Το μήνυμα του Τζιοβάνι από το MasterChef για τις φωτιές και το εστιατόριό του στη Ρόδο

Το μήνυμα του Τζιοβάνι από το MasterChef για τις φωτιές και το εστιατόριό του στη Ρόδο

O Τζιοβάνι από το MasterChef διατηρεί τα τελευταία χρόνια ένα δημοφιλές εστιατόριο στη Λαχανιά Ρόδου.

Οι φωτιές που συνεχίζουν να καίνε τα χωριά της Ρόδου δεν λένε να σταματήσουν και οι άνεμοι στο νησί κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την κατάσβεσή τους.

Δεκάδες τουρίστες και ντόπιοι μετακινούνται με σκοπό να παραμείνουν ασφαλείς από τις φλόγες που καίνε τα πάντα στο πέρασμά τους.

Στο νησί όπως θυμάσαι δραστηριοποιείται επαγγελματικά και ο Τζιοβάνι Σκαράτζι που γνωρίσαμε τηλεοπτικά το 2021 μέσα από το MasterChef.

https://www.instagram.com/p/CvCOJeYoWNT/

Από το 2018, ο Τζιοβάνι έχει το δικό του εστιατόριο στη Λαχανιά Ρόδου και ο λογαριασμός του εστιατορίου, μοιράστηκε ένα μήνυμα στο Instagram για να ενημερώσει το κοινό για το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή.

Η Λαχανιά δεν κινδυνεύει από τη φωτιά, όμως το εστιατόριο θα παραμείνει κλειστό μέχρι να ομαλοποιηθεί και πάλι η κατάσταση στο νησί.

Στη φωτογραφία που δημοσίευσε ο λογαριασμός του Sole Gianguaro βλέπουμε τον πυκνό καπνό που έχει καλύψει τον ουρανό.

MasterChef 5: Επίσκεψη στο εστιατόριο του Τζιοβάνι στη Ρόδο (photos)

Τον τελευταίο χρόνο, ο Giovanni έχει ανοίξει ένα ακόμα εστιατόριο και στην Αθήνα ενώ συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά και το εστιατόριο στη Ρόδο.

Ο Τζιοβάνι, αμέσως μετά την αποχώρηση από το MasterChef το 2021, επέστρεψε στη Ρόδο, όπου άνοιξε από νωρίς το εστιατόριό του στο χωριό Λαχανιά.

Ο Τζίο αποφάσισε το 2009 να εργαστεί στην Ελλάδα και βρήκε στη Λαχανιά (χωριό της νότιας Ρόδου) ένα παλιό σπίτι του 1926 και το μετέτρεψε σε ένα μπιστρό.

Εκεί ο ίδιος και η σύζυγός του Βίκυ Βασιλείου, λειτουργούν το Sole Giaguaro (όνομα εμπνευσμένο από το ομώνυμο βιβλίο του Ίταλο Καλβίνο).

Ο Τζιοβάνι είναι ερωτικός μετανάστης, μιας και η γνωριμία με την αγαπημένη του Βίκυ, εκπαιδευτικό στο επάγγελμα τον κράτησαν στην Ελλάδα.

«Το MasterChef πάρα πολύ με βοήθησε. Δεν ήμουν καν έτοιμος για τόσο κόσμο. Από την πρώτη μέρα είμαστε γεμάτοι! Κάθε μέρα!», είχε πει ο Tζίο που ξεκίνησε να δουλεύει στις κουζίνες από την ηλικία των 16 ετών και ήρθε στην Ελλάδα και έμεινε ως μετανάστης της αγάπης, μιας και η σχέση του με την σύζυγό του Βίκυ υπήρξε καρμική και το ζευγάρι απέκτησε μαζί και μια κορούλα.

Η Βίκυ Βασιλείου επαγγέλλεται εκπαιδευτικός στην Ελλάδα και ο Τζιοβάνι πάντα αγαπούσε τη χώρα. Ερχόταν συχνά στην Ελλάδα για τις διακοπές του και το 2009 ήρθα για να εργαστεί. Μέσα από συγκυρίες γνώρισε τη σύζυγό του σε ένα εστιατόριο στη Ρόδο και από το 2018 διατηρούν στο νησί το δικό τους εστιατόριο.