Η μεγάλη επιστροφή του Johnny Depp στις Κάννες, τα δάκρυα και η αντίδραση των fans της Amber Heard

Πατούλια Κατερίνα
Η μεγάλη επιστροφή του Johnny Depp στις Κάννες, τα δάκρυα και η αντίδραση των fans της Amber Heard

Η επιστροφή του Depp, τα δάκρυα του Johnny και το hastag #CannesYouNot.

Έναν χρόνο μετά τη δικαίωση του Johnny Depp στη δίκη κατά της πρώην συζύγου του, Amber Heard, ο 59χρονος ηθοποιός έκανε το μεγάλο του comeback στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Καννών, μιας και η ταινία του Jeanne Du Barry, ήταν εκείνη που άνοιξε το φεστιβάλ.

Η επιστροφή του Depp

Και είναι αλήθεια πως η επιστροφή αυτή ήταν αρκετά συναισθηματική για τον Depp που μετά τη μικρή αμηχανία στο κόκκινο χαλί, δεν έκρυψε τη συγκίνησή του όταν κατά την είσοδό του στην κινηματογραφική αίθουσα του Grand Théâtre Lumière χειροκροτήθηκε για περισσότερα από έξι λεπτά όμως αναφέρει και το Variety.

Αυτή ήταν και η πρώτη ever επίσημη εμφάνιση του Depp μετά τη νίκη στη δίκη κατά της Amber Heard και τις κατηγορίες εις βάρος του ηθοποιού για κακοποίηση.

Πάντως, η επιλογή της ταινίας στην οποία πρωταγωνιστεί ο Johnny, για να ανοίξει το φεστιβάλ, υπήρξε αντικείμενο κριτικής, με τη δημοσιογράφο και καλή φίλη της Heard, Eve Barlow να κατακεραυνώνει τον σκηνοθέτη Thierry Frémaux και όσους έχουν ιστορικό στην υποστήριξη κακοποιητών και βιαστών και να ξεκινά ένα ολόκληρο hastag, με τίτλο #CannesYouNot κατά του Depp.

Ο Thierry Frémaux υπερασπίστηκε την επιλογή του να περιλάβει τον Depp και την ταινία του στο φεστιβάλ, εξηγώντας πως δεν τον απασχόλησε ποτέ η δικαστική διαμάχη του ηθοποιού στις ΗΠΑ:

«Δεν ξέρω τι λέγεται για τον Johnny στις ΗΠΑ αλλά για να πω την αλήθεια, στη ζωή μου έχω μόνο έναν κανόνα, το να υπάρχει η ελευθερία της σκέψης, του λόγου σε ένα νόμιμο πλαίσιο. Αν υπάρχει κάποιος που δεν ασχολήθηκε καθόλου με τη φρενίτιδα της δίκης αυτής ήμουν εγώ, αυτό που μας ενδιαφέρει πως για τον νόμο, εκείνος κέρδισε στη δίκη και αν η ταινία ή ο Johnny είχαν απαγορευτεί, δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα να μιλάμε γι’ αυτή, με νοιάζει ο Johnny ως ηθοποιός και μόνο αυτό».

Η υπόθεση της ταινίας Jeanne du Barry

Η Jeanne du Barry (1743 – 1793) ήταν η τελευταία επίσημη ερωμένη του βασιλιά Λουδοβίκου XV της Γαλλίας. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που κατέκριναν την παρουσία της στο παλάτι κι αυτό γιατί στο παρελθόν είχε υπάρξει πόρνη και ήταν πτωχής καταγωγής. Η ταινία, λοιπόν, περιστρέφεται γύρω από τη ζωή της. Ο Johnny Depp υποδύεται τον βασιλιά Λουδοβίκο XV που έμεινε γνωστός ως ο (πολύ) Αγαπημένος και βασίλεψε για 59 χρόνια. Ωστόσο, πέθανε χωρίς καμία δημοφιλία, αφού κατηγορήθηκε για διαφθορά και ασέβεια. Η παραγωγή αποτελεί την κινηματογραφική επιστροφή του Johnny Depp μετά την ταινία Minimata που κυκλοφόρησε το 2020.

Jeanne du Barry: Η πρώτη φωτογραφία του Johnny Depp στον ρόλο του βασιλιά Λουδοβίκου VX