοχή της.

Η ίδια παρακολούθησε ενθουσιασμένη την δημοσιογραφική προβολή του πρώτου επεισοδίου χθες το μεσημέρι και δήλωσε αυθόρμητα μάλιστα, ενθουσιασμένη. Και κατά τη διάρκεια της άλλωστε μέσα στην αίθουσα έχοντας στο πλευρό της τον Θοδωρή Αθερίδη , δε σταμάτησε να γελά.

https://www.instagram.com/p/Cp5Rff4IQC4

Και όπως δήλωσε στη συνέχεια: «Ενθουσιαστήκαμε με τη σειρά και δεν είναι εύκολο για εμάς γιατί ξέραμε τι θα γινόταν στην υπόθεση. Παρόλα αυτά και γέλασα και είχα και αγωνία, μου άρεσε πάρα πολύ. Ο Θοδωρής ήταν δίπλα μου και μετά από τα πρώτα δέκα λεπτά μου είπε ότι είναι τέλειο!».

Το κοπλιμέντο του Θοδωρή Αθερίδη στην Σμαράγδα Καρύδη δεν ήταν ένα απλό «Σ' αγαπώ μ' αγαπάς»

Για αυτή τη σειρά η Σμαράγδα Καρύδη έκανε μία σημαντική και εμφανέστατη εδώ και δύο μήνες αλλαγή στα μαλλιά της. Και είχε από την εποχή του «Παρά πέντε» με την γνωστή περούκα που φορούσε ως Ντάλια, να κάνει τόσο μεγάλη αλλαγή. Βέβαια θα είναι μόνο για λίγο διάστημα: «Αν τελειώσουν τα γυρίσματα της σειράς δε θα παραμείνει αυτό το χρώμα, είναι πάρα πολύ δύσκολο χρώμα, έχω ταλαιπωρηθεί αρκετά, γιατί ξεβάφει. Οπότε καλοκαίρι με κόκκινα μαλλιά θα μου φεύγει όλο το χρώμα μέσα στη θάλασσα», όπως δήλωσε.

Η ηθοποιός αυτή την ginger απόχρωση την συνδύασε με ένα επίσης κόκκινο κοτλέ κοστούμι με look αλά 70's το οποίο και της ταιριάζει πολύ.

Το ίδιο ενθουσιασμένος με τη σειρά ήταν και ο συμπρωταγωνιστής της Νίκος Κουρής ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά για την συνεργασία του με την Σμαράγδα πως «Με εκείνη θα έκανα τα πάντα». Οι δυό τους είχαν συνεργαστεί και στην θεατρική παράσταση «Του Κουτρούλη ο γάμος», στην πρώτη δική της σκηνοθετική απόπειρα που είχε στεφθεί και με εμπορική επιτυχία.

Η καθαρίστρια Πηνελόπη έτοιμη για CSI

Βλέποντας το πρώτο επεισόδιο και ένα μικρό sneak preview μαζί με τους ηθοποιούς κατά την χθεσινή προβολή, δεν σου κρύβω ότι ενθουσιαστήκαμε και εμείς. Το σενάριο της Βίκυς Αλεξοπούλου προκαλεί αβίαστα το γέλιο δίχως εύκολα τεχνάσματα.

Υποδειγματική η σκηνοθεσία του Πιέρρου Ανδρακάκου και η φωτογραφία και εκτός του Νίκου Κουρή η Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, ο Ηλίας Μουλάς και η Ελίζα Σκολίδη, κάνουν ένα πολύ ωραίο team μαζί του. Δεν μένει λεπτό που να βαρεθείς και η Σμαράγδα κάνει ίσως τον καλύτερο κωμικό τηλεοπτικό ρόλο της καριέρας της. Λειτουργώντας ακόμη και κινησιολογικά, άρτια. Αυτό είναι και ένα στοιχείο που την χαρακτηρίζει θεατρικά τα τελευταία χρόνια. Έχει γίνει πολυδιάστατη σε έκφραση, κίνηση, λειτουργία πάνω στη σκηνή.

https://www.instagram.com/p/Cm1_yc3K_Ux

Στη σειρά είναι μία ροκ και ασυμβίβαστη ως φιλοσοφία μαμά. Έχει τρία παιδιά από δύο γάμους και δουλεύει ως καθαρίστρια στο τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής. Όταν ως Πηνελόπη Μουρίκη πέσει ένας φάκελος μίας υπόθεσης στα χέρια της, θα δείξει για πιο λόγο της είχαν βρει πως έχει IQ 160 και θα δώσει τη λύση στην εξυχνίαση.

Παρατηρεί και θυμάται τα πάντα και για αυτό το λόγο της κάνουν πρόταση να γίνει και επίσημα σύμβουλος της αστυνομίας. Τίθεται αρχικά θέμα συνείδησης γιατί είναι βαθιά αντιεξουσιαστικό άτομο, αλλά για χάρη των παιδιών της - και επειδή δεν θέλει να βαριέται - το τολμά.

Με αντάλλαγμα βέβαια όχι μόνο έναν καλό μισθό αλλά και να βρουν τον επί 15 χρόνια εξαφανισμένο πρώτο της σύζυγο και πατέρα της μεγάλης της κόρης.

Η σειρά θα μεταδίδεται κάθε Κυριακή στις 21.00.