Η Ιωάννα Παλιοσπύρου πήρε ξανά τη ζωή στα χέρια της & η συμμετοχή της στο «Ζήσε Αλλιώς» εντυπωσιάζει

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου πήρε ξανά τη ζωή στα χέρια της & η συμμετοχή της στο «Ζήσε Αλλιώς» εντυπωσιάζει

Τρία χρόνια έχουν περάσει από την στιγμή που η Ιωάννα Παλιοσπύρου δέχτηκε την επίθεση με βιτριόλι κι όπως όλα δείχνουν έχει πάρει για τα καλά τη ζωή στα χέρια της. Οι κομψές εμφανίσεις από την εκπομπή όπου συμμετέχει. 

Ήταν Μάιος του 2020, όταν η τότε 34χρονη Ιωάννα Παλιοσπύρου δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι από μια άγνωστη γυναίκα, με τους πάντες στην Ελλάδα να είναι σοκαρισμένοι με την είδηση. Από τότε, η Ιωάννα έχει πάρει ξανά τη ζωή στα χέρια της ενώ πλέον έχει την δική της στήλη στην τηλεοπτική εκπομπή «Ζήσε Αλλιώς» με την Σοφία Αλιμπέρτη.

Η επίθεση με βιτριόλι

Τον Μάιο του 2020 και εν μέσω κορονοϊού η Ιωάννα Παλιοσπύρου είχε να αντιμετωπίσει την πιο δύσκολη δοκιμασία της ζωής της αφού δέχτηκε άδικη και βίαιη επίθεση με βιτριόλι από μια άλλη γυναίκα.

Η ίδια τραυματίστηκε πολύ σοβαρά έχοντας εγκαύματα στο πρόσωπο αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος του σώματός της ενώ ένας Γολγοθάς από χειρουργεία άρχισε να ακολουθεί για την αποκατάστασή της. Για ένα διάστημα, μάλιστα χρειάστηκε να φοράει μια ειδική μάσκα, η οποία βοηθούσε στην ανάπλαση της επιδερμίδας της ενώ παρευρέθηκε και στην δίκη της γυναίκας, η οποία της επιτέθηκε.

Για εκείνη η Ιωάννα Παλιοσπύρου είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στον Γιώργο Λιάγκα:

«Κανένα θύμα δεν νιώθει πλήρη δικαίωση, ακόμα κι αν ο θύτης καταδικαστεί σε ισόβια. Έχουμε το εφετείο και άλλα δικαστήρια μπροστά μας. Δεν νιώθω μίσος και θυμό γιατί δεν είχα την πολυτέλεια να αφιερώσω χρόνο σε αυτό. Ακόμα κάνω χειρουργεία και θεραπείες και χρειαζόμουν όλη την ενέργειά μου σε αυτό. Αν επέτρεπα να με νικήσουν τα αρνητικά συναισθήματα, η κατάστασή μου δεν θα ήταν τόσο καλή. Για μένα συγχώρεση είναι να μην την σκέφτομαι, δεν θέλω να αποφασίζω εγώ για τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου. Για μένα συγχώρεση είναι να μην πορεύομαι με τα αρνητικά συναισθήματα. Ίσως όταν νιώσω υγιής, μπορεί να το σκεφτώ τότε».

Χάρη στο θάρρος της απέναντι σε αυτό που είχε να αντιμετωπίσει, η ίδια έγινε σύμβολο ανθρώπινης δύναμης και παράδειγμα ζωής για όλο τον κόσμο.

https://www.instagram.com/p/CcPwgNHsWSZ

Η ζωή μετά την επίθεση

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, τρία πλεόν χρόνια μετά την επίθεση που δέχτηκε, έχει αλλάξει τελείως νοοτροπία στην ζωή της καθώς μόνο έτσι θα ήταν ικανή να αντιμετωπίσει όλο αυτό που της συνέβη.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου θέλει να είναι ερωτευμένη: Η αλήθεια για τον έρωτα μετά την επίθεση

Όπως τόνισε σε συνέντευξη που είχε δώσει στην Σίσσυ Χρηστίδου:

«Έχω αποδεχτεί πλέον ότι αυτό που συνέβη θα με ακολουθεί. Έχω επιλέξει η ζωή μου να συνεχίσει και να το κουβαλάω χωρίς να με βαραίνει και να με κάνει να αισθάνομαι άσχημα. Προσπαθώ κάθε φορά να βρίσκω μια ισορροπία. Οι άνθρωποι είμαστε πολύ δυνατοί αλλά δεν χρειάζεται να έρθουν έτσι τα πράγματα για να το ανακαλύψουμε».

