«Αυτή τη νίκη ποιος θα την πάρει;» Τα πρωινά κάνουν απολογισμό και ετοιμάζονται για αλλαγές

Κατερίνα Μπούσιου
«Αυτή τη νίκη ποιος θα την πάρει;» Τα πρωινά κάνουν απολογισμό και ετοιμάζονται για αλλαγές

Η ψυχαγωγία και το infotaiment μετά τις δέκα το πρωί, οι νικήτριες και οι νικητές αλλά και το ρετούς σε περιεχόμενο και πρόσωπα. 

Η εποχή που τα πρωινά προγράμματα σημείωναν ρεκόρ τηλεθέασης έχει περάσει ανεπιστρεπτί και το infotainment που μπήκε στη ζωή μας πριν μερικά χρόνια, έφερε αλλαγές στο περιεχόμενο των εκπομπών και δημιούργησε ανταγωνισμό.

Η νέα σεζόν δεν έχει αλλαγές στα κεντρικά πρόσωπα, έχει όμως αλλαγή τακτικής και ρετούς σε στήλες και πρόσωπα. Τι όμως σκοπεύουν να αλλάξουν οι παρουσιάστριες και οι παρουσιαστές για την επόμενη σεζόν και τι είναι αυτό τελικά που μοιάζει πια παρωχημένο και μία πια κουραστική επανάληψη;

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι της χρονιάς

Αναλύοντας τα στοιχεία τηλεθέασης (μέχρι στιγμής όχι επίσημα) της σεζόν που κλείνει, φαίνεται πως η Κατερίνα Καινούργιου έχει τη νίκη στα χέρια της στο δυναμικό κοινό (18-54) για τα πρωινά προγράμματα που ξεκινούν στις 10.00 και μετά και ολοκληρώνονται στις 13.00 το μεσημέρι. Κερδισμένος όμως είναι και ο Γιώργος Λιάγκας, ο οποίος τερματίζει δεύτερος με μικρή διαφορά και πρώτος στο γενικό κοινό.

https://www.instagram.com/p/CtyV2LBIQB2/

Αν θέλουμε να είμαστε γενναιόδωροι στην προσπάθεια που κατέβαλλαν κάποιοι και αφήσουμε τις μετρήσεις κατά μέρος, πηγαίνοντας στο επίπεδο των εντυπώσεων στο κοινό, εδώ θα πρέπει να ανοίξουμε μία ειδική κατηγορία για την Μπέττυ Μαγγίρα και το «Ποιος είναι πρωϊνιάτικα;» και την Ελένη Χατζίδου με τον Ετεοκλή Παύλου και το Breakfast@Star.

https://www.instagram.com/p/CtgUzX7Nomi/

Ευχάριστοι, με χιούμορ, με άποψη, με μία τηλεοπτική κανονικότητα που δεν ήταν ωστόσο ντεμοντέ, χωρίς το άγχος και την επιβολή του αποκλειστικού. Αν και προς το τέλος της σεζόν, δημοσιογραφικά είχαν κάποιες επιτυχίες για τις οποίες αξίζει να καυχιούνται. Και οι δύο εκπομπές θα ενισχυθούν μπροστά και πίσω από τις κάμερες, αλλά μιλάμε για ρετούς και όχι για βαθιές αλλαγές.

https://www.instagram.com/reel/Csn8I9-ALbS/

Η Κατερίνα Καινούργιου έκανε μία πολύ καλή χρονιά και αν δεν μας απασχολούσε τόσο πολύ με τα προσωπικά της δεδομένα και σχόλια (πρώην σύντροφος και ενδεχόμενο γάμου) τα οποία με την τόση επανάληψη έπαψαν να είναι χαριτωμένα, θα στεκόμασταν μόνο στο πόσο καλή ήταν σε αμιγώς ενημερωτικά και παράλληλα σε ψυχαγωγικά θέματα. Διανύει την καλύτερη της περίοδο και μαθαίνει από τα λάθη της. Αυτό είναι ταλέντο.

