Ο Δημήτρης Παπανικολάου γιορτάζει 19 χρόνια γάμου και παραδίδει μαθήματα ζωής με την κόρη του

Τσακιρίδου Χριστίνα
Ο Δημήτρης Παπανικολάου γιορτάζει 19 χρόνια γάμου και παραδίδει μαθήματα ζωής με την κόρη του

Ο Δημήτρης Παπανικολάου και η Έλια Παπαηλίου έχουν δημιουργήσει μια υπέροχη οικογένεια και παραδίδουν καθημερινά μαθήματα ζωής. Το σπίτι τους και τα inspiring videos με την κόρη τους στο TikTok.

O Δημήτρης Παπανικολάου είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες μπασκετμπολίστες και ο μοναδικός που κατά την διάρκεια της καριέρας του έχει κατακτήσει δύο φορές το triple crown (Ευρωλίγκα, πρωτάθλημα και κύπελλο).

Ο 46χρονος έχει μιλήσει αρκετές φορές δημόσια για το σύνδρομο Άσπεργκερ με το οποίο έχει διαγνωσθεί τόσο εκείνος αλλά και η 17χρονη κόρη του, Άρια Παπανικολάου.

Ο πρώην shooting guard θέλει να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο για το φάσμα του αυτισμού και τα τελευταία χρόνια έχει αφιερωθεί ολοκληρωτικά στο νέο του έργο, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα UniquAll, το οποίο στοχεύει στην ενδυνάμωση των νευροδιαφορετικών παιδιών.

Η επέτειος γάμου με τη σύζυγό του και το τρυφερό post

Πριν λίγες ημέρες ο Δημήτρης Παπανικολάου και η Έλια Παπαηλίου γιόρτασαν 19 χρόνια γάμου και ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας θέλησε να της εκφράσει δημόσια τα συναισθήματά του με ένα πολύ τρυφερό post στο Ιnstagram.

https://www.instagram.com/p/CtV9NSiIpSr/

«19 χρόνια γάμου σήμερα. Λένε ότι στις γυναίκες αρέσει αυτό που ακούνε και στους άντρες αυτό που βλέπουν εξού και οι γυναίκες κατά κανόνα βάφονται και οι άντρες κατά κανόνα λένε ψέματα. Γι' αυτό τα πολλά λόγια για την σύζυγο μου στα social καθώς και τα πολλά φρου φρου και αρώματα τα αποφεύγω. Όπου βλέπω συχνά τέτοια, οι βάσεις είναι συνήθως σαθρές, η αλλιώς όπως έλεγε και η Μαλβίνα Κάραλη, υποπτεύομαι βαθύτατα όσους διαφημίζουν την ευτυχία τους. Όλα τα μειονεκτήματα που έχει ο μέσος άνδρας τα έχω και ακόμα παραπάνω. Αλλά πιστεύω μετά απ;o τόσα χρόνια η ίδια ξέρει ότι μισό καλό αν έρθει στο σπίτι, πρώτα θα το γευτούν μαμά και κόρη και μισό κακό αν έρθει θα το πάρω πρώτα εγώ πάνω μου. Τελειώνοντας να ξέρετε επειδή έχετε πει τόσα καλά λόγια για μένα, ότι για να φτάσω εγώ στα καλά όρια μου και να ακούω καλά λόγια από εσάς, πρώτα με εξώθησε εκεί η γυναίκα μου, που ήταν και είναι βράχος δίπλα σε όλες τις ανάγκες του παιδιού ακόμα και όταν εγώ απέφευγα το θέμα. Και να μην ήμασταν 19 χρόνια έγγαμοι όμως θέλω να περάσω ένα μήνυμα. Αν υπάρχει παιδί αυτό δεν ανήκει σε κανένα γονέα εκτός από εξαιρέσεις βίας κτλ. Οι γονείς ανήκουν στο παιδί και τους έχει ανάγκη και τους δυο. Χρόνια μας πολλά», έγραψε ο 46χρονος στην ανάρτησή του.

Πριν λίγους μήνες το ζευγάρι μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Χαμογέλα και πάλι» και στον Νίκο Συρίγο. Η Έλια Παπαηλίου είπε πως «τα τελευταία χρόνια είχα την υποψία ότι ο Δημήτρης έχει το σύνδρομο Άσπεργκερ. Έκανα τρία χρόνια ψυχανάλυση και ο γιατρός μου κάποιες φορές γνώρισε τον Δημήτρη και μου έκανε μία συζήτηση, λέγοντάς μου ότι ο σύζυγός μου ότι μπορεί να είναι στο φάσμα. Δεν φοβήθηκα γιατί τον γνωρίζω τόσα χρόνια και έχουμε κάνει οικογένεια» και συμπλήρωσε ότι «Στην καθημερινότητά του ο Δημήτρης χρειάζεται χρόνο με τον εαυτό του, τον κουράζει αν προσπαθώ να του πω κάτι για πολλή ώρα. Δεν είναι τόσο κοινωνικός».

