Ο Χρήστος Λούλης είπε συγγνώμη στη Ζέτα Μακρυπούλια απλά και ποιητικά: με ένα γράμμα!

Ο Χρήστος Λούλης είπε συγγνώμη στη Ζέτα Μακρυπούλια απλά και ποιητικά: με ένα γράμμα!

Ο Χρήστος Λούλης αποκάλυψε τον ευρηματικό τρόπο με τον οποίο ζήτησε συγγνώμη από τη Ζέτα Μακρυπούλια και κάπως μας συγκίνησε.

Στην παράσταση «Μια νύχτα στην Επίδαυρο» του Νίκου Καραθάνου, ακόμα και η διανομή κατά αλφαβητική σειρά βρήκε τον Χρήστο Λούλη και τη Ζέτα Μακρυπούλια δίπλα δίπλα.

Αυτή συνεργασία Λούλη- Μακρυπούλια, έκανε και τον Γιώργο Λιάγκα να επαναφέρει στη μνήμη του ηθοποιού το παρελθόν, με την περιβόητη εκείνη δήλωση προ 18 ετών, μια δήλωση που μάλλον θα τον «κυνηγάει» μια ζωή.

Τι είχε πει ο Χρήστος Λούλης για τη Ζέτα το 2011:

«Έχω παίξει σε παραστάσεις και σίριαλ με ερασιτέχνες, με τεχνικούς που έκαναν μια σκηνή, με ένα παιδί και με ένα σκυλί. Τι σημαίνει αυτό; Ότι είναι ηθοποιοί; Είναι μια όμορφη γυναίκα, την οποία την ξέρει ο κόσμος εδώ και πολλά χρόνια, είναι πολύ χαριτωμένη και κάνει αυτό που κάνει μια χαρά. Δεν κάνουμε, όμως, το ίδιο πράγμα», είχε πει ο 29χρονος τότε Λούλης με τη Μακρυπούλια να απαντά με καθυστέρηση οκτώ ετών τότε, το 2019.

«Έγινε ένα τεράστιο σίριαλ όλο αυτό με τον Χρήστο Λούλη και η αλήθεια είναι ότι δεν έχω απαντήσει ποτέ. Ούτε τώρα θα το ανοίξω και πολύ.

Αλλά θέλω να πω, ότι εν μέρει σε κάποια πράγματα, καταλαβαίνω τι ήθελε να πει. Καταλαβαίνω τι εννοεί. Γιατί δυστυχώς, όπως και να το κάνουμε, οι ταμπέλες υπάρχουν και η διαφορετικότητα υπάρχει.

Εκείνον τον πήγε η ζωή σε ένα διαφορετικό είδος θεάτρου. Έχει μείνει σε αυτό και δουλεύει με έναν συγκεκριμένο τρόπο που δεν δουλεύουμε έτσι εμείς. Αυτό δεν κάνει τον έναν ηθοποιό και τον άλλο όχι. Αλλά νομίζω εννοούσε αυτό. Ήταν και μια εποχή πολύ τρελή.

Δεν τον έχω συναντήσει και ποτέ από κοντά. Δε μπορώ να πιστέψω ότι έχει κάτι προσωπικό», είχε απαντήσει με τρομερή ανωτερότητα η Ζέτα.

Στα χρόνια που ακολούθησαν ο Λούλης μίλησε δημόσια για το λάθος που έκανε για τη Ζέτα και το 2020 όταν χαρακτήρισε άγαρμπη τη δήλωσή του.

Ήμουν αλλαζόνας. Ήταν αλαζονικό από μέρους μου. Το μετάνιωσα γιατί ήταν άδικο και γι’ αυτήν και για εμένα. Μετάνιωσα που το σκέφτηκα. Έχω όμως ελαφρυντικό, ήμουν σε μία φάση της ζωής μου που δεν ήμουν καθόλου καλά. Ήμουν φαντάρος και έκανα 12 ώρες σκοπιά την ημέρα. Ήμουν 29 χρονών και δίπλα μου είχα 20άρηδες που ήταν βύσματα και τρέχανε και εγώ ήμουν σε μια σκοπιά όλη τη μέρα. Εκείνη την περίοδο έδωσα μια συνέντευξη και έπρεπε με κάποιο τρόπο να νιώσω πάρα πολύ καλά για τον εαυτό μου.Με αυτόν τον άγαρμπο τρόπο ήθελα να δώσω σε εμένα πόντους και είπα αυτό το άγαρμπο πράγμα, που δεν υπήρχε κανένας λόγος να το πει κανείς. Δεν θα με πείραζε αν ήταν η Ζέτα Μακρυπούλια σε θεατρικό έργο μαζί μου. Θα κοιτούσα άλλα πράγματα, τον ρόλο, το σκηνοθέτη", είπε το 2020 ο Χρήστος Λούλης.

Το γράμμα της συγγνώμης και η συγγνώμη της Ζέτας

Κι ήρθε φέτος η στιγμή, του Λούλη με τη Μακρυπούλια όχι μόνο να συνεργαστούν αλλά να πουν ο ένας στον άλλο τις μεγάλες τους συγγνώμες.

Ο Χρήστος, όντας καλεσμένος του Γιώργου Λιάγκα, αποκάλυψε και το backstage της συνεργασίας με τη Ζέτα και μίλησε για το γράμμα που της έστειλε.

