Η Ρεγγίνα Μακέδου μάς θυμίζει να γιορτάζουμε τη ζωή και αυτή είναι η ανανεωμένη της εμφάνιση

Γεωργία Βλαχοπούλου
Η Ρεγγίνα Μακέδου μάς θυμίζει να γιορτάζουμε τη ζωή και αυτή είναι η ανανεωμένη της εμφάνιση

Η Ρεγγίνα Μακέδου, το πιο φωτεινό χαμόγελο του Instagram που μας συγκίνησε με την περιπέτεια της υγείας της έχει επιστρέψει στην καθημερινότητά της και αυτή είναι η ανανεωμένη της εμφάνιση.

Η Ρεγγίνα Μακέδου είναι γυμνάστρια από την Καβάλα. Το ευρύ κοινό, ωστόσο δυστυχώς γι' αυτήν αλλά ευτυχώς γι' αυτό την γνώρισε μέσα από την περιπέτεια της υγείας της με τον καρκίνο. Πιο συγκεκριμένα, η ίδια κάθε φορά που πήγαινε για χημειοθεραπεία στο νοσοκομείο δημοσίευε κι ένα βίντεο στο οποίο χόρευε θέλοντας να μεταφέρει ένα μήνυμα αισιοδοξίας τόσο στα άτομα που αντιμετωπίζουν κάτι τόσο σοβαρό όσο και σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα, το φωτεινό της χαμόγελο γέμιζε το feed των social media φτιάχνοντας την μέρα όλων, δίνοντας μαθήματα ζωής.

https://www.instagram.com/p/CEZBQ1LAtPy

Οι μάχες με τον καρκίνο και ο διαβήτης

Η γυμνάστρια διαγνώστηκε με λευχαιμία στα 35α γενέθλιά της ενώ λίγα χρόνια νωρίτερα, το 2017 ανακάλυψε ότι πάσχει από διαβήτη, κάτι που όπως είπε το ανακάλυψε τελείως τυχαία.

https://www.instagram.com/p/B-uclK7lcoK

Όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στο KavalaNews για τον διαβήτη:

«Το ανακάλυψα εντελώς τυχαία. Είχα αρχίσει να διψάω πολύ, έχανα κιλά… Συμμετείχα σε κάποιους αγώνες και αισθάνθηκα ζάλη. Ζήτησα από τον γιατρό των αγώνων να μου μετρήσει το σάκχαρο. Παρά λίγο να πέσω σε κώμα. Συνέχισα να κάνω ό,τι έκανα και πριν. Γυμναζόμουν κάθε μέρα. Είχα υιοθετήσει από παλιά έναν αθλητικό τρόπο ζωής. Ασχολήθηκα όμως πολύ με τη διατροφή μου αλλά και την ψυχολογία μου. Ο διαβήτης εξαρτάται κατά 60% από την ψυχολογία μας» ,

ενώ σχετικά με τον καρκίνο ανέφερε στην ίδια συνεντευξη:

«Άρχισα να κουράζομαι. Ξαφνικά. Κάτι παράξενο για μένα γιατί είχα συνηθίσει να είμαι ακούραστη σε ό,τι έκανα, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ανέβαινα 5-10 σκαλιά και δε μπορούσα πάρω ανάσα. Γνωρίζω καλά το σώμα μου. Ήμουν σίγουρη ότι δεν υπήρχε πρόβλημα στην καρδιά. Το επιβεβαίωσα με εξέταση σε καρδιολόγο. Καταλάβαινα ότι δεν έχω οξυγόνο, ότι κάτι τρέχει με το αίμα μου. Πήγα έκανα εξετάσεις και αργότερα μέσα στη μέρα όταν η μικροβιολόγος μου έδινε τα αποτελέσματα μου είπε ότι ο αιματοκρίτης μου είναι στο 18. Κόντευα να πέσω κάτω. Έφυγα κατευθείαν για το Νοσοκομείο και μέχρι να φτάσω ο αιματοκρίτης είχε πέσει κι άλλο. Όταν μου είπαν τι έχω, τότε η ψυχολογία μου άλλαξε ξαφνικά. Εκεί που έκλαιγα, άρχισα να γελάω και να έχω πάρει θάρρος. Τους ρώτησα, ‘πείτε μου τι πρέπει να κάνω για να γίνω καλά’. Είπα ότι θα το παλέψω και το εννοώ. Ξέρω ότι θα περάσω πολλούς μήνες εδώ μέσα και δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να το αφήσω αυτό να με πάρει από κάτω».

https://www.instagram.com/p/CCx8xm-FyYs

Παρ' όλα αυτά, όπως είπε δεν άφησε να την επηρεάσει στην ψυχολογία της και ολοκλήρωσε τις χημειοθεραπείες της με επιτυχία καταφέρνοντας να αφήσει πίσω αυτή την περιπέτεια.

Έτσι η ίδια, μπόρεσε να πάρει μέρος στο «Dancing with the stars» το 2022, χορεύοντας και προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει μέσα από την συμμετοχή της όλο και περισσότερο κόσμο σχετικά με τον καρκίνο και πώς μπορούμε ο ένας να σώσουμε την ζωή του άλλου με το να γίνουμε για παράδειγμα εθελοντές αιμοδότες.

https://www.instagram.com/p/CVKib1IMGFS

Η ζωή, ωστόσο για ακόμα μια φορά δεν της φέρθηκε και πολύ ευγενικά κι έτσι η Ρεγγίνα Μακέδου λίγο μετά την συμμετοχή της στο show παρουσίασε υποτροπή στην υγεία της με την μεταμόσχευση μυελού των οστών να κρίνεται άκρως απαραίτητη για την ζωή της.

https://www.instagram.com/p/CedMHPesBRp

Η τύχη ευτυχώς της χαμογέλασε και βρέθηκε συμβατός δότης στον οποίο, όπως αναφέρει η ίδια σε πολλές από τις δημοσιεύσεις της οφείλει τη ζωή της ενώ σήμερα έχει επιστρέψει στην καθημερινότητά της. Μάλιστα, από την στιγμή που έγινε η μεταμόσχευση η ίδια προσπαθεί μέσα από τα social media αλλά και τις ομιλίες της σε σχολεία να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο να γίνει δότης μυελού των οστών.

https://www.instagram.com/p/CpicnTuKzvF

Η νέα της εμφάνιση

Το χαμογελαστό κορίτσι που όλοι αγαπήσαμε εκτός από την διάθεση και την αισιοδοξία της, δεν έχασε ποτέ και το στυλ της. Άλλες φορές με πιο casual ντύσιμο κι άλλες με πιο θηλυκό η Ρεγγίνα Μακέδου πάντα εντυπωσίαζε.

Αυτή την φορά η ίδια, σε αντίθεση με την πρώτη φορά που βγήκε νικήτρια από τον καρκίνο, επέλεξε να αφήσει τα μαλλιά της στο φυσικό σκούρο καστανό τους χρώμα και να μην τα έχει πάλι στην ξανθιά απόχρωση που είχε επιλέξει.

Ό,τι και να κάνει πάντως η Ρεγγίνα Μακέδου στην εμφάνισή της εμάς μας έχει «κερδίσει» μόνο και μόνο με την στάση της απέναντι στην ζωή.