Από την Δόμνα Μιχαηλίδου στην Ναταλία Γερμανού: Celebirities που μίλησαν για την απώλεια του πατέρα

Από την Δόμνα Μιχαηλίδου στην Ναταλία Γερμανού: Celebirities που μίλησαν για την απώλεια του πατέρα

Από την Δόμνα Μιχαηλίδου εώς την Ναταλία Γερμανού, θυμόμαστε τις φορές που οι celebirities μίλησαν για την απώλεια του μπαμπά τους.

Η Γιορτή του Πατέρα φέρνει αναμνήσεις και λίγο πριν τη μέρα, θυμόμαστε τις φορές εκείνες που Έλληνες celebrities μίλησαν για τους αείμνηστους μπαμπάδες τους.

Η αλήθεια είναι πως, παρά τις τυμπανοκρουσίες που συνοδεύουν την Ημέρα της Μητέρας, με όλες τις κάρτες, τα λουλούδια και τις επιλογές δώρων να κατακλύζουν την αγορά, η Γιορτή του Πατέρα είναι πιο "αθόρυβη". Παρόλα αυτά, θα ήταν καλό να της δώσουμε τα credits που της αξίζουν, αναδεικνύοντας εκείνους τους υπέροχους μπαμπάδες που έδωσαν τη ζωή τους για τα παιδιά τους και τους αφιερώθηκαν ολοκληρωτικά.

Γιώργος Χρανιώτης: «Το 'εγώ' μου πέρασε σε δεύτερη μοίρα όταν γεννήθηκε ο Αλέξανδρος»

Αν και η πιο ρομαντική και αισιόδοξη προσέγγιση θα ήταν σίγουρα να υμνήσουμε την πατρότητα μέσα από την ισχυρή παρουσία στην καθημερινότητα των παιδιών τους, αυτό μπορεί να γίνει και με την αντίστροφη συλλογιστική.

Πολλοί μπαμπάδες στιγμάτισαν και με την απουσία τους τούς γιους και τις κόρες τους, όταν έφυγαν από τη ζωή. Ας δούμε μερικούς γνωστούς Έλληνες που μίλησαν για το πώς βίωσαν την απώλεια των μπαμπάδων τους.

Έλληνες διασημότητες που μίλησαν για την απώλεια του πατέρα τους

Δόμνα Μιχαηλίδου

"Είχα μεγάλη αδυναμία στον πατέρα μου. Οι συμβουλές του παραμένουν φάρος στην ζωή μου. Διαγνώστηκε με καρκίνο στομάχου σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Οι γιατροί του στο δημόσιο νοσοκομείο που ήταν, έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους και θα τους ευχαριστώ για πάντα, γιατί ήταν ήρωες, παρ’ όλες τις δυσκολίες του δημόσιου συστήματος. Μου λείπει πολύ ο πατέρας μου, όμως η δουλειά μου, μού έχει δώσει ένα μέτρο. Στον πόνο, στην δυσκολία. Με βοηθά να διαχειρίζομαι την οδυνηρή απώλειά του. Με έκανε να την δω, όσο αβάσταχτη κι αν είναι, με ένα μέτρο. Όταν βλέπεις καθημερινά τόσο πόνο, σταθμίζεις διαφορετικά τα πράγματα" εξομολογήθηκε στο ένθετο Secret των Παραπολιτικών η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

mixahlidoy.jpg

Κωνσταντίνος Καζάκος

Για τον αείμνηστο μπαμπά του, Κώστα Καζάκο, μίλησε ο γιος του, Κωνσταντίνος, με ιδιαίτερα συγκινητικά λόγια σε συνέντευξή του στο Open: "Πέρασε από το μυαλό μου ότι δεν έχω να απευθυνθώ κάπου πιο πάνω. Τώρα θα απευθύνονται οι άλλοι σε εμένα, αλλά έτσι είναι η ζωή, όταν δεν διαταράσσεται η φυσική σειρά. Πονάει το πράγμα, είναι δύσκολο αλλά... οκ. Όταν διαταραχτεί η φυσική σειρά, δεν παίζεται. Η φυσική σειρά είναι ότι ένα παιδί πρέπει να θάψει τον πατέρα του".

Kazakos.jpg

Έλενα Παπαρίζου

Ήταν το μακρινό 2008 όταν η pop star αποτραβήχτηκε από τα φώτα της δημοσιότητας για αρκετό καιρό, εξαιτίας της απώλειας του πατέρα της. Μιλώντας για αυτή σε σουηδική εφημερίδα, έχει αποκαλύψει "Μου είπαν ότι ο πατέρας μου έπαθε έμφραγμα αλλά όχι ότι είχε πεθάνει. Με έπιασε πανικός. Πήρα άδεια για να πάω στο σπίτι, οπότε πήρα το αεροπλάνο και πήγα στο Γκέτεμποργκ. Περίμενα τη βαλίτσα μου και τότε λύγησε ο αδερφός μου. Τότε μου είπε ότι ο πατέρας μας είχε πεθάνει. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου, τον εαυτό μου, τα πάντα. Κατέρρευσα στο πάτωμα και άρχισα να κλαίω. Δεν έχω κλάψει για πολύ καιρό, όταν σκεφτόμουν τον μπαμπά μου, αλλά έρχονται όλες οι εικόνες μπροστά μου. Το έχω ξεπεράσει, έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην κλάψω. Επειδή είμαι δυνατή. Δεν ήθελε να κλάψω. Σκέφτομαι πιο πολύ τη μαμά μου. Έχασε τον σύντροφό της. Ήταν τόσο καλά μαζί."

paparizoy.jpg

Γιώργος Λιάγκας

Συγκλονιστικά είναι και τα λόγια του Γιώργου Λιάγκα για την απώλεια του πατέρα του, Γιάννη: "Ο πατέρας μου. Με δίδαξε πάρα πολλά πράγματα, με δίδαξε να μη λέω ψέματα και όταν χρειάστηκε ήταν και μάνα και πατέρας. Ο πατέρας μου πάλευε με τον καρκίνο 10 χρόνια, αλλά τελικά δεν πέθανε από καρκίνο, πέθανε από καρδιά. Άντε να το πω κι αυτό τώρα, για να αγαλιάσει και η καρδιά μου κι άλλο. Εκείνο το βράδυ πέθαινε και τον επανέφεραν 5-6 φορές. Πάθαινε ανακοπή και τον επανέφεραν.