«Η δήλωση ήταν πριν 18 χρόνια. Όταν μου είπαν ότι θα συνεργαστώ με τη Ζέτα Μακρυπούλια είπα είναι τέλειο. Δεν είχαμε βρεθεί με τη Ζέτα από τότε. Πρώτη φορά ήταν στην πρώτη πρόβα. Όταν έγινε η φάση τότε, της είχα γράψει ένα γράμμα. Πήγα στο θέατρο που έπαιζε και της το άφησα. Πρώτη φορά το λέω. Της εξηγούσα τι ακριβώς εννοούσα. Δεν είχα το τηλέφωνό της. Γράμμα σε φάκελο ήταν και το άφησα στο θέατρο.

Εγώ είχα την πρόθεση στην πρώτη συνάντηση με σκοπό να την πιάσω να της πω τι ακριβώς εννοούσα. Ήρθε όμως εκείνη για να μου ζητήσει συγγνώμη. Λέω εσύ θα μου ζητήσεις συγγνώμη;. Μου λέει ναι, γιατί μου είχες δώσει το γράμμα κι εγώ δεν σου απάντησα. Καλά δεν χρειαζόταν να μου απαντήσεις, ήθελα να ξέρω αν το έλαβες, απάντησα.

Μεταξύ εμού και της Ζέτας δεν υπάρχει τίποτα αρνητικό. Μάλιστα, την έχω κατασυμπαθήσει. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που παίζουμε μαζί στο θέατρο. Πολύ χαρούμενος που τη γνώρισα. Κάνουμε πολλή πλάκα μεταξύ μας.

Για το δικό μου γούστο είναι καλή ηθοποιός, αλλά θα βάλω μια υποσημείωση, επειδή είναι πολύ υποκειμενικό αν είναι κάποιος καλός ηθοποιός ή όχι. Είναι αν μιλάς στον θεατή.

Αυτό είναι αντικειμενικό με τη Ζέτα, είναι πόσο επαγγελματίας είναι και πόσο σκυλί μαύρο. Το θεώρησα τέλειο όταν μου είπαν ότι θα είναι η Ζέτα Μακρυπούλια στην παράσταση», είπε ο Λούλης μεταξύ άλλων.

O Λούλης έχει παραδεχτεί πως κάποτε την «ψώνισε»

«Η ματαιοδοξία κάποια στιγμή σε ρουφάει και σε πλακώνει. Εγώ την έπαθα τότε, την ψώνισα. Πίστευα πως ό,τι και να κάνω, μια χαρά, θα αρέσω. Αλλά επειδή είχα την τύχη να συνεργαστώ με πολύ σπουδαίους ανθρώπους, κατάλαβα αυτό που δεν είναι αυτονόητο, που ήταν πολύ άγνωστο, άξιο και άρα δύσκολο να το πετύχω. Κατάλαβα λοιπόν πως είμαι πολύ λίγος σε ικανότητα και ως εκ τούτου χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά και να αφήσω πίσω την όποια ωραία εμφάνιση», είχε πει ο Λούλης τον Σεπτέμβριο του 2022, τονίζοντας όμως η σχέση του δεν επηρεάστηκε ποτέ.

Ο Χρήστος Λούλης και η Έμιλυ Κολιανδρή είναι δύο «Ενήλικες στο δωμάτιο». Δύο ενήλικες πολύ αγαπημένοι, ερωτευμένοι και γονείς δύο ανήλικων παιδιών, που αμφότεροι δεν αγαπούν απλώς αλλά λατρεύουν. Ο λόγος για τον Αλέξανδρο και τη Σμαράγδα Λούλη, 11 και 7 ετών αντίστοιχα.

Οι γνωστοί ηθοποιοί μετρούν 20 χρόνια κοινής πορείας, 20 χρόνια που ο ένας στέκεται σταθερά στο πλευρό του άλλου και στηρίζει έμπρακτα κάθε του βήμα. Αποφάσισαν να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας πίστης και αφοσίωσης το 2008 και έκτοτε είναι κυριολεκτικά αχώριστοι.

Η Έμιλυ Κολιανδρή έχει πει για τον σύζυγό της στην εφημερίδα Reallife:

«Στις μέρες μας είναι πολύ πιο εύκολο να χωρίσεις από το να είσαι με κάποιον γιατί οι μακροχρόνιες σχέσεις, πέρα από σιγουριά, ασφάλεια, συντροφικότητα, θέλουν και πολλή δουλειά. Είναι πολύ πιο εύκολο να τελειώνει κάτι, να προχωράς σε κάτι νέο και η εποχή μας ευνοεί κάτι τέτοιο. Προφανώς για να μένουμε μαζί σε αυτή την ένωση κάτι βρίσκουμε που μας αρέσει. Εγώ δε θα μπορούσα να φανταστώ να μην είμαι με τον Χρήστο παρόλο που έχουμε περάσει και οι δυο περιόδους που έχουμε κουραστεί ή συνηθίσει, αλλά πάντα και ειδικά με την έλευση των παιδιών, κάτι συμβαίνει και δεν καταλαβαίνεις πως περνά η ζωή, με την καλή έννοια. Έχουμε την τύχη να κάνουμε αυτή τη δουλειά που μας έχει απαλλάξει από μία ρουτίνα που ίσως έχουν άλλα ζευγάρια με πιο κανονικές δουλειές και αυτό είναι σωτήριο. Υπάρχουν φορές που δουλεύουμε μαζί και άλλες που δεν δουλεύουμε μαζί και αυτό κάπως τροφοδοτεί τη σχέση μας. Σίγουρα οι κρίσεις αφήνουν πίσω τους και κάποια αγκάθια, δεν ξεπερνιούνται πλήρως, αλλά από την άλλη, το ότι ξεπερνάς την κρίση, σίγουρα σου δίνει την αίσθηση ενδυνάμωσης. Είναι μια ένδειξη αντοχής».