Ο George Clooney έκλεισε τα 62 κι αυτά είναι 6 πράγματα που δεν γνώριζες γι' αυτόν

Γεωργία Βλαχοπούλου
Ο George Clooney έκλεισε τα 62 κι αυτά είναι 6 πράγματα που δεν γνώριζες γι' αυτόν

George Clooney

Photo by Richard Shotwell/Invision/AP

Invision

Ο πιο γοητευτικός άντρας του Hollywood είχε γενέθλια και ίσως υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζεις γι' αυτόν.

Τα γενέθλιά του είχε το Σάββατο 6 Μαΐου ο George Timothy Clooney, όπως είναι ολόκληρο το όνομά του. Ο γνωστός star του Hollywood έκλεισε τα 62 κι εμείς κάναμε μια αναδρομή στην ζωή του ανακαλύπτοντας κάποια πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.

George Clooney

Photo by Richard Shotwell/Invision/AP

Invision

Προσωπική ζωή

Ο George Clooney παρότι ήταν ένας από τους πιο περιζήτητους εργένηδες του Hollywood, βρήκε τελικά το «λιμάνι» του στην αγκαλιά της Λιβανοβρετανίδας δικηγόρου Amal Alamuddin με την οποία παντρεύτηκαν επισήμως τον Σεπτέμβριο του 2014 ενώ τον Ιούνιο του 2017 απέκτησαν μαζί δίδυμα, την Ella και τον Alexander.

Ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά: Ζευγάρια του Hollywood με μεγάλη διαφορά ηλικίας (video)

6 fun facts για τον George Clooney

1. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος

Ο George Clooney αρχικά προσπάθησε να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του, Nick Clooney, ο οποίος ήταν δημοσιογράφος και τηλεπερσόνα της εποχής. Παράλληλα, ο ίδιος ήθελε να γίνει επαγγελματίας παίκτης του baseball αλλά παρ' ότι προκρίθηκε για να παίξει στους Cincinatti Reds, τελικά δεν έπαιξε ποτέ στην ομάδα.

2. Έχει στενές σχέσεις με την Βρετανική βασιλική οικογένεια

Ο δημοφιλής ηθοποιός και η σύζυγός του Amal Clooney ήταν στην λίστα καλεσμένων του βασιλικού γάμου της Meghan Markle και του Πρίγκιπα Harry τον Μάιο του 2018, προκαλώντας την έκπληξη των πιο πολλών. Μάλιστα, φημολογείται πως το ζευγάρι αργότερα προσκλήθηκε από τον Πρίγκιπα Harry, στην βίλα του «Oleandra» που βρίσκεται κοντά στην λίμνη Κόμο.

TICKET TO PARADISE
(from left) Director Ol Parker, Julia Roberts and George Clooney on the set of Ticket to Paradise.© 2022 Universal Studios. All Rights Reserved.

3. Είχε ως κατοικίδιο ένα γουρούνι

Ο George Clooney είχε ως κατοικίδιο ένα γουρούνι για 18 χρόνια, το οποίο του το είχε φέρει η τότε κοπέλα του Kelly Preston. Τον είχε ονομάσει Max, ενώ χάρη σε εκείνο κάποια στιγμή σώθηκε όταν τον ξύπνησε λίγο πριν γίνει σεισμός. Ο ηθοποιός ήταν πολύ δεμένος μαζί του ενώ τον είχε πάρει μαζί του σε συνεντεύξεις του αλλά και στο ιδιωτικό jet του John Travolta.

4. Γράφει ένα γράμμα στην σύζυγό του κάθε μέρα

Ο γνωστός ηθοποιός όπως έχει αποκαλύψει είναι λάτρης του χαρτιού και κατ' επέκταση των γραμμάτων έναντι των email. Μάλιστα, ο ίδιος γράφει πολλές φορές σε χαρτί σενάρια ενώ γράφει από ένα γράμμα στην σύζυγό του κάθε μέρα. Ο ίδιος έχει πει χαρακτηριστικά:

«Ακόμα και στο lockdown έγραφα ένα γράμμα και το άφηνα στο γραφείο ή έγραφε εκείνη ένα και το άφηνε κάτω από το μαξιλάρι. Πιστεύω πολύ στα γράμματα».

5. Έχει καταφέρει να σπάσει ένα μοναδικό ρεκόρ στα Όσκαρ

Ο σταρ του Hollywood είναι ο μοναδικός που έχει καταφέρει να βρεθεί υποψήφιος στα Όσκαρ σε 6 διαφορετικές κατηγορίες (Best Supporting Actor, Best Picture, Best Director, Best Original Screenplay, Best Adapted Screenplay και Best Actor) με την ταινία «Argo».

6. Έχει μπει στην φυλακή εξαιτίας του ακτιβισμού του

Μέσα στα χρόνια ο George Clooney έχει δείξει έντονο το ενδιαφέρον του για τον ακτιβισμό ενώ έχει αναμειχθεί αρκετές φορές σε πολιτικά θέματα. Το 2001 χρησιμοποίησε την φήμη του για να συγκεντρώσει χρήματα για τα θύματα των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου ενώ το 2006 ένωσε τις δυνάμεις του με τον Barack Obama για να καταγγείλει τις ενέργειες του σουδανικού στρατού κατά τις δραματικές εμφύλιες συγκρούσεις στο Darfur. Το πιο σημαντικό, βέβαια ήταν όταν συνελήφθη μαζί με τον πατέρα του το 2012 όταν διαμαρτυρήθηκαν κατά της κυβέρνησης του Khartoum έξω από την πρεσβεία του Σουδάν στην Washington.