Έτσι, η ίδια με το που τα τραύματά της της επέτρεψαν να κυκλοφορήσει ξανά στον «έξω κόσμο», άφησε την δουλειά που είχε στην Καλλιθέα, όπου και έγινε η επίθεση και ξεκίνησε να κάνει podcast στα οποία φιλοξενούσε άτομα τα οποία ύστερα από κάποιο τραυματικό γεγονός «ξαναγεννήθηκαν», θέλοντας να δώσει ένα μήνυμα στον κόσμο μέσα από την δική της εμπειρία αλλά και των καλεσμένων της.

https://www.instagram.com/p/CfY-wVDIhBe

Παράλληλα, η Ιωάννα Παλιοσπύρου ίδρυσε το δικό της ίδρυμα με το «Ioanna Paliospιrou Foundation» το οποίο και στηρίζει εγκαυματίες προσφέροντάς τους βοήθεια τόσο στις ψυχολογικές τους ανάγκες όσο και τις βιολογικές. Την ανακοίνωση της δημιουργίας του ιδρύματός της την έκανε στην περιοχή που δέχτηκε την επίθεση θέλοντας να δώσει το μήνυμα ότι από κάτι άσχημο μπορεί να «γεννηθεί» τελικά κάτι όμορφο.

Η ίδια τόνισε στην ανάρτησή της από τα συνέντευξη τύπου της ανακοίνωσης της δημιουργίας του ιδρύματος: «Την συνέντευξη τύπου στο σημείο της επίθεσης , με σκοπό την ανακοίνωση του IOANNA PALIOSPIROU FOUNDATION, επιτρέψτε μου να την νιώθω ως μια προσωπική μου νίκη. Όσοι έχετε προσευχηθεί για εμένα τις κρίσιμες στιγμές, ξέρω πως το θεωρείτε και δική σας νίκη και μοιράζομαστε τα ίδια συναισθήματ».

https://www.instagram.com/p/Cll5W__s2Y2

Η συμμετοχή στην εκπομπή «Ζήσε Αλλιώς» με τη Σοφία Αλιμπέρτη

Η τελευταία ενασχόληση της Ιωάννας Παλιοσπύρου, της γυναίκας «σύμβολο», είναι η συμμετοχή της στην εκπομπή της Σοφίας Αλιμπέρτη, «Ζήσε Αλλιώς».

Στην εκπομπή παρουσιάζει τη στήλη «Κι εσύ μπορείς», η οποία είναι σαν μια μεταφορά των podcast της στην τηλεόραση αφού συνομιλεί με άτομα είτε που έχουν ξεπεράσει διάφορα δύσκολα πράγματα στην ζωή τους είτε έχουν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, θέλοντας να εμπνεύσει και να μοιράσει αισιοδοξία στους τηλεθεατές.

ioanna-paliospirou.jpg

Πέρα από τα όσα προσφέρει με αυτή την στήλη η Ιωάννα Παλιοσπύρου στο τηλεοπτικό κοινό, έχει εντυπωσιάσει εξίσου και με τις εμφανίσεις της. Η ίδια, ακόμα κι όταν έπρεπε να εμφανιστεί με την ειδική μάσκα είχε απαράμιλλο στυλ ενώ το ίδιο συνεχίζει και τώρα επιλέγοντας συνήθως να βάλει ρούχα με χρώμα ενώ από τα αγαπημένα της είναι ο συνδυασμός παντελονιού με κάποιο πουκάμισο.

Στην gallery ακολουθούν κάποιες από τις εμφανίσεις της: