Στο «Ναυάγιο» δεν θα έχουμε μόνο τρικυμίες και δράματα αλλά και ένα φλογερό ειδύλλιο

Κατερίνα Μπούσιου
Στο «Ναυάγιο» δεν θα έχουμε μόνο τρικυμίες και δράματα αλλά και ένα φλογερό ειδύλλιο

Ο Γιάννης Στάνκογλου και η Αναστασία Παντούση είναι ένα από τα ζευγάρια που θα απασχολήσουν στην πολυαναμενόμενη σειρά «To Ναυάγιο».

Μία ακόμη από τις σειρές οι οποίες βασίζονται σε βιβλίο, θα μας απασχολήσει αρκετά αυτόν τον τηλεοπτικό χειμώνα. «Το Ναυάγιο» του Mega, παίρνει αφορμή από ένα αληθινό γεγονός που ακόμη πληγώνει αρκετές οικογένειες της Κρήτης. Ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη μυθοπλασία, στο παιχνίδι ζωής και θανάτου, θα έχουμε και έρωτες. Ένα από τα ειδύλλια που θα μας απασχολήσει είναι εκείνο ενός αξιωματικού του Λιμενικού και ενός θύματος του ναυαγίου.

Η διάσωση και ο έρωτας ανάμεσα στον Γιάννη Στάνκογλου και την Αναστασία Παντούση

Η νέα δραματική σειρά του Mega, παίρνει ως αφορμή το μεγαλύτερο ναυάγιο που έχει συμβεί ποτέ στην Ελλάδα, στη Φαλκονέρα το 1966 με το πλοίο «Ηράκλειον» που στοίχισε τη ζωή σε 250 επιβάτες. Η ιστορία αυτή με μία παραλλαγή για λογοτεχνικούς λόγους, έγινε η ιστορία του βιβλίου «Το Ναυάγιο» του Σπύρου Πετρουλάκη (συγγραφέα του Σασμού) και στην οποία βασίζεται η ομότιτλη σειρά. Ο συγγραφέας εμπνεύστηκε το βιβλίο από αληθινές ιστορίες Κρητικών το διάστημα που έμενε στο νησί.

Ζουν ακόμη αρκετοί συγγενείς πρώτου βαθμού των θυμάτων και είναι μία ιστορία που παραμένει ανοιχτή πληγή για αυτές τις 250 οικογένειες.

Οι ηθοποιοί έχουν ξεκινήσει ήδη τα γυρίσματα και μάλιστα για τις ρεαλιστικές ανάγκες του σεναρίου, έχει κατασκευαστεί και ένα αληθινό ομοίωμα επιβατηγού πλοίου της εποχής σε σκηνογραφία του Αντώνη Χαλκιά.

https://www.instagram.com/p/CvPG3HCJC-T/

Σε έναν από τους κεντρικούς ρόλους της σειράς θα δούμε τον Γιάννη Στάνκογλου. Τη μοιραία βραδιά ο Ιπποκράτης που θα υποδυθεί, ως αξιωματικός του Λιμενικού, θα είναι μέλος της μεγάλης ομάδας διάσωσης. Θα προσπαθήσει αυτή τη νύχτα που η ζωή αναμετριέται με τον θάνατο, να σώσει όσους περισσότερους επιβάτες μπορεί.

Προπόνηση για ένα ναυάγιο: Ο Μιχαήλ Ταμπακάκης κάνει πρόβα με βουτιές για τον σκοτεινό ρόλο του

https://www.instagram.com/reel/CvHXYeAOYUU/

Εκείνο το βράδυ θα γνωρίσει την Ειρήνη (Αναστασία Παντούση) η οποία σε αυτό το ναυάγιο θα χάσει τον αγαπημένο της. Όχι απλά στη συνέχεια θα γίνουν ζευγάρι αλλά και θα παντρευτούν.

Η Ειρήνη είναι το σημαντικότερο πρόσωπο σε αυτή την ιστορία, καθώς η σειρά ξεκινά με εκείνη μεγάλη πια σε ηλικία, να διηγείται αυτή την περιπέτεια στην εγγονή της. Για τα μεγάλα μυστικά που έκρυβε εκείνη η μοιραία νύχτα.

Θα είναι ο σωτήρας της ο Ιπποκράτης ή όχι; Σε αυτή την ιστορία, τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται σε πρώτο πλάνο.

https://www.instagram.com/p/CvSZ_vMq2Tu/

Στην μεγάλη τηλεοπτική παραγωγή, πρωταγωνιστούν εκτός των άλλων, ο Λεωνίδας Κακούρης, ο Μιχαήλ Ταμπακάκης, η Αμαλία Καβάλη, ο Γιώργος Χρυσοστόμου, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, η Γιώτα Φέστα, ο Νίκος Γκέλια και ο Γιώργος Σουξές.