Κόντρα δίχως τέλος για Angelina Jolie και Brad Pitt με αφορμή το γνωστό οινοποιείο

Κόντρα δίχως τέλος για Angelina Jolie και Brad Pitt με αφορμή το γνωστό οινοποιείο

Angelina Jolie και Brad Pitt έχουν εμπλακεί σε δικαστική διαμάχη για το οινοποιείο Chateau Miraval, το οποίο αγόρασαν από κοινού το 2008.

Δεν έχει τέλος η κόντρα του Brad Pitt και της Angelina Jolie αφού μετά τις διαφωνίες για την κηδεμονία των έξι παιδιών τους, έχουν ανοίξει νέο κύκλο περιπετειών στα δικαστήρια, με αφορμή την κοινή επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Όλα ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2021, όταν ο ηθοποιός μήνυσε την πρώην σύζυγό του ισχυριζόμενος ότι πούλησε παράνομα το μερίδιό της στο οινοποιείο που αγόρασαν μαζί το 2008.

To πρώην ζευγάρι αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του κτήματος Château Miraval στη Νότια Γαλλία, όπου το 2014 παντρεύτηκαν και πέρασαν εκεί αμέτρητες ανέμελες στιγμές μαζί με τα παιδιά τους. Το οινοποιείο αποτέλεσε «μήλο της έριδος» όταν ξεκίνησαν οι διαδικασίες χωρισμού του πρώην ζευγαριού το 2016.

Οι κατηγορίες του Brad Pitt και η νέα διαμάχη με την Αngelina Jolie

O 59χρονος σταρ της μεγάλης οθόνης ισχυρίζεται πως η 47χρονη σχεδίαζε κρυφά να πουλήσει το μερίδιό της στο κτήμα Château Miraval, ως εκδίκηση για τη δικαστική τους διαμάχη.

Σύμφωνα με νομικά έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η Page Six, ο Pitt υποστηρίζει πως εκείνος και η πρώην σύζυγός του είχαν συμφωνήσει στο παρελθόν ότι δεν θα πουλούσαν ποτέ το μερίδιό τους, αν δεν το αποφάσιζαν από κοινού. Όπως τονίζει ο Pitt η πρώην σύζυγός του συνεργάστηκε κρυφά πίσω από την πλάτη του με τον Yuri Shefler, ιδιοκτήτη της Stoli Group.

«Η απόφασή της να τερματίσει τις διαπραγματεύσεις με τον Pitt ήταν σκόπιμη και προφανής. Όπως θα αποδειχθεί στη δίκη, οι ενέργειες της Jolie ήταν παράνομες, έβλαψαν σοβαρά και σκόπιμα τον Pitt και έγιναν για να πλουτίσει άδικα η ίδια εις βάρος του», αναφέρει το έγγραφο που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Los Angeles.

Ωστόσο μετά τον χωρισμό τους το 2019, η Jolie ανακοίνωσε πως θέλει να πουλήσει το μερίδιό της έναντι 30 εκατομμυρίων δολαρίων και δέχτηκε να παραχωρήσει στον ηθοποιό ένα μεγαλύτερο μερίδιο από εκείνο που του αναλογούσε. Το καλοκαίρι του 2021 ο Brad Pitt έγινε έξαλλος όταν ανακάλυψε πως η σταρ είχε πουλήσει το 50% των μετοχών της σε έναν Ρώσο ολιγάρχη.

Ο γιος των Brangelina απαρνείται το επώνυμό του για χάρη της τέχνης

«Η Stoli και η Jolie προσπάθησαν να αναγκάσουν τον Pitt σε μια συνεργασία με έναν άγνωστο, και ακόμη χειρότερα, έναν άγνωστο με κακές προθέσεις», αναφέρει το έγγραφο.

Η «δικαίωση» της Angelina Jolie

Η νομική ομάδα της Angelina Jolie έχει κλητεύσει έγγραφα από τον Brad Pitt καθώς και από την εταιρεία του Mondo Bongo και τον διευθυντή της επιχείρησής του. Δικαστής που ασχολείται με την υπόθεση ανέφερε πως ο Pitt και οι συνεργάτες του πρέπει να παραδώσουν έγγραφα στους δικηγόρους της ηθοποιού παρά το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι του Pitt ζήτησαν από τα δικαστήρια να απορριφθεί το αίτημα.

Ακόμα κι αν ο Αμερικανός σταρ και η νομική του ομάδα θελήσουν να ασκήσουν έφεση, ο δικαστής έκρινε ότι δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι να εκδοθεί αυτή η απόφαση έφεσης - και όλα πρέπει να ανατραπούν.

Πηγή κεντρικής: apimages.com