«Αδικία, μεγάλη αδικία»: Η αποχώρηση του Γρηγόρη στο MasterChef έφερε θυμό στο κοινό

Μαρία Ροδίτη
«Αδικία, μεγάλη αδικία»: Η αποχώρηση του Γρηγόρη στο MasterChef έφερε θυμό στο κοινό

«Βροχή» τα σχόλια στο Twitter για την άδικη αποχώρηση του Γρηγόρη στο MasterChef και το λάθος της παραγωγής.  Ποια θα είναι η τελική 5αδα του διαγωνισμού, όπως είπε ο Γρηγόρης;

Το συμβούλιο της εβδομάδας στο MasterChef ξεκίνησε χθες (7/4) με τα αποτελέσματα της αναμέτρησης των ζευγαριών που δημιούργησε ο Γιώργος Πορφύρης στο προηγούμενο επεισόδιο, ενώ συνέχισε με δοκιμασία ασυλίας. Κάτι που δεν συνηθίζεται, καθώς – όπως είπαν και οι κριτές- πάντα μετά το συμβούλιο έχουμε ψηφοφορία, όμως χθες έγινε η ανατροπή.

Αφού, λοιπόν, ανακοινώθηκαν οι νικητές, όσοι δεν πέρασαν στους TOP14 του διαγωνισμού, ετοιμάστηκαν για δοκιμασία τυφλής γευσιγνωσίας. Η Μαρία Μπέη κυριολεκτικά «σάρωσε» και σώθηκε, ενώ ο Δημήτρης Μπέλλος και ο Στέφανος είχαν τη χειρότερη επίδοση, με αποτέλεσμα να είναι οι 2 πρώτοι υποψήφιοι προς αποχώρηση. Οι υπόλοιποι 4 είχαν την ίδια βαθμολογία, με το πρόβλημα να λύνεται με μια ακόμα δοκιμασία... αυγών. Τελικά, τρίτος υποψήφιος προς αποχώρηση βρήκε ο Γρηγόρης, που ήταν και αυτός που αποχώρησε από το MasterChef, όπως πρώτοι σε είχαμε ενημερώσει.

Μία ακόμη έκπληξη: Στο MasterChef έχουμε τελική αποχώρηση Γρηγόρη και σωτηρία των φαβορί

Η αποχώρησή του έφερε κύμα συμπαράστασης και αγάπης στο Twitter με το κοινό να τάσσεται ενάντια στην παραγωγή, που έβαλε τον Γρηγόρη να διαγωνιστεί με τραυματισμένο χέρι.

https://www.instagram.com/p/CqvtdNXozg9

Η τυφλή γευσιγνωσία, τα αυγά-μάτια και το «παλούκι» πιάτο αντιγραφής

Οι 7 «χαμένοι» από την αναμέτρηση των ζευγαριών και υποψήφιοι προς αποχώρηση, που σχημάτισε ο Γιώργος Πορφύρης στο προηγούμενο επεισόδιο, πέρασαν από τυφλή γευσιγνωσία. Οι παίκτες φόρεσαν μάσκες στο πρόσωπο, είχαν 5 λεπτά στη διάθεσή τους για να γευτούν το πιάτο που είχαν μπροστά τους (όλοι είχαν το ίδιο) και να βρουν 23 υλικά στο σύνολο. Η Μαρία Μπέη βρήκε τα περισσότερα υλικά και τη γλίτωσε ανεβαίνοντας στον εξώστη, ο Μπέλλος και ο Στέφανος τέθηκαν υποψήφιοι προς αποχώρηση, καθώς βρήκαν τα λιγότερα υλικά, ενώ οι υπόλοιποι είχαν ισοβαθμία και για να λυθεί το ζήτημα προχώρησαν σε δοκιμασία με αυγά-μάτια.

Κάπως έτσι οδηγήθηκαν ξανά στον πάγκο, όπου ο καθένας έπρεπε να μαγειρέψει 10 αυγά-μάτια. Τη χειρότερη επίδοση είχε ο Γρηγόρης συμπληρώνοντας την τριάδα υποψηφίων προς αποχώρηση με τον Μπέλλο και τον Στέφανο.

Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι ο Γρηγόρης έκανε υπερπροσπάθεια στη μαγειρική, καθώς είχε τραυματισμένο χέρι από προηγούμενη δοκιμασία. Αξιοπρεπή προσπάθεια, όμως, έκανε και στο πιάτο αντιγραφής- ένα ομολογουμένως εξαιρετικά απαιτητικό πιάτο του σεφ Γρηγόρη Κίκη- το οποίο τον οδήγησε και στην αποχώρηση από το MasterChef.

https://www.instagram.com/p/Cqv0v_0oXM1

Ειδικότερα, οι 3 υποψήφιοι έπρεπε να αντιγράψουν μια τριλογία πιάτων με τάρτα ταρτάρ λαβράκι, μαριναρισμένο ψάρι και ζεστό ψάρι, γεγονός που έκανε έξαλλο το κοινό, το οποίο θεώρησε μεγάλη αστοχία της παραγωγής να βάλει τον Γρηγόρη με τραυματισμένο χέρι να μαγειρέψει πιάτα με τόσες τεχνικές δυσκολίες. Δες παρακάτω τις αντιδράσεις στο Twitter.

Στο Survivor οι τραυματισμένοι παίκτες εξαιρούνται, στο MasterChef γιατί όχι;

Και εδώ που τα λέμε αυτή είναι η αλήθεια. Στη μαγειρική χρειάζεσαι και τα δύο χέρια αρτιμελή και θα έπρεπε η παραγωγή να έχει εξαιρέσει από τις δοκιμασίες τον Γρηγόρη. Κανένας, άλλωστε, από τους συμπαίκτες του δεν θα είχε πρόβλημα ή διαφωνία.

Στο Survivor γιατί γίνεται κάτι τέτοιο; Γιατί όταν κάποιος αδυνατεί σωματικά να αγωνιστεί και αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας, εξαιρείται από τους αγώνες; Θα έπρεπε και με τον Γρηγόρη να συμβεί αυτό, για την ισονομία της διαδικασίας και μόνο. Θα ήταν πιο σωστό η παραγωγή να τον αφήσει να αναρρώσει, μιας και αυτήν τη στιγμή αδικήθηκε ένας ταλαντούχος σεφ, που θα μπορούσε να φτάσει ψηλά στο παιχνίδι και να πραγματοποιήσει τους στόχους που δεν «έπιασε» στο προηγούμενο MasterChef.

Είναι σαν να έχει σπάσει το πόδι της διαγωνιζόμενη του GNTM και να της πουν να κάνει πασαρέλα. Γίνεται; Όχι! Η μεγαλύτερη ανταμοιβή, πάντως, του Γρηγόρη είναι η αγάπη και η συμπαράσταση του κόσμου, που όπως μπορείς να δεις στην παρακάτω gallery, ήταν τεράστια.

Ο ίδιος, πάντως, δεν έφυγε με ένα απλό «ευχαριστώ» σε όλους, αλλά προβλέποντας και την τελική πεντάδα του MasterChef. Μαρία Μπέη, Τράκας, Ηλίας, Πορφύρης και Μπέλλος είπε ότι πιστεύει πως θα φτάσουν πολύ κοντά στη νίκη. Λες να επαληθευτεί;