Έβλεπα ένα σώμα άψυχο να πάλλεται με το ηλεκτρικό ρεύμα, αισθανόμουν πολύ άσχημα και έβλεπα ότι δίνει μια μάχη να κρατηθεί στη ζωή, γιατί είχε ίσως το άγχος αν είμαι εγώ καλά. Έσκυψα και του είπα στο αφτί -μετά από 5-6 φορές που είχε δώσει τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή- ότι 'Μπαμπά φύγε, είμαι καλά τώρα…"

Liagkas.jpg

Ναταλία Γερμανού

Η παρουσιάστρια έχει αναφερθεί στην απώλεια του αείμνηστου πατέρα της, Φρέντυ Γερμανού, στον αέρα της εκπομπής της, ανήμερα της επετείου του θανάτου του, 21 Μαΐου: "Δεν είναι κρυφό μυστικό. Σήμερα είναι η επέτειος θανάτου του Φρέντυ, του πατέρα μου. Κάθε 21η Μαΐου λέω 'Θεέ μου μην ξεχάσω να πω χρόνια πολλά στους Κωνσταντίνους και στις Ελένες της ζωής μου, έχασα τον μπαμπά μου, κερδίσαμε στην Eurovision'. Έρχονται όλα τα συναισθήματα αλλά έτσι είναι η ζωή. Η ζωή έχει από όλα τα συναισθήματα".

Ενώ η Ναταλία Γερμανού είχε κάνει ανάλογη αναφορά και στο παρελθόν: "Κουβάλησα για πάρα πολλά χρόνια το βάρος του πατέρα μου. Διάλεξα λίγο διαφορετικό δρόμο. Πέρασαν πολλά χρόνια για να νιώσω επιτυχημένη. Δηλαδή τα πρώτα χρόνια δεν θυμάμαι να έχω κάνει κάποια μεγάλη επιτυχία. Όταν είπα στον πατέρα μου πως ήθελα να γίνω ηθοποιός αντέδρασε πολύ άσχημα. Πολύ άσχημα και δεν το έκανα. Ήθελα πάρα πολύ να γίνω ηθοποιός γιατί ένιωθα ότι είναι ένα πράγμα το οποίο μου πάει. Θα μπορούσα να ξεσπάω εκεί και να βρίσκω καταφύγιο. Μου είπε, "να μου πεις ακριβώς και ότι θέλεις να κάνεις θα το κάνεις. Εμείς έχουμε δημοκρατία στο σπίτι μας" και όταν του λέω πως θέλω να γίνω ηθοποιός, μου απαντάει "αυτό ξέχνα το". Μετά του είπα μήπως να γίνω τραγουδίστρια, μου είπε "και αυτό ξέχνα το". Του είπα τότε "τι είναι αυτή η δημοκρατία, τι είδους έχουμε στο σπίτι αφού μου λες ξέχνα το". Και μου λέει, "θα γίνεις δημοσιογράφος!" Τέτοιου είδους δημοκρατία είχαμε στο σπίτι".

image_6487327-(2).jpg

Ιλένια Ουίλιαμς

Η Ιλένια Ουίλιαμς βίωσε τον χαμό του πατέρα της, Ρόμπερτ, με τον δικό της τρόπο. Μιλώντας δημόσια γι’ αυτό στον Θέμη Γεωργαντά, έχει πει: "Μου είναι περίεργο να μιλάω για όλο αυτό. Ήταν σαν να ήμουν με κάποιον τρόπο προετοιμασμένη για αυτό. Ήμουν προετοιμασμένη. Αισθάνομαι καμιά φορά ότι προετοιμάζεσαι σε όλη σου τη ζωή. Δεν ξέρω πώς θα μου γυρίσει, αν θα μου γυρίσει μέσα στον επόμενο καιρό.

Δεν το περιμένεις ποτέ, αλλά το περιμένεις κιόλας. Από ένα σημείο και μετά, ξέραμε ότι η εξέλιξη θα ήταν αυτή, απλά δε θέλεις να το πιστέψεις. Κάνεις το καλύτερο που μπορείς ώστε να το ανατρέψεις και αυτό κάναμε κι εμείς. Επίσης, δεν κρατήσαμε τίποτα κρυφό από εκείνον. Θέλαμε να ξέρει τα πάντα για την εξέλιξη της υγείας του και την κατάσταση. Ο μπαμπάς μου δεν ήταν ο άνθρωπος που ήθελε να πέσουμε στα πατώματα. Ήθελε να συνεχίσουμε κανονικά τη ζωή μας, να κάνουμε αυτά που κάναμε Αυτό που κρατάω και που θυμάμαι από τον μπαμπά μου είναι η αγκαλιά του. Και η πραότητα στη φωνή του".

image_6487327-(1).jpg

Δανάη Μιχαλάκη: «Έχω μία σχέση λατρείας με τον μπαμπά μου, ήμουν από κοριτσάκι ερωτευμένη μαζί του»