Ο Γιώργος Λιάγκας έδειξε το πόσο ευέλικτος είναι με το αντιστρέφει την αποτυχία και να την μετατρέπει σε επιτυχία, ρεπορταζιακά λειτούργησε βάσει της μεγάλης του εμπειρίας, αλλά η τόση ένταση με φωνές και νεύρα, μας κούρασαν κάποιες φορές. Η αποχώρηση της Δούκισσας Νομικού και της Μαρίας Κορινθίου δημιούργησε μία δημοσιότητα που ήταν τηλεοπτικά ενδοοικογενειακή και δεν απασχόλησε το κοινό του.

Μεγάλες αλλαγές όπως και ο ίδιος έχει πει δεν θα δούμε από την επόμενη σεζόν, αλλά θα δούμε προσθήκες προσώπων μπροστά από την κάμερα. Μία από αυτές είναι η Ελένη Βουλγαράκη η οποία μετακομίζει από την εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου.

https://www.instagram.com/p/Cs2-ScVMQRx/

Η Δανάη Μπάρκα από την άλλη πλευρά, ενώ δεν έχασε την προσωπική της σπιρτάδα, είχε έλλειψη σε content στο «Πάμε Δανάη». Παρόλο που οι συνεργάτες της μπροστά από τις κάμερες λειτούργησαν στο δικό της τέμπο. Όμως, για να δημιουργήσεις εναλλακτικό project στην πρωινή ζώνη - απαραίτητο αν με ρωτάς - θα πρέπει εκτός από ιδέες να έχεις και τα κατάλληλα πρόσωπα να το υποστηρίξουν.

Οι πληροφορίες μιλούν για ολοκληρωτικό ρετούς μπροστά και πίσω από τις κάμερες από τον Σεπτέμβριο. Αναγκαίο, γιατί η ίδια ως παρουσιάστρια έχει προοπτικές. Έδειξε και με τις συνεντεύξεις με τους πολιτικούς αρχηγούς στις εκλογές, ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε συνθήκη, γιατί είναι εργατική.

https://www.instagram.com/reel/CsmIaMCNvUm/

Αμήχανη χρονιά είχε η Φαίη Σκορδά, την πρώτη της στον ΣΚΑΙ. Την περιμέναμε πιο τολμηρή στην αλήθεια και στις απόψεις της και το πάνελ της ενώ φαινόταν, δεν είχε τελικά συνοχή. Εξαιρώ τους (αμιγώς) δημοσιογράφους που ήξεραν από ρεπορτάζ. Γιατί πάντα το ρεπορτάζ είναι που διαφοροποιεί.

Να ανοίξω μία παρένθεση. Η ιδιότητα παίκτης reality, μοντέλο, δημόσιες σχέσεις κλπ. στην ελληνική τηλεόραση και κυρίως στα πρωινά, είναι πάντα συμπληρωματική και αναλώσιμη. Δεν σου προσδιορίζουν το περιεχόμενό σου. Σου δίνουν μία πρόσκαιρη δημοσιότητα που κάνει το απαραίτητο engangement με τα social media. Δεν σου δημιουργεί ωστόσο σύνδεση με την τηλεθέαση.

Η παρουσιάστρια αλλάζει πια ώρα και μεταφέρεται το μεσημέρι στις 12.00 και πλέον δεν θα μιλάμε με όρους πρωινού ψυχαγωγικού. Εδώ θα πρέπει να αποδείξει πόσο καλή είναι - και μπορεί να είναι - στις μεγαλύτερες δόσεις ενημέρωσης και στα κοινωνικά θέματα. Ετοιμάζει αλλαγές στους συνεργάτες της αλλά προς το παρόν η φημολογία πως θα έχει μαζί της τον Κωνσταντίνο Βασάλο δεν επιβεβαιώνεται.

Στην θέση της στις 10.00 θα δούμε ξανά τους «Αταίριαστους» σε μία ζώνη που οι ίδιοι «έχτισαν» στον ΣΚΑΙ.