«Πάντα σε θυμάμαι σ' αγαπώ»: Το αντίο της Έρρικας Πρεζεράκου στον «αδελφό» της Ανδρέα Τσουκαλά

«Πάντα σε θυμάμαι σ' αγαπώ»: Το αντίο της Έρρικας Πρεζεράκου στον «αδελφό» της Ανδρέα Τσουκαλά

Η συμμετοχή στο βίντεο κλιπ του «Νόμιζα» και μία ακόμη απώλεια για την Έρρικα Πρεζεράκου.  

Οι νεότερες γενιές δεν θα τον θυμούνται τόσο έντονα αλλά ο μουσικός και συνθέτης Ανδρέας Τσουκαλάς που «έφυγε» χθες από τη ζωή, άφησε μουσική κληρονομιά δύο τραγούδια του, τα οποία είναι classics. Η Έρρικα Πρεζεράκου μαθήτρια ακόμη έπαιξε στο βίντεο κλιπ του «Νόμιζα» και με το αντίο της περιγράφει την προσωπικότητα και την ψυχή γεμάτο φως του αγαπημένου καλλιτέχνη.

https://www.instagram.com/p/Cuv5njcMSl0/

«Καλό ταξίδι μεγάλε μου αδελφέ»

Την δεκαετία του '90 το «Στους καιρούς τους πονηρούς» το άλμπουμ του πρωτοεμφανιζόμενου τότε τραγουδοποιού Ανδρέα Τσουκαλά, σαρώνει στα charts και το «Νόμιζα» πήρε την θέση του στην αιωνιότητα της μουσικής, ως ένα από τα ωραιότερα ερωτικά τραγούδια που έχουν γραφτεί ποτέ.

Δεν σου είναι δύσκολο να αναγνωρίσεις τη νεαρή που παίζει στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού. Είναι η Έρρικα Πρεζεράκου, μαθήτρια τότε και στον ρόλο της ερωτευμένης κοπέλας που περνά δύσκολα με το αγόρι της.

Το νέο project του γιου της Αγγελικής Νικολούλη & η συνεργασία του με Κορινθίου, Τζόλα, Πρεζεράκου

Για αυτή την εμπειρία, αλλά και για την γνωριμία με αυτόν τον σπάνιο άνθρωπο της μουσικής η Έρρικα Πρεζεράκου έκανε ένα από τα πιο συγκινητικά post που θα δεις σήμερα. Κυρίως γιατί μοιράζεται μαζί μας λεπτομέρειες από εκείνη τη συνεργασία και σε τι την βοήθησε.

https://www.instagram.com/reel/CvJh0FuIlso/

Όπως αναφέρει: «Ήμουν μαθήτρια ακόμα στο σχολειο όταν σε πρωτογνώρισα .
Ήσουν ζεστός απλός εγκάρδιος όταν με υποδέχτηκες στο χώρο που θα γυρίζαμε το βίντεο κλιπ σου. Ο σκηνοθέτης του κλιπ είπε: «Έρρικα θα είσαι ζευγάρι με αυτό το ξανθό αγόρι και θα χρειαστεί να αγκαλιαστείτε και να φιληθείτε». Έτσι ήταν το σενάριο. Του είπα: «Ξέρετε οι γονείς μου δεν ξέρουν πολλά για την συμμετοχή μου εδώ. ..αν με δουν να φιλιέμαι θα στεναχωρηθούν πολύ. Μήπως να κάνω κινήσεις χορού αντί αυτού; Δεν θα ξεχάσω ποτέ Αντρέα με πόση τρυφερότητα κατανόησες την έγνοια μου και άλλαξες το σενάριο για να είμαι καλά. Είμαι και εγώ μπαμπάς μου είπες και καταλαβαίνω. Ο ορισμός της ενσυναίσθησης και της ταπεινότητας από έναν καλλιτέχνη .. όταν θα μπορούσες απλά να πεις «δεν με νοιάζει δικό μου τραγούδι και κλιπ είναι εγώ αυτό θέλω». Ήταν τόσο ωραία η ημέρα του γυρίσματος μας που μου ζήτησες να συμμετέχω σε ένα ακόμα κλιπ και δέχτηκα με τόση χαρά.

Στο δίσκο σου που μου αφιέρωσες μου υπέγραψες «Ο μεγάλος σου αδελφός». Και έτσι ακριβώς σε ένοιωθα. Ότι χρειαστείς είμαι εδώ μου είπες. Και ήσουν στην πράξη σου .. ήσουν εκεί. Τα τραγούδια σου αγαπήθηκαν πολύ από τους ανθρώπους .. όμως πίστεψε με το μεγαλείο της ψυχής σου περισσότερο για όσους σε γνωρίσαμε. Να έχει φως η ψυχή σου. Καλό σου ταξίδι μεγάλε μου αδελφέ. Τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια. Κουράγιο».

Το καλοκαίρι έχει συνδεθεί στην περίπτωση της Έρρικας με απώλειες σημαντικών ανθρώπων της ζωής της αλλά και με ατυχίες τις οποίες ξεπέρασε με αρκετή γενναιότητα. Τον Ιούλιο πριν από δύο χρόνια, αποχαιρέτησε με μεγάλη συγκίνηση την αγαπημένη της ανιψιά, η οποία έχασε την μάχη με τον καρκίνο.

https://www.instagram.com/p/CQ2zIyjs2Xt/

Αλλά και η ίδια τον Αύγουστο του 2020 είχε ένα προσωπικό βίωμα με το ατύχημα στην θάλασσα και το μερικό ακρωτηριασμό στο ένα της χέρι. Ήταν η εποχή που μόλις είχε χωρίσει από ένα δεσμό πέντε χρόνων. Η Έρρικα με την πειθαρχία που έχει μάθει από τον αθλητισμό δεν λύγισε.

Και έχει περιγράψει το μότο της ζωής της και σε μία πρόσφατη δημοσίευσή της κάνοντας κωπηλασία στη θάλασσα: «Το σημαντικότερο είναι να έχουμε κατεύθυνση προς τα που θέλουμε να πάμε. Προς τα που θέλουμε να στρέψουμε την ενέργεια μας τις σκέψεις μας τον λόγο μας τα συναισθήματα μας. Εγώ για σήμερα επέλεξα την θάλασσα, γιατί πάντα με ταξιδεύει να βρω τις αλήθειες μου .. πάμε μια βόλτα;»

https://www.instagram.com/p/CsX6BOko6Bq/