Δημήτρης Παπανικολάου: «Η κόρη μου είναι στο φάσμα του αυτισμού»

Για το πως έμαθε ο ίδιος ότι ανήκει στο φάσμα του αυτισμού ο Δημήτρης Παπανικολάου είχε εξομολογηθεί στο Πρωινό: «Για μένα, ότι είμαι αυτιστικός το είπε στη γυναίκα μου ο ψυχίατρος που πηγαίναμε για συμβουλευτική για χάρη της κόρης μου. Μέχρι τότε έλεγα όχι στη γυναίκα μου στις πολλές εξόδους με πολύ κόσμο και εκείνη το έπαιρνε ως απόρριψη. Κάποια στιγμή λοιπόν, ο ψυχίατρος της είπε «μην τον παρεξηγείς, είναι πιο μοναχικός, δε θέλει πολύ κόσμο γιατί έχει στοιχεία Άσπεργκερ», έτσι ήρθε και η ησυχία στο σπίτι. Ήρθε η αποδοχή και η κατανόηση».

Άρια Παπανικολάου: Ένα κορίτσι με αυτισμό δίνει μαθήματα ζωής μέσα από το TikTok

H κόρη του κορυφαίου Έλληνα μπασκετμπολίστα, Δημήτρη Παπανικολάου, Άρια, βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού και με αφορμή την σημερινή ημέρα έκανε μια συγκινητική εξομολόγηση στην κάμερα του «Χαμογέλα και Πάλι!». Η 17χρονη μίλησε από καρδιάς στον Νίκο Συρίγο για τη ζωή της, το bullying που βίωσε, τα όνειρά της για το μέλλον και έστειλε το δικό της ηχηρό μήνυμα.

Η νεαρή κοπέλα τόνισε πως όταν την ενημέρωσαν οι γονείς της πως ανήκει στο φάσμα του αυτισμού, δεν ήξερε τι να πει.

«Ένιωθα πως ήμουν σε ένα κλουβί αλλά ελευθερώθηκα. Δεν θέλω κανείς να πληγώσει ανθρώπους που είναι στο φάσμα του αυτισμού. Στην αρχή, όταν τα παιδιά στο σχολείο έμαθαν για μένα, δέχτηκα bullying και με πλήγωναν. Τώρα νιώθω καλύτερα. Βρήκα φίλους που με δέχτηκαν γι’ αυτό που είμαι», εξομολογήθηκε η Άρια Παπανικολάου.

Η Άρια γνωρίζει Ιαπωνικά και αγαπά τη ζωγραφική, δηλώνοντας περήφανη γι΄αυτό ενώ τα μαθήματα που της αρέσουν λιγότερο απ' όλα είναι η Γεωγραφία, τα Μαθηματικά και τα Ισπανικά. Όπως η ίδια παραδέχθηκε στον Νίκο Συρίγο, όταν ήταν παιδάκι, έβλεπε αρκετές φορές τον μπαμπά της να παίζει μπάσκετ.

«Στα παιδιά με αυτισμό που μας ακούνε θέλω να πω να είναι δυνατοί και να μην εμπιστεύονται τους κακούς ανθρώπους. Τα όνειρά μου είναι να παντρευτώ, να κάνω παιδιά και να δανείζω τη φωνή μου σε καρτούν», είπε στην κάμερα η 17χρονη.

Δημήτρης και Άρια Παπανικολάου έχουν δημιουργήσει εδώ και λίγες ημέρες κοινό λογαριασμό στο TikTok όπου ποστάρουν videos σχετικά με τον αυτισμό.

https://www.instagram.com/reel/CtE84rDomos/

«Από σήμερα όποιος έχει Tik Tok και θέλει να μας βρει, θα ξεκινήσουμε βιντεάκια εκεί με την Άρια διδακτικά ορισμένες φορές για τους νέους και όχι μόνο για τον αυτισμό μέσα σε πιο χαλαρό κλίμα. Αυτό είναι το πρώτο μας ήδη δημοσιευμένο. Ο λογαριασμός μας είναι aria.dimitris», έγραψε ο πρώην άσσος.

Μπαμπάς και κόρη πραγματοποιούν ομιλίες με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για το φάσμα του αυτισμού. Πρόσφατα οι δυο τους ταξίδεψαν στη Γερμανία όπου μίλησαν σε Ελληνικά σχολεία και δέχθηκαν την αγάπη της ομογένειας.

https://www.instagram.com/p/CseYTy-LKgj/

Το σπίτι τους

Η αγαπημένη οικογένεια μένει σε ένα υπέροχο σπίτι, το οποίο έχουμε δει μέσα από ελάχιστες αναρτήσεις του 46χρονου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο σαλόνι πρωταγωνιστούν οι αποχρώσεις του ξύλου και του καφέ, με την τηλεόραση και ένα στρογγυλό τραπεζάκι να βρίσκονται στο κέντρο του χώρου.

Μερικοί πίνακες ζωγραφικής και ελάχιστα διακοσμητικά ολοκληρώνουν επιτυχώς το deco και δίνουν μια cozy αίσθηση. Η μπεζ φλοκάτη και τα αρωματικά κεριά προσθέτουν ζεστασιά και cozy vibes.

https://www.instagram.com/p/Cqas24loIMN/

Πηγή κεντρικής: papanikolaou_dim