O Gladiator Πορφύρης έγινε ο 4ος κριτής του MasterChef αλλά έκανε 2 μεγάλα λάθη με Γρηγόρη & Μπέη

Κατερίνα Μπούσιου
O Gladiator Πορφύρης έγινε ο 4ος κριτής του MasterChef αλλά έκανε 2 μεγάλα λάθη με Γρηγόρη & Μπέη

Σε ρόλο σεναριογράφου, κριτή και project manager στο χθεσινό MasterChef ο Γιώργος Πορφύρης αλλά αντί να εξοντώσει κάποιους από τους αντιπάλους, τους δυνάμωσε περισσότερο.

Η νίκη σε ένα απλό μαγειρικό κουίζ που θύμιζε το «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» έκανε τον Γιώργο Πορφύρη απόλυτο κυρίαρχο του χθεσινού επεισοδίου του MasterChef.

Eίχε το πλεονέκτημα να δημιουργήσει 7 δυάδες παικτών για να μονομαχήσουν μεταξύ τους με εκείνον να κερδίζει το ατού της ασυλίας. Στην προσπάθειά του να εξοντώσει τους αντιπάλους, έκανε δύο λάθη που το κοινό στο Twitter εντόπισε αμέσως, αν και τον ανακήρυξε τον μεγάλο πρωταγωνιστή της φετινής τηλεοπτικής σεζόν.

https://www.instagram.com/p/CqtDb2Goq_8

Ούτε στον Σασμό τέτοιο σενάριο

Ο Γιώργος Πορφύρης από την πρώτη ημέρα που επέστρεψε στο MasterChef συγκέντρωσε πάνω του τους προβολείς. Μπήκε πολύ καλά προετοιμασμένος όχι απλά για να μαγειρέψει, αλλά για να κάνει παράλληλα τηλεοπτικά μαγειρέματα με τους συμπαίκτες του.

Αποφάσισε χθες στις δυάδες που δημιούργησε, να μας θυμίσει τους προηγούμενους διαγωνισμούς κάνοντας ένα sequel σε κόντρες. Για να στο πω απλά, δημιούργησε ένα μικρό reality ως άψογος project manager. Ακόμη και ο λόγος του έμοιαζε με σενάριο. Το είπε βέβαια ξεκάθαρα πως θα ανταποδώσει όσα του είχαν κάνει.

https://www.instagram.com/p/CqtICQFowNw

Έτσι λοιπόν έβαλε τον Δημήτρη Μπέλλο να μονομαχήσει με τον Ηλία Καζιόλι για να μας θυμίσει το παρελθόν τους, τον Στέφανο Χιλά με την Μαρία Λαζαρίδου (καθόλου δεν άρεσε αυτό στη Μαρία), έσπασε την κλίκα των νέων βάζοντας τον Θοδωρή εναντίον του Αλέξανδρου και τον Άγγελο απέναντι στον Μότο Μότο.

bellos.JPG

Έκανε όμως και δύο λάθη. Καταρχάς τον τραυματισμένο Γρηγόρη Γιαννόπουλο που στην ουσία μαγειρεύει μόνο με ένα χέρι τον έβαλε απέναντι στην Πωλίνα να μαγειρέψει κρέπες.

Ο παίκτης με πολύ μεγάλη δυσκολία και αρκετό πόνο προσπαθούσε να ανταπεξέλθει. Κάποιοι τηλεθεατές σωστά παρατήρησαν ότι θα έπρεπε να του δώσει ευκολότερη συνταγή σε πρακτικό επίπεδο. Αν και η παραγωγή θα έπρεπε να ζητήσει τη συμφωνία των άλλων παικτών για να μην μαγειρέψει καθόλου ο Γρηγόρης. Αυτό θα ήταν το δίκαιο.

grigoris.JPG

Το δεύτερο λάθος αφορούσε την Μαρία Μπέη την οποία έβαλε απέναντι από την Στέλλα. Παρόλο που μας έχει δείξει ο Γιώργος ότι θέλει να ευνοήσει τους παλιούς παίκτες μέχρι να διώξουν τους νέους, θα μπορούσε να επιλέξει άλλη δοκιμασία που το αποτέλεσμα αφορά στο μαγειρικό ταλέντο και όχι στην τύχη.

Η δοκιμασία προέβλεπε στην δική τους περίπτωση να τηγανίσουν αυγά μάτια και η πιο γρήγορη θα έβγαινε αυτόματα νικήτρια, στην προκειμένη η Στέλλα. Έτσι η Μαρία τέθηκε αυτόματα η πρώτη υποψήφια προς αποχώρηση, για πέντε δευτερόλεπτα αργοπορίας και όχι γιατί δεν μαγείρεψε καλά.

Τους υπόλοιπους 6 νικητές και τους 6 ηττημένους (οι οποίοι θα μαγειρέψουν στην διαδικασία αποχώρησης μαζί με την Μαρία) σε αυτή την πρωτότυπη δοκιμασία που γίνεται για πρώτη φορά στον διαγωνισμό, θα τους μάθουμε σήμερα.

Για να σου δώσουμε πάντως μία πρώτη εικόνα για το τι θα συμβεί, η Μαρία δεν αποχωρεί αύριο από τον διαγωνισμό. Ούτε τα φαβορί Ηλίας, Μπέλλος, Τράκας και Αλέξανδρος.

Το Twitter αναγνώρισε στον Γιώργο Πορφύρη την κυριαρχία του και κυρίως το χιούμορ με το οποίο αντιμετώπισε την όλη διαδικασία. Κάποιοι πρότειναν να γίνει παρουσιαστής ή ο 4ος κριτής του διαγωνισμού. Και γιατί όχι;