Η «προδοσία» της Λαζαρίδου στο ΜasterChef και οι ηχηρές απουσίες στον τελικό

Κατερίνα Μπούσιου
Η «προδοσία» της Λαζαρίδου στο ΜasterChef και οι ηχηρές απουσίες στον τελικό

Η γκρίνια του Δημήτρη Μπέλλου έφερε αντιδράσεις και Πορφύρης, Καζιόλι και Γρηγόρης που ήταν και οι μεγάλοι φετινοί πρωταγωνιστές του MasterChef ήταν απόντες. 

Μία ακόμη δοκιμασία έμεινε για τον τελικό του MasterChef και απόψε το βράδυ λίγο πριν τα μεσάνυχτα θα μάθουμε τον νικητή ή τη νικήτρια. Η χθεσινή μέρα είχε συγκίνηση, εντάσεις, τον πόλεμο για μία χωριάτικη, μία προδοσία και μία φαινομενική ισοπαλία ως προς το αποτέλεσμα.

https://www.instagram.com/p/CtcPJfdIru3/

Όλος ο εξώστης στον Τράκα και το Twitter απόρησε

Για να χρησιμοποιήσω μία κλασσική λαϊκή ρήση προερχόμενη από τον Νίκο Μπάρτζη και το Survivor, αρκετοί παίκτες του MasterChef τη «γύρισαν χθες τη μπιφτέκα» και ξαφνικά βρέθηκαν υποστηρικτές του Νίκου Τράκα . Eνώ εκείνος τους είχε σχολιάσει αρνητικά. Όχι όλους βέβαια.

Θα είδες ότι στη χθεσινή δοκιμασία (με μενού 4 πιάτων) που κλήθηκαν να κάνουν οι φιναλίστ, υποδέχθηκαν τα μέλη των οικογενειών τους και τους παίκτες που είχαν αποχωρήσει πριν από εκείνους, για να τους στηρίξουν ψυχολογικά.

Σχεδόν όλοι πήγαν από τη μεριά του Νίκου Τράκα για να τον εμψυχώσουν. Μόνο η Δώρα (την είχαμε ξεχάσει αυτήν) πήγε με την πλευρά της Μαρίας όπου ήταν όλη η οικογένειά της και ο σύντροφός της Δημήτρης Μπέλλος .

Η συγκινητική ανάρτηση του Δημήτρη Μπέλλου για τη Μαρία Μπέη και ο MasterChef έρωτάς τους

Ο οποίος όμως μας τάραξε με την αγχωτική καθοδήγηση και τις οδηγίες στη Μαρία. Υπερβολικός. Και ήταν ο μόνος που ακουγόταν πιο δυνατά στο στούντιο.

bellos.JPG

Εκείνο που έκανε όμως και τη μεγαλύτερη εντύπωση στο Twitter, ήταν η στροφή 360 μοιρών της Μαρίας Λαζαρίδου που ξαφνικά υποστήριξε τον Νίκο Τράκα ενώ μέχρι χθές έλεγε για τη Μπέη ότι είναι μία σχολή από μόνη της, αλλά και οι μεγάλες απουσίες, του Γρηγόρη, του Ηλία και του Γιώργου (Πορφύρη).

Χωρίς εκείνους, τους μεγάλους πρωταγωνιστές του φετινού διαγωνισμού, κάτι μας έλειπε.

Οι δύο παίκτες πάντως από χθες αποφάσισαν να αυτοχαρακτηρίζονται ως συνοδοιπόροι του Twitter. Ξέρουν πια ότι όλοι τους αναφέρουν πάντα μαζί.

1686690644846-131315518-ilias.jpg

Ας πούμε και λίγο για τη γευστική δοκιμασία. Το ενδιαφέρον του μενού ήταν ο πόλεμος για την γκουρμέ χωριάτικη σαλάτα, ιδέα της Μαρίας την οποία «έκλεψε» ο Νίκος. Φυσιολογικές αυτές οι στρατηγικές για φιναλίστ. Όχι πάντα ηθικά αποδεκτές.

https://www.instagram.com/p/CtcVrIVIoDn/

Η αλήθεια είναι πως οπτικά τα πιάτα της Μαρίας ήταν πιο προσεγμένα. Ακόμη και το γλυκό τζατζίκι, εμπνευσμένο όμως από τον Δημήτρη Μπέλλο έκανε τη διαφορά. Η κεντρική ιδέα στο μενού του Νίκου είχε επίσης ενδιαφέρον, παίζοντας με γήινες γεύσεις και αποχρώσεις. Όμως από τους κριτές δεν καταλάβαμε ποιος κέρδισε.

Γιατί βρήκαν μικρές αστοχίες και στους δύο. Μάλλον ισοπαλία βλέπουμε. Όλα λοιπόν θα κριθούν στη σημερινή τελευταία δοκιμασία του τελικού. Με αντιγραφή πιάτου του κορυφαίου Ισπανού σεφ Κίκε Ντακόστα.

Η μόνη γυναίκα νικήτρια του MasterChef Μαργαρίτα Νικολαΐδη, βλέπει νίκη της Μαρίας Μπέη.

Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη εξηγεί γιατί δεν ήθελε να δει το MasterChef αλλά κάνει πρόβλεψη του νικητή